Nová kniha: Na motorke okolo sveta - 65 000 kilometrov, 22 krajín, 606 dní

Príbeh o jednej ceste okolo sveta, dvoch ľuďoch, päťsto západoch slnka a nespočetných dych vyrážajúcich výhľadoch zo sedla motorky.

V apríli 2016, rok a pol od nápadu prejsť svet, stojíme ja a Mirka v centre Brna na štarte našej životnej cesty. Mieša sa v nás strach aj vzrušenie, teraz už sa cúvnuť nedá. Nasledujúce skoro dva roky nás naše verné stroje dennodenne unášajú krajinou v ústrety novým zážitkom.

Cez púšte Iránu a veľhory strednej Ázie až do krajiny vychádzajúceho slnka. Cez oceán do najjužnejšieho mesta sveta, okolo soľných plání, pamiatok Inkov a zasnežených vrcholkov Ánd až do krajín kávy, kakaa a rumu. Budem vám rozprávať, aké boli počiatočné plány, ktoré nakoniec aj tak dopadli úplne inak, ako sme sa na ceste učili, užívali si aj zlostil alebo ako sme sa zo zamilovanosti dostali na križovatku, z ktorej sme sa každý vydali svojou cestou.

na motorce okolo sveta

O tom, že človek mieni a život mení. Že stáť sa môže čokoľvek, a keď už si myslíte, že máte vyhrané, niečo sa práve pokazí. Všetky tie nečakané zmeny ale ku cestovaniu patria a robia ho tak krásnym a návykovým. Dôležité je sa toho nepokakať od strachu. To sa ale skôr alebo neskôr rovnako stane, takže žiadnen stres, toaleťák do vrecka a smelo do sveta!