Kniha Za hranici nemožného - 14 osemtisícoviek za 6 mesiacov a 6 dní

Za hranicou nemožného je autobiografický knižný príbeh dnes už legendárneho nepálskeho horolezca Nirmala Purju a ponúka podrobný opis jeho životnej cesty od detstva do okamihu pred jeho posledným veľkolepým úspechom, historicky prvým zimným výstupom na K2.

Nirmal rozpráva o svojej mladosti a vojenskej službe, najskôr v brigáde Gurkhov, neskôr v elitnej špeciálnej jednotke britského námorníctva, a predovšetkým o svojej láske k horám a záľube v mimoriadnych výzvach. Predstavuje sa ako človek neobyčajných fyzických predpokladov, ako odvážny dobrodruh a súčasne ako vizionársky autor projektu 14/7, v rámci ktorého sa mu podarilo počas necelých 7 mesiacov zdolať všetkých 14 veľhôr s výškou nad osem tisíc metrov.

Za hranici nemožného

Nirmal čitateľov postupne prevedie všetkými tromi fázami projektu a okrem podrobného popisu jednotlivých výstupov ponúka aj pohľad do jeho zákulisia, na zložité obdobie príprav, na svoj rodinný život a na svojich priateľov z radov himalájskych Šerpov.

Trailer k filmu o Nirmalovi je TU:

„Nims má nielen výnimočnú fyzickú vytrvalosť, ale je tiež vedúcou osobnosťou so skvelými schopnosťami v oblasti finančného riadenia a logistiky.“ Reinhold Messner, horolezecká legenda

„Inšpiratívne štúdie vodcovstva a silné svedectvo o ľudskom duchu v jeho najlepšej podobe.“ Mail on Sunday

„Či už ste, alebo nie ste milovníkmi hôr, budete obdivovať jeho húževnatosť, jeho neohrozenosť. Nikto sa nemôže neinšpirovať tým, čo dosiahol.“ The Times

„Žijúca legenda.“ Trail Magazine