Poď za krásami Nového Zélandu s Dobrodruhom

Pridaj sa k nám na dobrodružstvo na konci sveta a preskúmaj tie najzaujímavejšie miesta Nového Zélandu. Prejdeme severný aj južný ostrov, aj sa povezieme, aj sa poplavíme, aj si zaturistikujeme.

Pozrieme si pláže, divoké pobrežie s dažďovými lesmi, ale tiež sa poprechádzame pod aktívnymi sopkami, okolo geotermálnych zázrakov prírody a bublajúcich jazierok. Navštívime známe mestá, ale tiež sa poplavíme po fjorde a dáme si do tela pri turistike, kde si vychutnáme parádne výhľady nielen na ľadovcové tyrkysovomodré jazerá.

Ak máš rád turistiku, rozmanitú prírodu a preferuješ aktívnu dovolenku, tak si to práve ty, koho hľadáme do partie na našu 2-týždňovú výpravu na Nový Zéland v marci-apríli 2025.

Deň 1 - Prílet do Aucklandu

Prílet do Aucklandu, prvú noc na Zélande strávime v obľúbenej surferskej lokalite hodinu cesty od ruchu tohto veľkomesta.

Auckland

Deň 2 - mesto Rotorua

Druhý deň sa vydáme na cestu do mesta Rotorua, mesta síry, známeho svojimi geotermálnymi parkami. Po ceste stihneme ešte vyhliadku s výhľadom na Auckland.

Rotorua

Deň 3 - Národný park Tongariro

Presúvame sa do srdca severného ostrova, do jedného z najstarších národných parkov na svete - Tongariro. Po ceste navštívime jeden z regionálnych geotermálnych parkov kde uvidíme niekoľko prírodných atrakcií ktoré vznikli v dôsledku vulkanickej aktivity. V národnom parku Tongariro sa následne poprechádzame medzi aktívnymi sopkami.

Národný park Tongariro

DEň 4 - Wellington

Štvrtý deň nás čaká presun na samý spodok severného ostrova a síce do hlavného mesta Wellingtonu, ktoré je známe aj ako najveternejšie a tiež najjužnejšie hlavné mesto na svete. Po príchode si obzrieme mesto z vyhliadky na Mount Victoria a následne sa trochu potúlame jeho ulicami.

Wellington

Deň 5 - presun na južný ostrov

Opúšťame Wellington a trajektom sa presúvame na južný ostrov, ktorý napriek tomu, že je rozlohou väčší ako ten severný, obýva ho menej ako 20% celkovej populácie Nového Zélandu. Podľa počasia a časového rozvrhu plavby si spravíme program v mestečku Picton resp. jeho okolí.

presun na južný ostrov

Deň 6 - PunakaikI

Zo severu južného ostrova sa presunieme na jeho západné pobrežie, do regiónu West Coast, ktorý je známy svojou odľahlosťou, nepredvídateľným počasím a dažďovými pralesmi. Noc strávime pri jednej z najznámejších atrakcií regiónu, pri palacinkových skalách v Punakaiki.

Punakaik

Punakaik

Deň 7 - región West Coast

Pokračujeme v ceste regiónom West Coast, cieľ dňa je dedinka Fox Glacier a jazero Lake Matheson, odkiaľ možno vidieť aj najvyššiu horu Nového Zélandu - Mount Cook. Po ceste si ešte strihneme krátku prechádzku roklinou Hokitika.

región West Coast

región West Coast

Deň 8 - Queenstown

Zo západného pobrežia sa presunieme do vnútrozemia, konkrétne do turisticky veľmi obľúbeného Queenstownu, ktorý je známy aj ako "svetové hlavné mesto adrenalínu", keďže práve tu bol sprevádzkovaný prvý komerčný bungee jumping na svete. Cestou si dáme ešte niekoľko scénických zastávok. Queenstown

Deň 9 - okolie Queenstownu

Opäť sa trochu rozhýbeme a vylezieme na niektorý zo známych vrcholov v okolí Queenstown-u.

 

Deň 10 - Národný park Fiordland

Dnes nás čaká dlhý deň a návšteva národného parku Fiordland, ktorý je najväčším v krajine. Konkrétne sa pozrieme na jeho najznámejšiu atrakciu - Milford Sound, ktorý je ako jediný zo štrnástich fjordov Fiordlandu prístupný autom. Čaro tohto fjordu si vychutnáme aj na palube lode, ktorá nás vezme na plavbu po jeho obvode. Cestou späť si spravíme niekoľko krátkych zastávok pri ďalších zaujímavých miestach národného parku Fiordland. Večer sa s Queenstown-om rozlúčime pri dobrom jedle a pivku.

Národný park Fiordland

DeŇ 11 - Národný park Aoraki / MT COOK

Po troch dňoch opúšťame Queenstown a vydávame sa v ústrety najvyšším horám Nového Zélandu, do Národného parku Aoraki / Mount Cook, ktorý je domovom rovno 23 z 24 trojtisícoviek tejto krajiny a tiež jej najvyššej hory, ktorej meno nesie. Cestou si obzrieme azúrové jazero Pukaki a v cieli si dáme menšiu uvítaciu túru.

Národný park Aoraki / MT COOK

Deň 12 - Národný park Aoraki / MT COOK & Turistika

Druhý deň v Národnom parku Aoraki sa vyberieme na jeho najpopulárnejšiu túru a ak nám zostanú sily pridáme aj ďalšiu, známu ako "Stairway to heaven".

Národný park Aoraki / MT COOK & Turistika

Deň 13 - Christchurch

Predposledný deň na Novom Zélande sa presunieme do najväčšieho mesta južného ostrova - Christchurch. Cestou tam sa stavíme pri jazere Tekapo známom nielen svojou farbou, ktoré si obzrieme z brehu ale aj z vrcholu priľahlej hory.

Christchurch

Christchurch

Deň 14 - Odlet

Odlet z Nového Zélandu, podľa časových možností krátka prehliadka mesta.

POZOR: Zmena v programe vyhradená podľa aktuálnej situácie a okolností. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Termín: marec/apríl 2025

Upresníme po spoločnej dohode až sa vyzbiera skupina. Ak máš predbežný záujem, píš na [email protected]

Cena výletu: 2500 EUR (platí pri minimálnom počte ľudí 8) + letenka (okolo 1500 EUR)

Cena zahŕňa:

  • Ubytovanie
  • Organizáciu
  • Dopravu
  • Pohonné hmoty
  • Prenájom áut
  • Trajekt zo severného na južný ostrov
  • 3 atrakcie podľa itineráru t.j. vstup do geotermálneho parku (d3), vyhliadková plavba za delfínmi (d5), vyhliadková plavba po fjorde (d10)

Cena nezahŕňa:

  • Medzinárodnú letenku
  • Stravu
  • Poistenie
  • Iné extra vstupy

- Ak chceš s nami vyraziť na Nový Zéland, píš nám na [email protected] alebo do správy na facebook Dobrodruh.sk a samozrejme môžeš aj osobne v našej klubovni Dobrodruh, kde dáme kávu alebo pivo a pokecáme face to face :)