Turistická mapa Západných tatier - Roháčov bude mať nové vydanie

Kartografický tím z bývalého Vojenského kartografického ústavu v Harmanci, už pôsobiaci v Kynceľovej pri Banskej Bystrici, pripravuje nové vydanie mapy Západných Tatier – Roháčov. Avšak nielen na papieri, ale aj prostredníctvom aplikácie z rozšírenou realitou budete môcť nazrieť ponad tatranské hory.

Západné Tatry sú turistická oblasť na východnom Slovensku. Nachádzajú sa pri poľských hraniciach a zahŕňajú časti ako sú Roháče, Kamenistá či Račková dolina. Toto územie je bohaté na prírodné krásy, nájdete tu množstvo turistických trás a chodníkov, ktoré vás prevedú cez úchvatné scenérie. Jedným z najznámejších miest v tejto oblasti sú práve Roháčske plesá. Hory ponúkajú nádherný výhľad na okolitú krajinu a je veľmi obľúbeným miestom turistov.

Roháčske plesá

Desiata aktualizácia

Turistická a cyklistická mapa VKÚ TM 112  – Západne tatry- Roháče  vychádza v klasickej mierke 1 : 50 000. Nachádzajú sa v nej značené všetky dôležité body, vrstevnice, turistické trasy a cyklotrasy s rôznymi ďalšími údajmi. Mapa má svoje tradičné precízne tieňovanie, ktoré je robené ručne. Táto mapa je označená číslom 112 (TM 112), toto bude jej desiate vydanie.

turistická mapa roháčov

Rozšírená realita nad papierovou mapou

Nad touto mapou bude funkčná aj nová mobilná aplikácia CBS Map Explorer. Tá na displeji smartfónu nad rozprestretou mapou zobrazí informácie o konkrétnych miestach, na ktoré užívateľ namieri a povie mu, čím sú tieto lokality zaujímavé.