5 miest, ktoré musíš vidieť v rakúskom regióne Carnuntum-Marchfeld

Jeseň je ideálnym obdobím aj pre spoznávanie regiónu neďaleko od Bratislavy, oblasti Carnuntum-Marchfeld. Len niekoľko kilometrov od hlavného mesta Slovenska sú krásne zámky, kulinárske tipy, oblasť bohatá na históriu. V neposlednom rade je tu aj Národný park Dunajské luhy s jedinečnou prírodou.

Príroda medzi Viedňou a Bratislavou sa sfarbuje do žiarivých farieb jesene. Práve tu, v tomto regióne sa môžete zoznámiť s históriou, ochutnať tunajšie produkty, vandrovať cez vinice a uličky s vínnymi pivničkami i vychutnať si zlatý mok vínnej révy. Jeseň v regióne Carnuntum-Marchfeld (Carnuntum-Moravské pole), je doslova sviatkom pre labužníkov. V tradičných pivničkách a krčmách, domáci spracúvajú regionále produkty – od šťavnatých jabĺk a hrušiek, cez čerstvú úrodu tekvice, ale tunajší domáci ponúkajú hosťom aj divinu či jedlo z húb, k tomu dobrý pohár lahodného vína zo známej oblasti vín Weinregion Carnuntum.

Weinregion Carnuntum

Na jeseň na Moravskom poli bude aj mnoho kultúrnych podujatí, koncerty, výstavy, to všetko je lákadlom pre návštevníkov. A najmä historické miesta Carnuntum i nádherné zámky, ktoré tu stoja - Marchfeldschlösser, tie majú tiež bohatú ponuku podujatí.

Mesto Rimanov - Römerstadt Carnuntum

Na jeseň napríklad mesto Rimanov Römerstadt Carnuntum. V dňoch 17. a 18. septembra sa tu koná rímska slávnosť. Zavedie vás do sveta rímskych légií, barbarov a gladiátorov. Okrem toho počas štátnych sviatkov - 15.septembra, v stredu 1.novembra a v piatok 17.novmebra budú prehliadky rímskeho osídlenia v slovenčine.

Mesto Rimanov - Römerstadt Carnuntum

zámok Schloss Hof

Na zámku Schloss Hof sa návštevníci môžu poprechádzať veľkým majerom a barokovou záhradou zámku a zažiť „Slávnosť jesene“, (bude 30.septembra až 1.októbra), či prísť na podujatie „Hrozivá jeseň“ (v dňoch 21.-22. & 26.-31.októbra). Prehliadky zámku a výstavy „Poklady na cisárskej slávnostnej tabuli“, sú v nedeľu a počas slovenských štátnych sviatkov o 11:30 a 13:30 hodine v slovenskom jazyku, prehliadky pre deti o 15:00 hodine.

zámok Schloss Marchegg

Obkolesený storočnými stromami a najväčšou kolóniou bocianov v Európe, tróni novo zrenovovaný zámok, zámok Schloss Marchegg. Má za sebou pohnutú históriu. Príroda vôkol a kultúra ponúka návštevníkom mnohoraké možnosti pre výlety a návštevy. Aj tu je denne možno ísť na prehliadku výstavy v zámku a jeho priľahlého parku.

zámok Schloss Marchegg

Zámok schlossORTH Nationalpark-Zentrum

V zámku schlossORTH Nationalpark-Zentrum, kde je centrum pre návštevníkov je v popredí radosť z prírody. Obľúbený a jedinečný ostrov je hneď pri zámku a ponúka zážitok z pozorovania života zvierat „pod vodou“ ale aj hore, na ostrove. Pre deti sú tu mnohé atrakcie, isto zaujímavý výlet práve sem, pre malých aj veľkých. Počas tzv. "Slovenských dní" a to 15. a 30.septembra, 14.októbra a 1.novembra sú programy v slovenčine. Múzeum museumORTH a jedinečné renesančné, točité schody môžu návštevníci vidieť denne až do 1.novembra.

zámok Schloss Eckartsau

Na jeseň idylický park ale aj poľovnícky zámok Schloss Eckartsau sa odeje do zlatého šatu. Do 1. novembra sú prehliadky zámku denne. Dozviete sa o jeho pohnutej histórii, ale aj o následníkovi trónu Franzovi Ferdinandovi a cisárovi Karlovi, pretože práve tu, v zámku Eckartsau, rodina v roku 1918 hľadala útočište. Počas dvoch jesenných dní v nedeľu ( 3.septembra & 1.októbra, o 15 hodine) bude pre hostí možnosť zažiť prehliadku v slovenskom jazyku.

zámok Schloss Eckartsau

Región Carnuntum-Marchfeld spája spoločná história a jej dedičstvo, prekrásne zámky, kulinárske tipy a rôznorodé podujatia. Vyhutnajte si čaro jesene ale aj čaro tohto jedinečného regiónu u susedov, neďaleko slovenkých hraníc.