Grécko a Balkán 3500 kilometrov na bicykli

V auguste 2022, po mnohých cyklistických výletoch, nastal čas trochu preskúmať aj južný Balkánu a mnou doteraz neobjavené Grécko. 

Krabicu s bajkom som naložil v Bratislave a v jeden pekný piatkový večer som vystúpil na letisku v Skopje. 

Aký bol teda môj plán?

No predsa zbaviť sa krabice. Tentokrát som ju už nepotreboval. Vsadil som všetko na jednu kartu, že domov prídem po vlastných. Zo Skopje som chcel prejsť Macedónskom a Albánskom do Grécka. Tam povymetať hory na severe krajiny, obzrieť Olymp, kde sedí Zeus s mrzutou Hérou a zopár ďalšími prchkými nadprirodzenými bytosťami. Potom už nebol presný plán. Rád by som prekľučkoval Balkánom po miestach, kde som ešte nebol a domov už nejako prídem.

Musel som, lebo o tri týždne som mal svadbu

Celá cesta ma nakoniec poviedla cez Macedónsko, Albánsko, Grécko, Bulharsko, Srbsko, Kosovo, Čiernu Horu, Bosnu, Chorvátsko, Maďarsko až domov. Spolu neopakovateľných 3500 km Balkánom, z ktorých zážitky si môžes pozrieť v galérii.

Prešiel som nekonečnými a ťažkými gréckymi horami, navštívil som pobrežie Egejského mora, užil si asi najťažší kopec v živote, na hrebeň pohoria Rila v Bulharsku. Zaujímavé bolo neobjavené Kosovo, kde sa schyľovalo k špz-tkovej vojne medzi Srbmi a Albáncami. No a napokon magická Bosna a Čierna Hora