Izreal+ Jesus trail - máj 2023

Ahojte parťáci Jesus trail

V roku 2022 som navštívil Izrael a táto krajina ma veľmi zaujala. Nielen náboženskými pamiatkami, ale aj prírodnými krásami. A v roku 2023 sa do nej chystám opäť :) Respektíve v máji, keď ešte v Izraeli nie je tak horúco. Obohatený o rôzne skúsenosti a tipy by som tentokrát rád navštívil širší okruh Izraela či Palestíny. Mám tým namysli túry a trasy ako:

- Vyschnuté údolie rieky Zohar

- Vyschnuté údolie rieky Bokek

- Herbon /mesto Abrahámovej hrobky/

- Arad, Megido

- Jericho /najstaršie mesto na svete/ 

A samozrejme Jeruzalem či Tel Aviv. No nie je to priorita. V Jeruzaleme som už bol a ak sa by sa našiel nejaký ateista ,tak sa dá prispôsobiť. Zas ,ak by sa našiel niekto veriaci, tak nemám problém mu pár miest ukázať a stráviť, tak v Jeruzaleme cca 2 dni. Pretože minimálne toľko človek potrebuje na strávenie atmosféry či navštívenie tých najdôležitejších miest. 

Výlet však chcem začať trojdňovým trekom ,ktorý sa volá Jesus trail, ktorý by sme podľa dohody mohli začať v Nazarethe alebo "miestom krstu" Yardenite. Trek možno napovedá náboženskú náklonnosť, no zo záberov, ktoré som mal možnosť naživo vidieť v okolí Galilejskoho jazera poskytuje krásne výhľady na celú oblasť okolo Tiberiasu či Galilejského jazera až k Jordánsku či Sýrie.

Trek má cca 66 km a keďže sa ide zväčša dolu kopcom ,tak nie je až taký náročný. Dá sa dať aj za dva či tri dni. :)

Môj plán je odletieť približne 12.5.2023  na 10-14 dní. Ceny leteniek sa aktuálne pohybujú v primeranej hodnote a nemyslím, že pred hlavnou sezónou ešte pôjdu nižšie ako pod 120€. 

Ak máš teda záujem precestovať Izrael od hora dole, tak mi napíš a ideme na vec :)

Zhrnutie :

Kam: Izrael

Kedy: Máj /cca 10-14 dní, cca od 12.5.- no nie je to priorita/

Ubytovanie : Hostel,arbnb, stan, spacák,.... podľa dohody

Čo uvidíme: Jericho, Megido, Arad, Betlehem, Hebron, Jesus trail, Dead sea či mnohé iné spomínané miesta

Rozpočet: ??? otázny - zo skúseností viem, že strava je v Izraeli trochu drahšia a tak isto oplatí priplatiť si cestou tam letenku na druhú batožinu a tam si niečo zobrať. Určite sa to oplatí. Ceny v bežnom obchode sú približne dvojnásobné ako u nás.  

 

 

Ahojte tu Lukáš :) ,ktorý písal tento post na dopyt na parťáka do Izraela v máji. Ten kto pridal túto tému do fóra. Ak máš záujem pridať sa, tak kľudne napíš na : [email protected]

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi