Trutnov Trails | Bajkerský raj v okolí Trutnova

V blízkosti Trutnova, v lokalite Čížkových kamenů a Jestřebích hor čaká na bajkerov - Trutnov Trails. Skoro 50 km prírodných trailov rôznej náročnosti. Asi každý si vyberie tie, ktoré mu vyhovujú podľa nálady a technickej zdatnosti.

Mňa osobne zaujal premenlivý ráz tunajšej krajiny a nádherné výhľady do okolia. Hoci bolo sychravé počasie, jazdu a miestne prostredie som si riadne užil. Na trase nechýbali pieskovcové balvany, skaly, lesy, lúky a pasienky. A okúsil som aj poriadne blato, ako je možnosť vidieť na obrázku nižšie... Trutnov Trails je ideálne miesto pre horskú cyklistiku a tunajšie trasy sú už známe natoľko, že tu možno stretnúť bajkerov z Nemecka, Poľska ale aj Slovenska.

Trutnov Trails

Trutnov Trails

Trailcentrum v obci Lhota u Trutnova

Východiskovým bodom oblasti je Trailcentrum v obci Lhota u Trutnova, druhým nástupným miestom na trasy je parkovisko Pod Sedmidomím. V Trailcentre nájdeš aj infocentrum, požičovňu bicyklov a vybavenia, hadicu na umývanie bicyklov a čo je dôležité, aj krčmu. Okolo Trailcentra je však obmedzené parkovanie. Je možné tu parkovať iba ak máte požičaný bicykel, poprípade ak ste účastník bajkových kempov. Na samotnom Sedmidomí je parkovanie zakázané. Jediné možné parkovanie je tak na hlavnom parkovisku na Popílkovém jezeře, čo je asi dva kilometre.

Ide však o veľké parkovisko, ktoré je na odľahlom mieste v prírode. Takže sa tam pekne kempuje a priamo z neho vedie trail Trubka.

Trutnov Trails

Na Trutnov trails som si to riadne užil

Tak ako každý. Totiž, zážitok si musia všetci zaslúžiť a na štart poctivo vyšliapať. Alebo bicykel vytlačiť na začiatok trailu. Nie je tu žiaden vlek ani lanovka. Našťastie kopec, na ktorom väčšina trailov začína, nie je veľmi veľký. Stúpanie bolo postupné a za cca 30-45 minút som bol na štarte. 

Trutnov

Podľa slov miestnych, pri jazde po trailoch vás asi najviac uchváti nádherný výhľad z pieskovcových skál na Modřínovom traile. Neviem posúdiť, tam som nebol. Snáď nabudúce. Kto máte skúsenosť, napíšte prípadne do komentárov.

Máme sa ale tiež načo tešiť do budúcnosti, cieľom miestnych nadšencov je chodníky značne rozšíriť a ponúknuť bikerom až 60 km trailov.

Ja osobne som si zjazd vychutnal, rovnako ako miestnu prírodu. Ak budete mať cestu na sever Čiech, určite sa zastavte aj na Trutnov Trails. Veď všetko si môžete v pohode požičať priamo na mieste a budete tak mať o zážitok navyše.

  • Všetky aktuality, požičovňu a viac detailov nájdeš na webe - Trutnov Trails.