Novinky na zámku Eckartsau

Obľúbená cyklistická trasa Donau – Radweg, vedie aj popri barokovom zámku Schloss Eckartsau, len niekoľko kilometrov od Bratislavy. Kedysi bol zámok obľúbeným pre jeho malebnú polohu v divokej prírode a preto, že vtedajší panovníci si prišli oddýchnuť na poľovačku, v srdci národného parku Dunajské luhy. Leží takmer v strede trasy medzi Viedňou a Bratislavou.

zámok Eckartsau je vyhľadávaným miestom oddychu

Má nádherný, obrovský park, prístupný verejnosti a s možnosťou občerstvenia v tunajšej kaviarničke s terasou na nádvorí zámku. Zámok je od konca marca už otvorený v ďalšej sezóne.

Novinkou tohto roka je nové prírodné ihrisko „ Dar stromov“, kde sa deti hravou formou naučia o stromoch, lese a prírode vôkol.  

Vytvorili ho z prírodných materiálov a v dizajne, ktorý kopíruje prírodu vôkol zámku, kde sa rodiny s deťmi hravou formou dozvedia viac o prírode o živote v nej, o živočíchoch, stromoch, kombináciou zážitku, zapojenia motoriky, pohybu, emócie, to všetko na jednom mieste.

zámok Eckartsau

A dňa 11.júna, nedeľu, si zapíšte do kalendára!

Bude sa tu konať obrovská slávnosť pre rodiny.

Ďalšie dni budú aj tu prehliadky so slovensky hovoriacim sprievodcom a to: 7.mája, 4.júna., 2.júla, 6.augusta, 3.septembra a 1.októbra.

Iné podujatia na zámku: 30.apríla, 7.a 14: mája a 21.mája – koncert na zámku Eckartsau  - Schlosskonzerte Eckartsau, tzv:  „Časy leta“, od východu slnka až po poludnie a následne pri západe slnka je svet odetý do svetla, iných farieb, všetko za sprievodu hudby.

zámok Eckartsau

11.júna sa koná festival pre rodiny „Zelená letná nálada“ letný festival v parku zámku pre celú rodinu. Hudba, kulinárske dobroty, hry a zábava, pre malých i veľkých.

Zámok Eckarstau postavili v 12. storočí. Kedysi cisársky poľovnícky zámok, je dnes súčasťou Národného parku Dunajské luhy a spravujú ho rakúske štátne lesy. Autorom stavby bol Fischer von Erlach d.J., dvor zámku staval cisársky poradca pre stavby, Viktor Siedek.