STEZKA ČESKEM: NOVÉ PŘÍBĚHY - Je tu inšpiratívna kniha pre turistov

Pešo aj na bicykli na prvom oficiálnom prechode po hraniciach republiky. 
Voľné pokračovanie bestselleru - STEZKA ČESKEM.

Ako sa stalo, že z nápadu party kamarátov vznikol prvý oficiálny prechod Českej republiky, ktorý nadchol tisíce ľudí? Prečo o ňom Česká televízia natočila seriál? A čo chystá BBC? Prečo je lepšie vyraziť na "Stezku Českem" ako plakať doma do vankúša a čakať, kým zahrmí? Čo zažívajú Trail Angels počas svojich stretnutí so "Stezkařmi"? Naozaj na "Stezku" chodia už aj trekingové kozy? A môžu sa stretnúť s papagájom? Prečo sa Stezkaři schádzajú na úrade práce? A môžete ísť na bicykli, alebo ho musíte niesť na chrbte?

Odpovede na tieto otázky a tisíce podobných filozofických otázok nájdete len v tejto knihe. Navyše hrozí, že sa pri čítaní skvele pobavíte. Rozsvieťte teda lampičku, dajte si nohy do sucha a nechajte sa uniesť niekam k hraniciam Českej republiky, kde statočné ženy a muži hrdinsky zdolávajú s batohom na chrbte kilometre v horách aj za nepriazne počasia – a zisťujú, že sa pri tom výborne bavia. A zrazu zistíte, že môžete ísť tiež!

Kniha je určená širokému čitateľskému publiku, pretože na STEZKU ČESKEM môže vyraziť naozaj každý. A pokiaľ sa na ňu necíti, môže si aspoň prečítať inšpiratívne príbehy tých, ktorí prekonali sami seba a vydali sa na trasu, ktorá im zmenila život.

STEZKA ČESKEM: NOVÉ PŘÍBĚHY

Prvá kniha STEZKA ČESKEM obsahuje popis jednotlivých etáp, rady, ako sa pripraviť na cestu, na čo si dať pozor alebo tipy na najkrajšie miesta, ale aj inšpiratívne príbehy tých, ktorí sa rozhodli na "stezku" vypraviť. Sú to nadšenci, ktorí vyrazili inak: mladé ženy, ktoré sa vydali prvýkrát na diaľkovú trasu úplne samé, mamičky z Klubu minituristov putujúcich s kočíkmi, rodiny, ktoré cestu pojali ako putovanie na viac rokov, pes, čo so svojou paničkou obišiel celú trasu, či ľudia dôchodkového veku. Samostatná kapitola je venovaná Trail Angels, ľuďom, ktorí vo svojom voľnom čase dobrovoľne pomáhajú pútnikom na Stezke.