Dovolenka na Slovensku? 5 prekrásnych miest, ktoré si v lete zamilujete

Toto leto kvôli pandémii koronavírusu strávime na Slovensku. Vôbec to však nemusí byť na škodu. Naša krajina ponúka mnoho zaujímavých lokalít, ktoré sú ideálnou voľbou pre letnú dovolenku. V ďalších riadkoch zistíte, ktoré z nich sa oplatí navštíviť.

Historické Bojnice nielen pre nadšencov histórie

Na strednom Slovensku sa nachádzajú Bojnice, ktoré ponúkajú pestrý výber turistických atrakcií. Odpočinúť si môžete v kúpeľoch, no možno radšej zablúdite do múzea praveku v Prepoštskej jaskyni. Deti sa potešia návšteve zoologickej záhrady, v ktorej je viac než 400 druhov zvierat z celého sveta. Pokiaľ preferujete cestu vlastným autom, máme pre vás dobrú správu. Bojnice sa pýšia skvelou dostupnosťou a k dispozícii máte viacero parkovísk.

Strieborné mesto so zlatým srdcom

Banská Štiavnica je skutočným klenotom Slovenska. V minulosti bolo mesto najväčším centrom ťažby drahých kovov v strednej Európe. Okrem honosných budov s historickým nádychom môžete navštíviť aj bane. Ak máte radšej slnečné lúče, doprajte si pohodu pri jednom z jazier. Čo sa týka dopravy, problémom by nemala byť ani cesta autom. V prípade, že tieto končiny nepoznáte, odporúčame použiť GPS navigáciu. Preto si okrem dobrej nálady nezabudnite so sebou vziať aj držiak na mobil do auta.

strbske pleso
Zdroj: Pixabay.com

Zažite turistiku v Tatrách

Tatry sú prvou voľbou väčšiny turistov. Vysoké Tatry ponúkajú impozantný Gerlachovský štít, menej nároční sa však uspokoja aj s Lomnickým štítom. Za pozornosť určite stoja aj priezračné plesá, v okolí ktorých sa nachádzajú ubytovne a horské chaty. Spravidla pri nich bývajú parkoviská. Počas sezóny sa však môže stať, že voľné miesto jednoducho nenájdete. Preto zvážte vyskúšanie inej ubytovne, ktorú nájdete na mape vašej GPS navigácie. Počas šoférovania sa oplatí použiť praktický držiak na mobil do auta.

Doprajte si relax na východe Slovenska

Ak vám nevadí dlhšia cesta, na východe Slovenska na vás čakajú Pieniny. Dobrodružstvo začnite splavom Dunajca na tradičných drevených pltiach. Následne si to namierte k Trom korunám, odkiaľ sa vám naskytne dychberúci výhľad. Za vašu pozornosť stojí aj Červený Kláštor, ktorý bol v minulosti dobitý husitskými vojskami. Pokiaľ ide o dostupnosť autom, cesta z Bratislavy vám zaberie 4 a pol hodiny.

slovensky raj
Zdroj: Bigstock.com

V skutočnom raji Slovenska

Národný park Slovenský raj ponúka unikátny turistický zážitok. Množstvo vodopádov však od vás bude vyžadovať zdolávanie rebríkov. Odmenení budete vskutku úchvatnými výhľadmi. Nevynechajte Tomášovský výhľad, ktorý je špecifický 200 metrovým skalným útvarom. Tento úsek milujú aj horolezci. Do Slovenského raja sa dostanete autom alebo autobusom. Rozličné dedinky zároveň ponúkajú viacero možností parkovania.

- PR článok