NAJ ferraty Soľnej komory s Dobrodruhom

Vychutnaj si s nami jeden z najkrajších kútov Rakúska, kde sa mieša prírodná krása priezračných jazier, skalnatých horských pásiem s neopísateľným čarom starobylého Hallstattu. A to všetko z perspektívy výšin, držiac sa pevne ferratového lana a užívajúc si rôzne hravé pasáže v podobe mostíkov, rebríkov, jaskýň. A k tomu sa okúpeme v 3 rôznych jazerách s tak čistou vodou, že v nich možno sledovať pozoruhodnú hru slnka a meniacich sa farieb.

Víkendový výlet je vhodný aj pre úplných ferratových začiatočníkov za predpokladu istoty pohybu v horách, ľahkosti pri prekonávaní aj skalných pasáží a najmä chuti posunúť svoje horské zážitky o nový rozmer.

Termín: 15. až 17. september (ani jeden deň dovolenky!)

Hallstatt

15.9. (piatok)

Odchod okolo 7.00 - 8.00 hodine z Bratislavy. Po príchode do Soľnej komory si dáme inštruktáž k výstroju a pohybu na ferratách. Následne si prvý balans na lane vyskúšame na krátkej ferrate Leadership (C), vedúcej až na vrchol Predigtstuhl (1.278 m) s krásnymi výhľadmi na Dachstein i Hallstattské jazero. Po nej sa presunieme na ferratu Mein Land-Dein Land (C) s lanovým mostom a na záver si dáme vertikálnu chuťovku v podobe Ewige Wand (C).

ferrate Intersport

16.9. (sobota)

Dobre rozlezení z predchádzajúceho dňa sa vrhneme v ústrety veľkému ferratovému dobrodružstvu v podobe nádhernej ferraty Intersport (C/D), ktorej hlavným lákadlom je 40-metrový rebrík medzi dvoma vrcholmi. Z vrcholu Grosser Donnerkogel (2.054 m) necháme zrak putovať po ľadovcovej majestátnosti Dachsteinu, zrkadliaceho sa v jazere Gosausee priamo pod ním. Prístup k ferrate nám uľahčí lanovka (v cene výletu).

ferrata Intersport (C/D)

Po ferrate s vysokohorským nádychom sa vyhráme ešte na športovej Laserer Alpin Klettersteig (C), ktorá traverzuje priamo ponad jazero Gosausee. Záver dňa sa bude niesť na vlnách romantiky v uličkách Hallstattu s ochutnávkou miestnych likérov.

Laserer Alpin Klettersteig (C)

17.9. (nedeľa)

Ráno sa presunieme k jazeru Mondsee, nad ktorým vedie príťažlivá línia ferraty Drachenwand (C, alternatíva C/D). Pre svoju vzdušnosť, rozmanitosť, fotogenický most, lavičku zavesenú vo vzduchoprázdne, priam lákajúcu si na nej precítiť krásu bytia, je označovaná za jednu z najkrajších ferrát Rakúska. Po výstupe na vrchol Drachenstein (1.060 m) sa rozlúčime s panorámou Soľnej komory a zamierime na Slovensko.

ferrata Drachenwand (C, alternatíva C/D)

--------------------------------

Termín: Jar/Leto 2024 (ešte upresníme)

Cena: 350 Euro.

A v prípade záujmu píš na: [email protected] a dáme ťa na súpisku.

V cene je:

  • doprava pohodlným 9-miestnym autom
  • ubytovanie v penzióne
  • lístok na lanovku
  • lokálne prejazdy autom
  • organizácia
  • sprievodca na ferraty

V cene nie je:

  • strava
  • iné fakultatívne výlety

 

Povinná ferratová výstroj:

  • horolezecká prilba
  • sedací úväz (ideálne je mať k sedaciemu úväzu aj hrudný úväz a plohú smyčku s dĺžkou 150 cm, no nie je to podmienka)
  • ferratový tlmič pádu (brzda)
  • Ak nemáte výstroj, žiaden problém. Výstroj vieme zohnať na POŽIČANIE. Cena cca 25e na víkend. 

 

Poistenie je nutné!!! Odporúčame najlepšie Alpenverein: https://alpenverein.hory.sk/?s=main&ref=1

Náročnosť: Vhodné aj pre začiatočníkov. Ak nemáte skúsenosti, nevadí. Zaučíme, ukážeme. Ak to nepôjde, nič nemusíte dávať nasilu. Podstata je zažiť skvelý predĺžený víkend s fajn partiou a skúsiť niečo nové. 

ZMENA PROGRAMU VYHRADENÁ: Program sa môže posúvať a meniť podľa aktuálnych okolností a počasia!!!