Caute,chcem sa opytat aky je rozdiel v kvalite varenia medzi hlinikovym a nerezovym ešusom, samozrejme nerezovy ma kvalitnejsie prevedenie ale je o polovicu tazsi ako hlinikovy a mne ide hlavne o vahu.Budem ho vyuzivat denne briblizne 3 mesiace...vdaka za reakcie Nerez : http://www.doprirody.sk/e-shop/esus-nerez-trojdielny Hlinik : http://www.doprirody.sk/e-shop/esus-hlinik-trojdielny
Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!
- Ak chceš pridať nový Komentár je potrebné sa prihlásiť alebo zaregistrovať.
Ahoj, otázka nerez/hliník: v hliníku by som nevaril nič, čo je kyslé (káva, nepil by som z neho džús...) a je dobré veľmi ho neškriabať. Veľkou výhodou hliníka, okrem nižšej váhy, je aj rýchly ohrev - ešus sa zohreje za krátku dobu.
Nerez je o niečo ťažší, drahší, no je úplne "bomb proof." Pokiaľ ho prázdny nedáš na dlhšiu dobu do ohňa, tak mu ničím neublížiš (vyčistíš ho drôtenkou alebo luxusne aj pieskom, prasličkou, popolom...), môžeš v ňom variť úplne čokoľvek... a z dlhodobého hľadiska je to zdravšia varianta.
Čo sa škodlivosti hliníka týka: za tie tri mesiace Alzheimera nedostaneš, no pokiaľ plánuješ používať ešus aj inokedy, tak by som sa z dlhodobej perspektívy priklonil radšej k nerezu.
dakujem za reakciu citam ze ten hlinik ze bordel na varenie a to ho sam doma pouzivame, rozhodol som sa pre nerez racek zdravo varit...vdaka
Ked som bol mladsi varil som len v hliniku niekolkokrat do roka, maximalna spokojnost, hlavne kvoli vahe. Na niekolkodnovej tulacke citis kazdy gram... Myslim, ze otazka ci dostanes nejaku chorobu je z casti aj o predispoziciach. Ale jasne kazdemu vyhovuje nieco ine