Na rodinnú lyžovačku autom

Niet nad chvíle strávené v kruhu najbližších pri spoločných aktivitách. Zimná lyžovačka ponúka ešte viac – pohyb na čerstvom vzduchu a zimnom slnku, v objatí majestátnych hôr, s rodinou a bezpečným štvorkolesovým parťákom, na ktorého sa môžete spoľahnúť, nech sa deje čokoľvek. 

Rodinné autá však nie sú len o bezpečnosti, ale aj o výkone, komforte, štýle a zmysluplne stráveným chvíľach s blízkymi. Inšpirácia sa dá nájsť kdekoľvek – pohľad z okna, cestou na rodinnú lyžovačku do hôr elegantným autom s priestranným interiérom, napĺňa radosťou a vďačnosťou za prítomný okamih.  Lyžovačka s najbližšími je inšpiratívny zážitok, na ktorý sa však treba pripraviť. Čo je dôležité? 

Na lyžovačku sa hodia bezpečné moderné autá s pohonom na všetky štyri kolesá 

Rodinné autá zväčša disponujú pohonom predných kolies. Ak sa chystáte do hôr,  je praktické dať do kufra snehové reťaze. Avšak ideálnym spoločníkom do zasneženého terénu je štvorkolka, napríklad z kategórie SUV vo vyššej výbave, na ktorú sa dá spoľahnúť bez ohľadu na rozmary počasia. Neprekvapí ju sneh, ľad a ani mrznúci dážď. Navyše disponuje dostatkom úložného priestoru na batožinu pre celú rodinu.  V kategórii štvorkoliek zaujmú modely SUV Kia Sorento a Kia Sportage. Zatiaľ čo Kia Sorento je na Slovensku v ponuke len ako štvorkolka, Kia Sportage je bežne dostupná aj s pohonom predných kolies a obidva modely aj ako hybridné autá. O niečo viac miesta na lyžovanie ponúka Kia Sorento.

Veľkorysý batožinový priestor automobilu Kia Sorento oceníte nielen pri cestovaní na rodinnú lyžovačku, ale aj pri pravidelných rodinných nákupoch. Máte plné ruky? Nevadí, inteligentné elektricky ovládané dvere batožinového priestoru sa otvoria hneď, ako sa priblížite k zadnej časti vozidla. 

Bezpečnosť je dôležitá aj cestou na lyžovačku. Kia Sorento i Kia Sportage sú vozidlá, ktoré vás nenechajú v štichu ani v zložitých chvíľach. Aktívny pohon všetkých kolies v automobile Kia Sorento bol inšpirovaný náročným terénom a dokonale priľne aj k nerovnému a klzkému povrchu v zákrutách. Dobrodružstvo cestou do hôr sa tak stáva komfortnejším a bezpečnejším.  Z hľadiska pohodlia a bezpečnosti nezaostáva za SUV Kia Sorento ani Kia Sportage. Asistent na predchádzanie čelným zrážkam pri odbočovaní umožňuje reagovať na hroziace nebezpečenstvo pohotovejšie. Oceníte aj inteligentný tempomat s podporou navigácie, asistent jazdy na diaľnici alebo asistenčný systém na predchádzanie zrážkam v mŕtvom uhle. 

Auto treba na lyžovačku pripraviť

Na rodinnú lyžovačku sa oplatí ísť autom aj kvôli slobode, ktorú poskytuje. Môžete sa zastaviť, kde chcete. Nikto a nič vás nelimituje. Avšak auto je potrebné pred cestou na lyžovačku do slovenských hôr i do zahraničia vopred pripraviť.  Výborný technický stav vozidla sa odvíja od toho, ako sa o svoje auto staráte počas celého roka. Pravidelné servisné prehliadky, priebežné dopĺňanie prevádzkových kvapalín či kontrola tlaku v pneumatikách by mali byť samozrejmosťou, ak chcete mať automobil vo výbornom stave.  Počas zimy sú nevyhnutnosťou zimné pneumatiky a oplatí sa mať so sebou snehové reťaze. Nikdy dopredu neviete, čo vás čaká. Dôležitá je nemrznúca zmes do ostrekovačov, zimná výbava v podobe škrabky a metly na sneh. 

Moderné autá s veľkorysým priestorom, ako napríklad SUV, síce lákajú naložiť lyžiarsku výstroj priamo do kufra auta, avšak pri väčšom počte členov rodiny je efektívnejším riešením strešný nosič. 

Overenie rezervovaného ubytovania a aktuálne informácie by mali byť samozrejmosťou 

Ešte skôr, ako si sadnete do auta, overte si termín rezervovaného ubytovania. Predídete tak nepríjemnostiam. V prípade, že cestujete na lyžovačku prvýkrát do novej lokality, adresu zadajte do navigácie. 

Ak idete na lyžovačku v modeli Kia Sorento alebo Kia Sportage, budete v obraze, aj čo sa týka aktuálnych informácií o dopravnej situácii či počasí. Zastavili ste sa cestou v obrovskom nákupnom centre a nepamätáte si na ktorom poschodí podzemnej garáže ste zaparkovali? 

Telematické služby Kia Connect, fungujúce prostredníctvom aplikácie v telefóne, vám pomôžu auto nájsť. Určite využijete aj pokročilý režim jazdy v teréne – automaticky nastaví dynamiku jazdy na zasneženom či bahnitom povrchu. Samozrejme, s maximálnym komfortom.