Pozorovanie kosatiek

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Ahojte dobrodruhovia :) chcela by som sa opýtať či ste niekto absolvovali pozorovanie kosatiek v Nórsku na Lofotách? :) alebo ak máte takúto skúsenosť inde vo svete, píšte tiež! :) veľmi rada by som takýto zážitok absolvovala preto sa chcem o tom dozvedieť čo najviac :)

ahoj. Okrem Lofotov je mozne v Norsku pozorovat kosatky a velryby aj na severnejsom suostrovi Vesteralen - konkretne centrom pozorovania je mestečko Andenes, kde su este lepsie podmienky a vyssia pravdepodobnost ich vyskytu. Ja som tam bol a mali sme na velryby aj kosatky stastie na Vesteralen.
http://www.visitnorway.com/places-to-go/northern-norway/vesteralen/
Okrem Norska je to v Europe este mozne na Islande (bud Reykjavik alebo Husavik), ale vsade treba mat na kosatky stastie, skor uvidis ine velryby. Este som cital ze niekedy je kosatky vidiet v severnom Skotsku.

Ak ta zaujimaju iba kosatky, tak asi treba vycestovat dalej mimo Europy, napr. Novy Zeland, Juzna Afrika, v USA Aljaška a Kalifornia, Kanada - ostrov Vancouver, Antarktída.
Pozorovat kosatky sa zo Slovenska oplati teda bud do Norska alebo na Island alebo to spojit s exotickou dovolenkou.

Ahoj, ano, tuto zimu v meste Tromso v Norsku.

Pozoruje sa od novembra do cca. januara, treba si to prezistit radsej, kosatky a vraskavce tam priplavaju len na par tyzdnov.
Za posledne 4 roky tam vzniklo hrozne vela whale-watching spolocnosti. Staci ist rano do pristavu a vybrat si lod, odchadzaju okolo 9 a naspat si okolo 2-3. Vylet sa da kupit aj cez internet alebo v tourist office den vopred.
Vsetko najdes aj tu: https://booking.visittromso.no/en/todo?filter=c%3D29559

Lofoty neodporucam na whale-watching, nie je tam tolko moznosti na tieto vylety a su tazsie dostupne. Ale inak su krasne, na vylet tam urcite ist treba:)

Ahoj, skus sa inšpirovať aj týmto článkom, ktorý nám poslala daniela.n, ktorej príspevok je vyššie:

http://www.dobrodruh.sk/cestopis/norsko-jeho-zaujimavosti-pozorovanie-kosatiek-polarna-ziara-psie-z…

ADMIN

zijem na Lofotach skoro 5 rokov a ksoatky som videl len raz je to tu velmi ojedinele a vzacne a ako pisu vysie idealne su tie vesteralen a mesto Andenes a maju pravdu ze skor uvidis ine druhy velryb ..na kosatky treba fakt ist v zime ..inac ak by ste chceli info tipy vylety a nevim co este ohladom Lofotov kludne sa ozvyte na email: [email protected] alebo na FB https://www.facebook.com/imrich.dlugolinsky
z pozdravom Imro

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi