Kam sa aktuálne lieta z Bratislavy?

Z Letiska M. R. Štefánika je možné toto leto letieť do chorvátskeho mesta Split. Novú leteckú linku spustila slovenská letecká spoločnosť AirExplore s frekvenciou 2 x týždenne – lietať zo Slovenska do chorvátskeho Splitu sa bude v stredu a v nedeľu, čo je ideálne na predĺžený víkend pre Slovákov. Letenky si môžete zakúpiť priamo na webovej stránke dopravcu www.airexplore.sk

Prílety z Veľkej Británie a odlety sú povolené

Po štyroch mesiacoch od zákazu civilných letov kvôli pandémii koronavírusu je na Letisko M. R. Štefánika možné opäť priletieť z destinácií vo Veľkej Británii pravidelnými letmi, po prílete na Slovensko sa nevyžaduje domáca karanténa ani negatívny test na koronavírus. Lety do Londýna-Lutonu a z neho prevádzkuje z Bratislavy letecká spoločnosť Wizz Air, lety do Londýna-Stanstedu, Birminghamu, Manchesteru a Edinburghu zabezpečuje dopravca Ryanair.

Do írskeho Dublinu bez karantény po prílete

Cestujúci, ktorí využívajú pravidelné linky z bratislavského letiska do írskeho Dublinu už nebudú musieť absolvovať po prílete do Írska povinnú domácu karanténu. Počet týždenných letov medzi Bratislavou a Dublinom zvyšuje dopravca Ryanair od augusta zo súčasných troch letov na 5 letov týždenne. Lietať z Letiska M. R. Štefánika do Dublinu a späť bude každý deň okrem pondelka a soboty. Slovensko rovnako nevyžaduje po prílete do Bratislavy ani negatívne testy na koronavírus, ani zotrvanie v domácej izolácii.

Dovolenky na Cyprus, Krétu či Rodos

Tento rok ešte stíhate dovolenku! Najslnečnejšie mesiace august a september sú na oddych pri mori ako stvorené. Rodos, Kréta, Korfu, Cyprus - stačí si len vybrať z ponuky cestovných kancelárií s priamym odletom z Bratislavy, pričom do všetkých gréckych či cyperských destinácií cestujete bez obmedzení, keďže sú zaradené medzi tzv. bezpečné „zelené“ krajiny. Prvé charterové lety do dovolenkových letovísk smerujú z Bratislavy už od konca júla.

Kam sa aktuálne lieta z Bratislavy?

Z Letiska M. R. Štefánika je možné pravidelnými leteckými linkami letieť do/z týchto destinácií: ALGHERO, BIRMINGHAM, BURGAS, DUBLIN, EDINBURGH, KORFU, LONDýN (LUTON, STANSTED), MALAGA, MALORKA, MANCHESTER, PAFOS, SPLIT, SOFIA, SOLúN. Pravidelné lety do iných destinácií nie sú dopravcami plánované, alebo sú vládou SR zakázané. Dátum umožnenia letov z/do iných krajín (Ukrajina, Turecko, Egypt, Tunisko, Rusko, Spojené arabské emiráty, Severné Macedónsko a iné) nie je známy a bude závisieť od povolenia letov štátnymi orgánmi. Lety do Moskvy a Dubaja sú v pláne od septembra.

foto: Andrej Neuherz