Poistenie

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Ahojte, prosím vás, neviete mi niekto poradiť, ako je to so zdravotným poistením, ak chcem vycestovať do zahraničia dlhodobo (minimálne rok) a nie za účelom práce ale čisto cestovania? Viem,že zdravotné poistene je povinné no nie je možné ho nejakým spôsobom obísť tak, aby som ho nemusela platiť, príp. či by sa ho nedalo nejako zrušiť? Pretože napríklad v ČR ak sa poistíte cestovným komerčným poistením a vycestujete na viac ako 6 mesiacov, zdravotné sa automaticky zruší.
No u nás by som takto musela ako samoplatiteľ poistného (keďže nebudem zamestnaná a už ani študent) vyplácať každý mesiac okolo 56 eur. Ďakujem vám za akékoľvek rady.

zaplat si tak ako kazdy pracujuci clovek, len by ste sa flakali a potom aby sa o vas starali za peniaze tazko pracujucich ludi

ahoj :) tiez som tieto informacie nikde nenasla,ale skus sa spytat tychto ludi,co ziju dlhodobo vonku :)
Unboxng Traveller - Silvia je momentalne v strednej Amerike,
Crazy Sexy Fun Traveller - Alex sa tam nikede tiez tula,
Po Svete Po Svojom - Lukas by mal byt v Indii
....snad ti to pomoze a neprajnikov,ako je posuk si nevsimaj,on je len proste ovca zo systemu,ktora sa bude automaticky burit proti niecomu inemu,len preto,lebo nema gule (pripadne ambicie) na to,urobit to tiez ;)
kam sa chystas vycestovat?

Posuk, ty ako "tazko" pracujuci clovek si si asi tazko zmylil portal kam mas prispievat...smiley

lebo ma vytacaju ludia co nic nerobia a len sa flakaju

Ahoj, staci, ked si u alianz zaplatis rocne poistenie (pokial viem, je to jedina poistovna co ponuka celorocne poistenie) a pojdes so zmluvou na pobocku zdravotnej poistovne, kde ta z poistenia odhlasia na min. 6 mesiacov. Ak sa nahodou vratis skor ako 6mesiacov a budes sa chciet prihlasit do slovenskej zdravotnej poistovne, budes musiet doplatit za vsetky mesiace.

Ahojte, môžem vás poprosiť o radu. Chcela by som vycestovať na mesiac do Kolumbie, mám vybavené cestovné postenie, ale asi nembudem mať zdravotný preukaz z našej zdravotnej poisťovne. Predpokladám dobre, ak predpokladám, že v Kolumbii by mi bol aj tak na dve veci, takže sa tým nemusím stresovať a keď sa mi niečo stane, tak ma ošetria a zaplatím si to?

Vopred veľká vďaka za radu.

Ad. posuk: Nenapadlo Vás náhodou niekedy, že ľudia, ktorí chcú vycestovať si na to aj zarobili a šetrili, aby si splnili sen a tak podobne?

Lucia, europsky zdravotny preukaz plati len v Europe, takze no stress. Ak mas komercne poistenie, tak vacsinou ani za osetrenie nebudes musiet platit, pokial kontaktujes poistovnu este pred osetrenim - oni si to vacsinou vyriesia medzi sebou a nemocnicou sami. A ak nie, tak to zaplatis a potom si budes spatne v poistovni narokovat preplatenie vydavkov.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi