Najromantickejšie destinácie sveta vhodné nielen na zásnuby

V súčasnom uponáhľanom svete, v ktorom čas plynie neúprosne rýchlo, sa práve romantika stáva vzácnym pokladom, ktorý obohacuje naše životy. Medzi jeden z výnimočných okamihov tohto charakteru v ľudskom živote patria aj zásnuby, ktoré v nás zanechajú nezabudnuteľný dojem a príjemné pocity na celý život najmä vtedy, ak si na túto udalosť vyberieme správne miesto.  Vysloviť jednu z najdôležitejších otázok nášho života na správnom mieste je nevyhnutné, pretože celá atmosféra zásnub nadobudne úplne iný nádych a stane sa tak nezabudnuteľným príbehom či krásnou kapitolou nášho života.  Ktoré destinácie sveta sú na takéto udalosti najvhodnejšie?

Grécke Santorini

Napriek tomu, že ostrov vznikol vulkanickou erupciou, ku ktorej došlo asi pre 3600 rokmi, súčasná biela architektúra romantických domčekov s modrými strechami, nádherné západy slnka nad Egejským morom a útulné taverny vytvárajú nádhernú atmosféru, ktorá je ako stvorená pre venovanie zásnubného prsteňa milovanej osobe.

Grécko je navyše našej krajine geograficky pomerne blízke. V lete sa sem môžete prostredníctvom charterových letov dostať zhruba za 1,5 až 2 hodiny, závisí od toho, ktoré letisko si vyberiete za cieľové. Cestovať do Grécka sa však dá aj autom, kde sa vám ponúkajú tri najbežnejšie trasy, z ktorých tá najrýchlejšia vám zaberie zhruba 13 hodín bez prestávok. Mimochodom, pri tej najkratšej môžete počas cesty spoznať a obdivovať aj kus Jadranského pobrežia. 

Apolónov chrám v tureckom Side

Ak milujete Turecko, Apolónov chrám v Side, predstavuje majestátnu stavbu, ktorá sa v priebehu času stala univerzálnym symbolom bohatstva a kultúrnej rozmanitosti tejto oblasti a samotného mesta. Nachádza sa na malej časti polostrova na juhu Turecka a patrí medzi najvýznamnejšie historické pamiatky v oblasti Stredozemného mora.

Chrám, venovaný gréckemu bohu Apolónovi, bol postavený v 2. storočí pred naším letopočtom a jeho pozostatky tu dodnes stoja ako ohromujúci príklad rímsko-gréckej architektúry. Jeho nádherné gigantické korintské stĺpy, z ktorých dnes už stoja len niektoré, tvoria impozantnú majestátnu stavbu, ktorá pôsobí dojmom nesmiernej hrdosti a nadčasovej krásy, ktorú je možné využiť na tvorbu originálnych zásnub a fotiek. 

Slnečné lúče zapadajúceho slnka osvetľujúce mohutné ruiny chrámu vytvárajú nezabudnuteľný obraz, čo robí z tohto miesta ideálnu destináciu pre páry milujúce romantiku a oblasti, v ktorých sa stretáva história so súčasnosťou.

Talianske Benátky

Punc talianskeho šarmu môže obohatiť nielen vaše luxusné náušnice z bieleho zlata, ale aj plánované zásnuby. Romantika starých mostov, jemné plavby na gondolách a historická atmosféra mesta sú ako stvorené na vytvorenie príjemnej nálady, počas ktorej dostane žiadosť o ruku originálny nádych. 

Mimochodom, vedeli ste, že Benátky sa nazývajú aj mestom mostov? Nájdete ich tu viac ako 400 a zhruba 70 z nich je dokonca v súkromnom vlastníctve. Gondoly, ktoré sa pod nádhernými mostmi neustále premávajú, sú dnes viac menej turistickou atrakciou, no v minulosti slúžili ako plnohodnotný dopravný prostriedok. Zaujímavá je ich dĺžka až 11 metrov, váha dosahuje niečo cez 600 kg a farba musí byť iba čierna.  Nájdete tu aj veľmi úzke uličky, z ktorých tá najznámejšia Calletta Varisco má šírku len 53 centimetrov. Pokiaľ ale milujete cestovanie a spoznávanie nových krajín, do Benátok by ste mali zavítať čím skôr, pretože podľa odborných výskumov sa mesto, „vďaka“ svojej polohe, každý rok potápa o jeden až dva milimetre.

Maldivy

Ak sa nebojíte dlhej cesty lietadlom a chcete si užiť skutočnú exotiku, skúste spojiť zásnuby s dovolenkou na Maldivách. 

Zásnuby v tejto krajine sú zárukou jedinečného a nezabudnuteľného začiatku novej etapy vo vašom spoločnom živote, pretože ide o dokonalé rajské prostredie s bledými plážami, tyrkysovým morom a luxusnými bungalovmi nad vodou, ktoré vytvára romantickú atmosféru, ideálnu pre všetky príjemné chvíle života.

Nemusíte sa obávať žiadnych veľkých túr do kopcov, pretože Maldivy sú jednou z najviac plochých krajín na svete. Najvyšší bod má len 2,3 m.n.m, čo zároveň robí z niektorých ostrovov, z ktorých sa Maldivy skladajú, oblasti náchylnejšie na stúpanie hladiny mora a eróziu. 

Bez ohľadu na to, ktorý dôvod bude dôvodom na výber vašej najobľúbenejšej destinácie, v ktorej plánujete zásnuby, zvážte počas plánovania výletu všetky vaše spoločné záujmy a záľuby, aby ste sa v danej krajine cítili príjemne a užili si výlet aj udalosť bez akýchkoľvek nemilých prekvapení.