Rodinná dovolenka na Slovensku

Nechystáte sa toto leto k moru? Ostávate radšej doma? Dobre robíte. A nielen pre vaše zdravie a bezpečnosť. Rodinná dovolenka na Slovensku vám ušetrí peniaze.

Toto leto sa podľa prieskumov väčšina Slovákov chystá stráviť dovolenku doma. Na horách či pri jazerách. More v rámci bezpečnosti počká. Možno o rok. Okrem toho, že si ochránite zdravie, rodinná dovolenka na Slovensku vám môže ušetriť peniaze. Prinášame vám tipy, kam na výlet za zážitkami, pohodlím a zároveň za lacno.

1. Hruštín – rodinná dovolenka v malebnom kúte Slovenska

Túžite po pokojnom prostredí, niekde trošku mimo civilizácie, kde sa nebudete na každom kroku potkýňať o desiatky turistov? Potom vám pre rodinnú dovolenku odporúčame Hruštín. Možno ste doteraz o tomto kúte Slovenska s krásnou prírodou ani nepočuli. Nachádza sa na Orave, medzi mestami Námestovo a Dolný Kubín, v nadmorskej výške cca 700 až 800 m.n.m.

Takáto rodinná dovolenka na Slovensku bude finančne nenáročná. Viete si tu za minimum peňazí dopriať príjemné ubytovanie v penzióne alebo v chatkách, wellness a výbornú domácu kuchyňu. Čo sa týka turistiky, v blízkosti sa nachádza známa Kubínska hoľa a o niečo ďalej môžete absolvovať výstup na Babiu Horu, ktorej vrchol je na pohraničí s Poľskom. Ak uprednostňujete ľahší výlet, neďaleko je tiež Zázrivá a Oravský Podzámok.

2. Sitno – rodinná dovolenka s nádychom histórie a dobrodružstva

Nemusíte nutne zažiť každý rok naše veľhory a chceli by ste spojiť turistiku s historickými pamiatkami? Rozmýšľate nad menej mainstreamovým miestom pre dovolenku na Slovensku? Potom vezmite rodinu do Štiavnických vrchov. Priamo v ich srdci nájdete vrch Sitno. Má výšku 1009 m.n.m a na jeho vrcholku pripomínajú časy zašlej slávy ruiny hradu. Ten vraj kedysi obliehali Turci.

Najobľúbenejšia trasa ku nemu vedie z Počúvadlianskeho jazera, v ktorom sa v lete môžete príjemne schladiť a na chvíľku si odpočinúť. V blízkosti nájdete aj kemp a rôzne reštaurácie.

Čiže, ak chcete dobrodružnú dovolenku „na skautov” pod stanom alebo v chatkách, toto prostredie je ideálne. A kam na výlet v okolí Sitna? Za návštevu stojí historické mesto Banská Štiavnica, či kaštieľ Svätý Anton. Je to tu naozaj pestré a pre príjemnú, finančne nenáročnú rodinnú dovolenku na Slovensku ako stvorené.

Pri balení nezabudnite na cestovné poistenie

Aj dovolenku na Slovensku, i keď budete možno len na skok od domu, treba naplánovať do detailov. Keďže stať sa môže všeličo, odporúčame vybaviť si online poistenie. Aby ste mali vaše nastávajúce výlety pod kontrolou. Cestovné poistenie do hôr a na Slovensko od Union vás ochráni počas pobytu v slovenských horách a kryje nasledovné riziká:

  • zásah horskej záchrannej služby
  • úraz
  • stratu batožiny
  • zodpovednosť za škodu

Zdroje: