Cestovateľský festival: Dnes v Nitre, v sobotu v Bystrici, nedeľa Poprad, pondelok-utorok Košice a potom Prešov, Martin a Žilina

 

Putovný festival nezávislého cestovania Cestou necestou vyrazil na svoje jesenné turné. Za šesť týždňov navštívi jedenásť slovenských miest, niektoré z nich aj viac krát.

Nosnou témou sú cestovateľské zážitky zakladateľa festivalu Michala Knitla z juhoamerickej Kolumbie, kde strávil štyri mesiace cez pandémiu a vydal o tom aj knihu. V každom z miest sa k nemu pridajú lokálni cestovatelia s príbehmi z cestovania po svete.

Dozviete sa, ako to dopadne, keď sa dvaja kamaráti rozhodnú prejsť argentínskou Patagóniou na koňoch bez akýchkoľvek predošlých skúseností s jazdou na nich, čo všetko zažila mladá lekárka, ktorá strávila viac ako 2 roky v chudobných oblastiach Afriky či ako sa cestuje mladej rodine s 2 deťmi v obytnom aute a ako podobný životný štýl zvládať bez ponorky.

Započúvate sa do príbehu o skupine mladých manažérov, ktorí sa bez bežeckých skúseností rozhodli zabehnúť horský maratón a zistíte, ako cestujú fotografi hviezdnej oblohy, ktorí na cestách hľadajú tú najtmavšiu tmu. Alebo vás zaujíma, ako vyzerá svadobná cesta na pankáča počas celosvetovej pandémie, keď sa takmer nikam nedá ísť a všetko je úplná improvizácia, či ako sa dá prebicyklovať z Kanady do Argentíny v spoločnosti štyroch labiek?

Kompletný program nájdete na stránkach www.CestouNecestou.sk.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi