Vedeli ste, že vajcia sú tými najzdravšími raňajkami, aké si môžete dopriať? Obzvlášť, ak sú vaše vajíčka zo sliepok, ktoré behajú voľne vo výbehu, nájdete v nich tie najlepšie omega-3 mastné kyseliny, ktoré vám dajú v kombinácii spolu s avokádom skutočnú energiu na celé dopoludnie.
Aký je však ten najlepší spôsob prípravy vajíčok, aby sme z nich získali dostatok energie? Inšpirujte sa mexickými raňajkami, ktoré patria medzi tie najvhodnejšie.
Čas prípravy: 5 min Množstvo: 2 osoby
Čas varenia: 5 min Celkový čas: 10 min
Ingrediencie
- Kvalitné domáce vajíčka 2 ks
- Avokádo 1 ks
- Paradajky 1 ks
- Žltá paprika 1 ks
- Opečené vodové pečivo max. 1 ks
- Morská soľ
- Ocot 1 PL
- Čili, červená cibuľa (extra)
Príprava
1. Nakrájam si zeleninu, dužinu avokáda rozpučím vidličkou a pečivo opečiem v hriankovači.
2. Do vriacej vody pridám ocot, vytvorím mierny vír a vložím vajíčka, ktoré varíme cca 4-8 min.
3. Servírujem na pečivo, ktoré si predtým natriem avokádom, dochutím morskou soľou a obložím čerstvou zeleninkou.
P.S.: S pečivom to nepreháňam alebo ideálne je, ak ho aj vynechám. V tom prípade dužinu avokáda nerozpučíme, ale nakrájame na plátky rovnako ako zvyšnú zeleninu.