Zbaľ si mastichu. Pomôže, keď to na teba „príde“

Tráviace ústrojenstvo je najviac skúšaná sústava orgánov všetkých cestovateľov. Veď to pozná každý z nás. Črevné infekcie patria medzi najčastejšie zdravotné komplikácie počas objavovania cudzích krajov, ktoré dokážu prekvapiť aj tých najostrieľanejších.

Mať po ruke prvú pomoc pri akútnom žalúdočnom probléme či hnačke je nevyhnutnosť. Za prírodné riešenie číslo jeden sa považuje užiť mastichu.

Čo je masticha ako ju získať?

Masticha je živica špeciálnej odrody pistáciovníka, ktorý rastie na jedinom mieste na zemi - na gréckom ostrove Chios. Už od staroveku sa uchovali zmienky o tom, ako tieto stromy dokážu liečiť všetky možné zdravotné problémy súvisiace so žalúdkom a celým tráviacim traktom - od náhlej nevoľnosti, cez hnačky, až po žalúdočné vredy. Účinky mastichy overené históriou potvrdila aj moderná lekárska veda.

V čom spočíva jej sila?

Ústa sú vstupnou bránou pre rozličné choroboplodné zárodky. Tie sú tým viac rizikovejšie, čím viac sú lokálne hygienické podmienky odlišné od tých, na ktoré sme zvyknutí doma. A tráviaca sústave je živnou pôdou pre to, aby sa mohli rozmáhať a vstupovať ďalej do krvného obehu.

Práve živica masticha obsahuje až 80 účinných látok, vďaka ktorým pôsobí proti zápalovým procesom v tráviacom ústrojenstve a dokáže ničiť chorobolodné baktérie, vírusy a kvasinky už v počiatočnej fáze ich pôsobenia v tele. Zároveň obsahuje látky zmierňujúce bolesť žalúdka a zložky s ozdravnými probiotickými vlastnosťami, ktoré sú kľúčovou živinou pre priateľské baktérie.

  • Masticha preto dokáže rýchlo zaúčinkovať tak pri akútnej žalúdočnej nevoľnosti, kŕčoch ako aj infekčnej hnačke.

O sile prírodných zložiek chioskej mastichy svedčia tiež štúdie o tom, že dokážu zničiť dokonca aj obávanú baktériu Helicobater pylori vyvolávajúcu komplikované zápaly a spôsobujúcu vredy tráviaceho ústrojenstva. A keďže ide o čisto prírodné riešenie, užívanie mastichy nevyvoláva žiadne nežiadúce vedľajšie účinky.

Ako sa k nej pred cestou dostať?

Výťažok z chioskej mastichy sa dá nájsť vo viacerých výživových doplnkoch dostupných na internete. Pri výbere prírodného prípravku do svojej cestovnej lekárničky sa však oplatí pohľadať také riešenie, ktoré je doplnené aj o ďalšie podporné zložky z ďalších prírodných látok. Schopnosť normalizovať procesy trávenia majú v podstate len dve prírodniny – okrem mastichy je to ešte koreň sladkého drievka, ktoré rovnako ako masticha veľmi účinne a pomerne rýchlo zabíja väčšinu nepriateľských baktérií parazitujúcich v tráviacej trubici a priaznivo pôsobí na reguláciu a zloženie tráviacich štiav.

Ojedinelú a mimoriadne silnú kombináciu výťažkov z chioskej mastichy a koreňa sladkého drievka obsahuje na trhu prírodný prípravok GastroKit. Užívať sa môže pri výskyte prakticky akýchkoľvek príležitostných aj dlhodobých tráviacich problémov. Popri akútnej žalúdočnej nevoľnosti a kŕčoch pomáha kombinácia prítomných prírodných látok ničiť aj tie druhy patogénnych mikroorganizmov, ktoré spravidla vyvolávajú infekčné hnačky.

  • Účinné látky v GastroKite ale urobia skvelú službu aj v prípade ľahších a na cestách dosť pravdepodobných situácií, keď to skrátka preženieš s alkoholom :) Prípravok dokáže „stopnúť“ aj pálenie záhy a pritom nenaruší rovnováhu žalúdočných štiav.

GastroKit s obsahom výťažkov z mastichy a sladkého drievka pôsobí rýchlo – behom niekoľkých minút až desiatok minút, podľa toho, aký problém ťa počas cesty prírodnou či mestskou „divočinou“ stretne. Objednať si ho môžeš cez e-shop na Brainway.sk ako 10- alebo 20-kapsulové balenie.