CK DAKA

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať či niekto nepozná CK DAKA a stránku morezliav.sk . Chcem si odtiaľ objednať zájazd ale neviem či je to dobrý nápad.

dobry den,

ck daka nepoznam

morezliav je iba zlavovy agregator, pred dvomi rokmi som tam kupil zlavu na vikendovy pobyt a vsetko bolo v poriadku

CK podla orsr funguje par mesiacov a podla ich ponuk su zaciatocnici cize bez skusenosti / majitel totozny s morezliav / asi by som si vybral nieco ine zo zlavovych portalov........... /upravene ADMINOM/

S CK sme boli na Silvestra a bolo skvele, vobec som nemala pocit ze su to zaciatocnici. Mali profesionalny pristup...Kedze sme boli s nimi spokojny tak ideme s nimi aj na Francuzsku rivieru.

Ja som s nimi bola v Budapešti, bolo super, ideme aj teraz do krakova 7.6. a už sa teším :) myslím, že je to dobrý nápad, ved každa CK musí nejako začať, a oni začali dobre :)

Ďakujem všetkým co my napisali určite ju vyskúšam a tiez idem do toho krakova 7.6 som zvedavy

no bol som v tom krakowe a hrôza už nikdy viac cez tuto CK. Táto ck popísala veci ktoré nakoniec vobec nesplnila. Nechápem jak sme mohli cestovat 7 hodin do krakowa a to sme mali len jednu prestávku v žiline čo je podľa môjho názoru málo a este ked sa mi vybil fotoaparát tak so si ho chcel nabiť lenže už sa zrazu nedalo a pritom v pokynoch bolo pisané že si mozem zobrať aj nabíjačku. nakoniec keď sme prisli do krakowa tak to bolo celé uponáhľané. takmer nič som v krakowe nestihol keďže som si chcel kúpiť suvenír tak že si odbehnem na chvíľu a zrazu tam nikto nebol tak som mal nervy ale divim sa ze sme im nechýbali až pred autobusom si všimli že im chýbajú ludia ale aj tak sme sa sami pomotali a nakoniec sme sa trafili. Jediné pozitívne bol ten osvienčim to bolo super.

Musím sa pripojiť ku kolegovi, tiež som absolvovala zájazd do Krakova, ale nič podobné už zažiť nechcem. Cesta nekonečná, pomaly akoby sme išli o 5 štátov ďalej, dorazili sme v ranných hodinách - inak povedané tesne pred 11-tou, čiže v meste sme boli 2 hodiny a to sme museli stihnúť prejsť zámok, cele velké námestie a ešte niečo priniesť domov. Sprievodca síce niečo hovoril ku každej pamiatke, ale 45 ľudí nemá šancu byť hned vedla neho, čiže tí vzadu mali smolu. Už o pol 1 sme odchádzali do Osvienčimu, čiže Krakov sme videli skutočne expresne rýchlo. Osvienčim bol super, mali sme sprievodcu, ktorý bol síce Poliak a hovoril lámanou slovenčinou, ale hovoril skutočne zujímavo a pútavo, videli sme takmer celý tábor a aj keď to bolo vyčerpávajúce a nedá sa povedať pozitívne, bolo to jediné, čo splnilo moje očakavania.
Prístup šoferov radšej ani nehodnotím. Jedna 10-minútová prestávka pre 45 ludi v ZA a provizorne WC v autobuse. Myslím, že cez tuto CK už nikdy viac.

Nedami ale musim spomenúť soferov lebo to čo spravili bolo podla smna detinské a tak by sa CK nemala zachovat bolo to velmi vycerpavajuca a, potrevovali sme prestavku necjceli nam dat ani v piestanoch a ked sa vystupovalo v trnave tak si niektorí chceli spraviť prestávku a tak vystupili ale povedalo sa nebde prestavka tak isli pre nich a sofer v tom monente zavrel dvere a isiel preč a to uz chceli nastúpiť. Potom si teda spravil si kolečko a prisiel za nimi ich vyzdvihnúť co bolo ozaj neprofesionalne.

Velmi
Sme
Spoojni
S
C.k
Daka.

Nebol som s nimi v Krakowe ale bol som s nimi na zajazde 4.6 v Parizi kde mali dva autobusi a bol som nesmierne spokojny..... Sprievodkyna bola velmi ochotna, ck musi byt velmi dobra ked maju 2 busy na jeden termin..
Jurino M.

Dobrý deň,
Ďakujeme za názory našich zákazníkov. Na úvod by som rád spomenul, že tento jednodňový zájazd do Krakowa je veľmi časovo náročný. Maximálny možný čas jazdy autobusu podľa legislatívy je 21 hodín a celý zájazd je nutné stihnúť v tomto čase. Počas týchto 21 hodín treba stihnúť presun do Krakowa cez všetky nástupné miesta, prehliadku mesta Krakow, prehliadku Osvienčimu a následne cestu späť. V ponuke máme aj 2-dňový zájazd, kde je na jednotlivé prehliadky viac času, ale je nutné platiť za ubytovanie, čo zvyšuje cenu zájazdu. Tento zájazd je dobrá alternatíva pre tých, ktorí nechcú platiť až tak veľa, ale radi by videli aj Krakow aj Osvienčim.
Žiaľ sa stalo, že zo strany múzea v Osvienčime nebol zabezpečený nami želaný čas prehliadky a preto bolo nutné najprv absolvovať prehliadku mesta Krakow. Štandardne to robíme opačne a vtedy je na prehliadku mesta dlhší čas, ale teraz to žiaľ nebolo možné.
Na tomto konkrétnom zájazde sa tiež stalo to, že sa na jedno nástupné miesto neprišli cestujúci. Po tom ako boli telefonicky kontaktovaní uviedli, že zaspali ale že hneď prídu. Chceli sme byť ústretoví k zákazníkovi a neodísť bez nich, ale žial napokon meškali až 45 minút. Tento sklz spôsobil, že s tými 21 hodinami to bolo veľmi tesné, ale sprievodca aj vodiči robili všetko možné aby bol zájazd čo najlepší. Na ceste späť do Bratislavy to v Trnave vychádzalo len tak tak a preto mali ľudia len vystúpiť a muselo sa pokračovať ďalej. Je nám jasné, že len malá prestávka na takej dlhej ceste nie je ideálna, ale 21 hodín nedalo priestor na dlhšiu prestávku. Toto bolo zo strany niektorých cestujúcich odignorované a samovoľne si spravili prestávku a neostali ani hneď pri autobuse. Vodiči sa pod tlakom a hrozby pokuty pri prekročení 21 hodín, uchýlili k „postrašeniu“ ľudí tým, že zavreli dvere a predstierali odchod. Toto riešenie nebolo úplne ideálne, ale vyhodnotili ho ako potrebné. Samozrejme by ale len tak neodišli a nenechali ich tam.
Celá situácia nás mrzí, zájazd do Osvienčimu a Krakowa organizujeme pravidelne každý mesiac a vždy sme mali len pozitívne referencie. Ospravedlňujeme sa aj touto formou, že zájazd nebol z našej strany ideálny a dáme si do budúcna záležať, aby sa podobné veci neopakovali.
Prajeme pekný deň všetkým
Martin Jurkovič
CK DAKA

nerozumiem preco slubujete nieco co sa neda stihnut a zavadzate zakaznikov. stalo sa nam takmer to iste a este horsie. v podstate realne dostali sme iba pilovicu z toho co bolo v programe jednodnoveho zajazdu Krakow a Osviecim

Dobry den,
na tomto vylete som bola. A mozem Vam s radostou oznamit, ze vylet bol v poriadku. Tieto negativne pripomienky na soferov su pre mna zarazajuce. Soferi boli naprosto profesionalni. Bohuzial niektori cestujuci nepoznaju svoje hranice. Bola som nemilo prekvapena skupinkou opitych zien, (ako som zapocula sestricky z Kramarov) ake maju spravanie v podnapitom stave. Ako ked sa takto podobne spravaju k svojim pacientom, tak sa velmi cudujem, ze ich este neprepustili. Bohuzial spravanie tychto dam bolo rusne a pre nas ostatnych, normalnych cestujucich velmi nezodpovedne zo strany tychto DAM. S radostou este v buducnosti pocestujem s CK DAKA a dufam, ze v buducnosti budem mat aj lepsich cestujucich. Lebo takyto horor uz zazit nechcem. Poklona prijemnym soferom a vdaka CK DAKA.

dobrý den anonym1984 pisete tu ze vas rusilo spravanie tých dam preco ste im nieco nepovedali asi vam to potom nemohlo tak strasne prekazat troska hlucnejsie boli ale az tak hlučné neboli

Pán Jurkovič vysvetlil, prečo to bolo všetko tak natesno. Išla som už raz na 1-dnovy vylet do Budapešte a tiež to bolo trochu uponahlane, nebolo to však cez CK DAKA. Tu však nemožete viniť CK lebo oni musia skutočne tie časy dodržiavať, inak hrozia pokuty. Ja som bola v Krakove v inom termíne a bola som spokojná, čas bol využitý :) Ak chce človek vidieť viac, treba ísť na viac dní. Krakov je skutočne veľké mesto, kde musí človek minimálne 2x prenocovať, aby všetko videl.
Prajem pekný deň

Ja chcem podotknúť ze šoféri sa nemali tak zachovat a nemali im zavret pred nosom a odist a aj tak,išli prilis pomali tak tiez ai mohli troska pohnúť a dat viac prestávok a bolo by vsetko v skoro v poriadku

Bolo super,klubuk dole.

Boli sme s touto CK v Provensálsku. Ubytovanie - hrôza, strava - hrôza- vzdy sladke ranajky - croasant + dzem, ziadna salama ani nic podobne....sprievodčíčka nič moc, všade samé dlhé čakania, čiže organizácia na ho.......,
Pozitívum: nádherná krajina, perfektní šoféri - aj ti neboli od nich ževraj.... s touto CK uz nepôjdeme!!!!!

Suzane, dakujeme za nazor. Zajazd do Provensalska - konkretne miest Monaco, Avignon, Marseille a Nice sme v takomto programe robili po prvykrat. Na zajazde boli pouzite dva hotely - B&B pri Nice a Premiere Classe pri Marseille. B&B hotel bol super, ale je pravda, ze Premiere Classe pri Marseille nesplnil ani nase ocakavania. Nasich zakaznikov vzdy informujeme o hoteli, do ktoreho idu na konkretnom zajazde. V tomto hoteli sme pred tym neboli a tiez sme podla fotiek nevedeli presne usudit aky hotel bude. Nabuduce na tomto zajazde urcite vyuzijeme hotel B&B pri Marseille. Co sa tyka ranajok, taky je zial standard vo Francuzsku. Salama sa na ranajkach nepodava. Pekny den, Martin Jurkovic

bol niekto teraz s touto cestovkou na Francuzskej riviere?

Tiez pripojim svoju skusenost s touto cestovnou kancelariou. Povodne som to chcel dat rovno na ich stranku, ale nikde nemaju polozku referencie kde by sa dal napisat komentar, asi vedia preco. Jedine, co tam maju su fotky ucastnikov zajazdov, ktore vam ale nic nepovedia.
Takze ideme na to...bol som s touto CK na poznavacom zajazde v Parizi...kupoval som to doslova na poslednu chvilu, pretoze nase povodne plany zmenila ina cestovka, ktora akosi stihla skrachovat tesne pred nasim odjazdom a z toho dovodu som nemal ani moc casu zistovat este nejake blizsie podrobnosti o tom, kde budem spat a co ma caka. Jedine podla pokynov pred cestou a informacii na internete, kde ale vsetko vyzeralo az moc krasne a pravdu povediac, ani sa mi nechcelo patrat po tom, co je vlastne pravda a co nie a zistil som, ze to bola velika chyba.
Ubytovanie sme malii v hoteli (teda ak sa to da vobec hotelom nazvat) s nazvom Premiere Classe Chilly Mazarin. Ked si to najdete na internete, na hotel sa to sice moc nepodoba, ale nebolo tomu co vytknut. Aj fotky izieb vyzerali dostojne, ale realita bola bohuzial uplne niede inde. Akoze ja som nenarocny clovek, co sa ubytovania tyka a v podstate mi staci postel a strecha nad hlavou, ale toto bolo aj na mna viac ako moc. Zazil som v zivote uz rozne “robotnicke“ ubytovne, ale teraz s odstupom casu mozem povedat, ze to bol doslova prepych proti tomuto.
- Velkost izieb cca 3 x 4 m a to mozno aj prehanam, kde sa nachadzala manzelska postel, pripominam, ze to mala byt izba pre dve dospele osoby. V celej izbe bola jedna jedina stolicka a stol bola akoze sirsia parapetna doska. A to myslim doslova. V rozmeroch izby bol este vymurany kvazi socialny kutik, o velkosti 2 x 1 m co z izby este viac ukrojili, kde sa nachadzalo jedno umyvadlo, kde sa nedal zatvorit odtok, sprchovy kut a WC. Toto vsetko natesnane v tomto malilinkom priestore.
- Televizor: nejaky plochy (zrejme pocitacovy) monitor zabudovany v drevenej konstrukcii, kde bolo az 10! akoze satelitnych kanalov, kde prvych 8 sa este dalo ako tak pozerat, aj ked to bol len eurosport, tusim som tam zazrel national geographic a zvysok po 8 boli nejake spravodajske kanaly, 9 program bola akurat tak splet farieb na obrazovke a 10-ty bolo zrnenie. Nehovoriac o ovladaci, ktory som skoro rozbil, kym sa mi podarilo prepnut kanal na iny alebo upravit hlasitost, aby mi neroztrhlo usne bubienky.
- To vsetko by ale nebolo nic...dostavam sa ku akoze klime, pretoze ked som zavrel okno, teplota v izbe najma v tomto obdobi bola neskutocna, kedze izbu sme mali orientovanu s vyhladom na sever, takze slnko prazilo do izby od jeho vychodu a z po zapad. Ale spat ku klime...ta spocivala v nejakej diere v stene zakrytej umelohmotnou mriezkou, z ktorej sa pokusal dostat dnu aj nejaky slaby vanok nie zrovna studeneho vzduchu. Ak sa pytate, preco som teda nenechal aspon otvorene okno, nizsie bude odpoved...este sa vratim k umiestneniu hotela, ktory bol tak blizko dialnice, ze blizsie sa uz asi byt ani nedalo. Takze si skuste predsatvit, ako to tam asi hucalo, kedze Pariz nie je zrovna male mesto ...
- Dalsia vec je wifi signal...fantasticka to vec na cestach, kedy mate jedine spojenie s okolitym svetom prave cez internet...ano skvela to vec, pokial ale funguje. Signal sa stracal niekde medzi prizemim a 1 poschodim, zrejme to uz vyssie nevladal vytlacit, pretoze aj ked vyhladavac wifi sieti detekoval velmi dobry signal, pri pokuse o pripojenie a zadanie hesla som sa nedostal dalej ako o pokus pripojit sa.
- Vstup do izieb...dalsia uzasna to vec. Zamok dveri sa otvara doslova diernym stitkom...Ak si niekto pamatate uplne prve pocitace a dierove stitky s programom...toto bolo obdobne, az na to, ze toto bolo na umelohmotnej karte. Naviac dvere boli tak uzke, ze ked ste sa chceli dostat dnu s kufrom, poradim vam, zoberte si klin na zaistenie dveri proti pribuchnutiu, pretoze ak nestihnete prebehnut, tie dvere su dost tvrde...a verte, oplieskaju vas.
- Osvetlenie izby...cakate nejake stropne svetlo alebo nejaku lampu? Zabudnite...dve nadpostelne lampicky, ktore sa zapinaju priamo pri posteli a jedna umiestnena na boku dosky, ktora predstavovala akoze skrinu. Nic viac.
- Ked som pri tej skrini. Vasa predstava o skini, ako ju poznate teraz bude velmi rychlo zmenena a opravena. Skrina v tomto hoteli predstavuje jednu jedinu bocnu dosku, ktora je jednou jedinou policou spojena so stenou, ktora tvori akoze druhu cast skrine. A pod touto policou je vysuvny drziak a 5 ks vesiakov, nic viac. Podotykam a opakujem..toto je izba pre dve dospele osoby!!
- Konecne sa dostavam k elektroinstalacii…chcete si nabit mobil alebo nedajboze baterku do fotaka ci notebook? Nech sa paci, ale pocitajte max., s jednou jedinou zastrckou nad tym akoze stolom. Druha bola v “kupeni” a fungovala len pri zapnutom osvetleni celej kupelne. Taklze ak chcete nabijat dva fony sucastne, pripravte si poradovnik alebo si pribalte rozdvojku. Ale to by som moc neriskoval, aby nespalilo kable…boh vie, v akom su stave…
- A konecne ta najhlavnejsia vec…Akosi nikde v pokynoch a ani v popise hotela nie je napisane, ze hotel sa nachadza nielen pri dialnici, ale ze je na osi so vzletovou a pristavacou drahou letiska a lietadla vam lietaju ponad hlavu doslova par metrov do neskorej noci a zacinaju skoro rano. Vzdialenost letiska je sice postacujuca, ale ako som spominal…draha je na osi s hotelom a verte, ze si uzijete kazde jedno lietadlo. Prve mate rovno nad hlavou a pri pohlade na juhozapad budete vidiet svetla dalsich dvoch a tak stale za sebou...ten hluk sa da sice stlmit zavretim okna, ale ako som spominal, za cenu uvarenia zaziva sa vo vlastnej stave.

A konecne pridam aj nieco k cestovke ako takej. Doprava do Pariza bola sice unavna a trvala nejakych 20 hodin v klimatizovanom autobuse, ale s tym som pocital. S cim som ale nepocital bola sprievodkyna...mile to ziena, ale len do okamihu, kedy nevyjde s pravdou von. Autobus sice ponukal nejake chladene napoje, caj, kavu a pod. za normalne ceny, ale sprievodkyna si akosi az na druhy den spomenula, ze mame narok na welcome drink...ten sice spocival v caji alebo kave doplnenej “kolacikom”, ale ak ste ho chceli, pytajte si od soferov. V pohode, pytat sa da vsetko…ale aby si na to spomenula az na druhy den, ked sme akosi uz vystupovali z busu?? Dalsia vec, na ktoru akosi zabudla, bol cestovny balicek – nafukovaci spaci vankusik (taka ta podkovicka na krk), ta maska na oci a stuple do usi. Aj na toto si akosi spomenula az v Parizi a ospravedlnovala to tym, ze to bolo v druhom buse a preto nam to nemohla dat…a posledna vec, na ktoru zabudla nielen ona, ale aj zamestnanci CK DAKA boli tie lietadla…verte, ze nech ste unaveny akokolvek chcete, ak zaspite, gratulujem vam k uspechu. Mne sa dve noci spat nepodarilo.
Co musim ale sprievodkyni pochvalit bolo tempo prehliadky a vyklad…toto bolo na dost dobrej urovni, aj ked nie jej vinou sme neboli pri Moulin Rouge…toto jedine som este chcel vidiet na vlastne oci. Ale akosi sa nezadarilo, pretoze parizske zapchy sa okolo 19 tej vecer zdali neprekonatelne a niekam sa dostat bolo umeniue. Ale pochvalujem ju za prehliadku a vyklad a aj dost casu na samostatne prehliadky. Tie naozaj stali za to. A aj ked som mal z hotela neskutone negativne skusenosti, urcite ma to neodradi este min. od jednej dalsej navstevy Pariza. Ale uz nie s touto CK…
Teda ak sa checte niekomu hnusne za nieco pomstit, kludne ho sem poslite s touto kancelariou, ak sem chcete ist vy, dobre si zvazte, ci vam to stoji za to.

...a kedze tu nefunguje HTML...par odkazov...

http://www.pixhost.org/show/362/22561373_1.jpg

http://www.pixhost.org/show/362/22561667_2.jpg

http://youtu.be/TszXu7eTid0

Hneď úvodná veta tohto článku sa mi páči a po príchode z Ríma mi nedá na ňu nereagovať citujem: "Povodne som to chcel dat rovno na ich stranku, ale nikde nemaju polozku referencie kde by sa dal napisat komentar, asi vedia preco." Ja som im čiastočnú spätnú väzbu dala na fb ešte na spiatočnej ceste, ihneď ju zmazali:))) To ma prinútilo lepšie si pozrieť túto stránku. Majú tam príspevok z 1.6.2018 o svojich úspechoch do dnešného dňa 10.07.2018 ju "like-lo" až 10 ľudí... Cesta z BA do Florencie trvala od 15:00 do 07:30, to už stojí za zmienku nie? A keď som sa spýtala šoférov, že kedy odhadujú príchod z Ríma do BA, tak sa ma jeden z nich spýtal: "A kedy by ste chcela?" Pani sprievodkyňa mala úctyhodný vek už prvý deň takmer skolabovala, ten druhý sme chodili hlavne po kostoloch, čo je logické je tam chládok a lavičky, to pre zmenu spomínala zažívacie problémy...

Ano anonym 199 ma cistu pravdu ja sama by som to lepsie neopisala....

vsetky tie cestovky zo zlavovych portalov su nejake zvlastne.nemaju ani poistenie proti insolventnosti a ani len poriadne web stranky.to si radsej vyhladam na booking.com hotel aky mi vyhovuje,k tomu vyhovujucu dopravu a nebudem sa musiet bat ci je to seriozne ....... /príspevok upraveny ADMINOM/

Ďalší dôkaz toho, že Slováci vedia iba kritizovať a nič im nie je dobré. Recenzie typu Anonym 199 sa nájdu v hodnoteniach každej serióznej cestovky, vždy sa nájde niekto nespokojný, komu by sa nepáčilo ani keby mu donesú raňajky rovno do postele, lebo by mu to narúšalo súkromie.
S cestovkou Daka som išla prvý krát, s mamou som absolvovala zájazd do Paríža v termíne 23.7. - 27.7. a musím povedať, že hodnotenie Anonymu 199 je až moc prehnané. Čo sa týka ubytovania, áno, izby boli veľmi maličké, nedalo sa tam poriadne kde pohnúť, no dalo sa to vydržať, veď sme tam len 2x prespali, inak sme boli celý deň preč. Tak nechápem, na čo potrebujete veľkú skriňu, televízor s uhlopriečkou 102 cm minimálne a neviem čo ešte? Zástrčka tam bola síce iba jedna, ale aj to sa dalo vyriešiť prinajmenšom rozdvojkou (my sme to vyriešili predlžovačkou, keďže na fotkách to bolo jasne vidno, že tam je len jedna). Lietadlá...pre nás osobne to bol zážitok, takže ten hluk každé 2-3 minúty nám neprekážal. Navyše od nejakej 22.30 to utíchlo a začalo znova asi o siedmej ráno. Takže vôbec to neskončilo neskoro v noci, ani nezačalo skoro ráno. O siedmej sme už aj tak boli hore, keďže raňajky začínali o 7.30. A keď vám prekážal hluk z diaľnice, mali ste použiť štuple čo sme dostali ;)
Toľko k ubytovaniu, teraz k doprave. Doprava bola síce únavná, ale tak to pri takýchto zájazdoch chodí. No autobus bol klimatizovaný, šoféri skvelí, takže sa to dalo zvládnuť. Aj keď kvôli zopár chrápajúcim spolucestujúcim sme sa veľmi nevyspali. Welcomedrink od cestovky som zažila prvý krát a to už mám čosi precestované. A sprievodkyňa nám o ňom povedala hneď, nie až na druhý deň, asi ste ju nepočúvali dosť dobre. Tie cestovné balíčky - tešila som sa najmä na štuple do uší a počas cesty do Paríža by som ich určite využila, no keďže zostali v druhom autobuse, nič sa nedalo robiť. Stane sa. Navyše, ktorá cestovná kancelária rozdáva tiež takéto darčeky? Zatiaľ neviem o žiadnej, zažila som to iba pri CK Daka!
A teraz k samotnému Parížu a prehliadkam. Nemôžem nič vytknúť. Sprievodkyňa bola úžasná, o všetkom vedela porozprávať, pochodili sme tie najznámejšie pamiatky, aj to, čo nebolo v programe. A popri tom sme mali aj veľa voľného času, tak sme si aj samé pochodili kam sme chceli, napríklad pri Moulin Rouge, inak by sme sa k nemu nedostali. Takže týmto sa chcem Marcele poďakovať a popriať jej veľa takýchto úspešných zájazdov :)
CK Daka odporúčam a verím, že ešte niekedy s nimi niekam pôjdem.

Vazeni prispievatelia,

Snažím sa to na tomto fore Hodnotenie cestoviek stále zdôrazňovať. Skúste sa prosim pod svoje príspevky aj podpísať celým menom. Lebo dosť dobre nerozumiem tomu, že keď sú vaše sťažnosti alebo naopak pochvala opodstatnene, prečo je to všetko pod rúškom anonymity.....

Ked je pod príspevkom podpis, vyznie všetko oveľa dôveryhodnejšie.

Dakujem za pochopenie aj v mene ostatných čitatelov.

ADMIN

 

Ja som bola spokojná, za tie peniaze to stálo. Že boli izby malé, no a čo, veď som aj tak padla do postele a lietadlá mi ani v najmenšom nevadili, WiFi síce nefungovalo, škoda, že človek nevie po francúzky , možno by sa to vyriešilo. Postele boli čisté, raňajky ušli. Ku kúpelni by isté výhrady boli. Negatíva ale prevýšila perfektná sprievodkyňa a tiež milí šoféri. Milé boli aj darčeky od CK.

Anonym 199, ďakujeme za Váš názor.

Na našej stránke je možné okomentovať každý zájazd.

K naším zákazníkom sa snažíme byť 100% transparentný a vždy presne vedia do akého hotela idú – vidia fotky a vedia názov, čiže je možné si nájsť ďaľšie informácie na internete a zvážiť či je toto ubytovanie pre toho konkrétneho zákazníka dostačujúce. Informujeme tiež o autobuse ktorým sa pôjde.

Snažíme sa robiť cenovo dostupné zájazdy, preto je jasné, že za celkovú cenu zájazdu 159 € nie je možné očakávať luxusné ubytovanie v centre mesta. Hotel je naozaj určený len na prespatie a preto by lepší a drahší hotel zbytočne predražoval zájazd. Tento konkrétny hotel využívame pravidelne a zatiaľ sme nemali zlé referencie. Je pravda, že v lete je komfort ubytovania kvôli teplu a väčšej letovej prevádzke nižší, ale ako píše Andrea, tie lietadlá môžu byť aj zážitkom a v noci je letisko Orly zatvorené, čiže spánok to výrazne neohrozí.

Welcome drink a cestovateľské sady dávame naším zákazníkom zdarma ako bonus. Ako píše Andrea, aj teraz bol welcome drink ponúknutý hneď na začiatku, pravdepodobne ste to len prepočuli. Je pravda, že cestovateľské sady boli rozdané neskôr, lebo v tomto autobuse sa minuli. Sprievodkyňa to ale promptne vyriešila tým, že si z druhého autobusu, ktorý išiel v ten istý termím na pumpe počas prestávky chýbajúce sady zobrala a dala všetkým cestujúcim.

Sme radi, že ste boli spokojný s prehliadkou a výkladom sprievodkyne, čo je hlavný cieľ poznávacieho zájazdu.

Prajem pekný deň

Linda K., naša cestovná kancelária je poistená proti insolventnosti, máme webstánku kde sú všetky potrebné informácie ku všetkým zájazdom, infolinka na ktorú sa dovoláte každý pracovný deň a pobočku v šamoríne, kde nás zákazníci môžu prísť osobne navštíviť.

Prajem pekný deň

Ak je pravda, ze majitel portalu a majitel ck je totozny, tak je to zaujimava situacia. Nie protizakonna ani neiticka ale zaujimava. Napada ma len jeden dovod.

Obkukanie niekoho z inzerentov a uvedomenie si, ze ked ide jemu, pojde aj mne.
Lacny turistický hotel v meste xy uz stoji, tam investovat netreba. Sprievodca je platena funkcia ktoreho si platite len ak sa zajazd uskutocni, inak ho mate na haku a dopravcov, tých sa najde kopa. Najmä tí na fakturu su vyhľadavaní, dostanu sa do kolotoca z ktoreho sa kvoli predchadzajucim neuhradam tažko vylieza, a tak jazdia do bezvedomia, len aby bolo na lizing a almuznu pre vodicov. Len je tam jeden prvok jemne odlisny. Majitel ck a majitel portalu si asi nebude narokovat % ako u inych inzerentoch a odpustí si niečo, ved berie 2x. Pizzeriu alebo posilnovnu si asi neotvori, lebo su tam priame investicie ale zorganizovat zajazd? Kazdy skuseny a normalny sprievodca to zvládne.
A tak sa zachcelo skusenym "podnikatelom" zasparat sa v novom obore, ved su majstri už aj od cestovneho ruchu.
....pozor páni, cesta to záhuby može viesť aj cez rúžovu záhradu.

Držím palce, hlavne tým partnerom ktorých nebudete tlačiť pracovať za minimum.

Dobrý deň,
09.08.2014 som sa zúčastnila poznávacieho zájazdu do Osvienčimu a Krakova. Celý zájazd by sa dal ohodnotiť ako veľmi neprofesionálne zvládnutý. V ponuke ako aj v pokynoch bolo napísané že cesta bude luxusným pohodlným MODRYM autobusom SCANIA. Pravdaže ani značka ani farba autobusu sa nezhodovala/ čo by nebol až taký problém/, ale pri každom Normálnom zájazde je sprievodca prítomný od začiatku zájazdu do konca, lenže tu sprievodkyňa nastúpila až na poslednom nástupnom mieste v Žiline. Takže nástupné miesta Bratislava , Trnava, Piešťany Trenčín museli šoféri zvládať nápor otázok pripomienok a sťažností cestujúcich. Musím vyzdvihnúť prácu šoférov počas celého zájazdu ,správali priam perfektne a aj vďaka nim nedopadol celý zájazd úplnym fiaskom. Vrátim sa späť k zájazdu -ako som už písala na poslednom nástupnom mieste v Žiline nastúpila sprievodkyňa. na otázku prečo máme iný autobus ako bol písaný stroho odpovedala že sa pokazil a museli rýchlo zabezpečiť iný. Túto informáciu sme si overili a pravdaže sa nezakladá na pravde. Keby to aj tak bolo prečo sa sprievodkyňa po nástupe do autobusu aspoň jednou vetou nezmienila o tejto skutočnosti? Ona si len odrapotala svoje naučené frázy a bolo vybavené. Taktiež by sa mal sprievodca vedieť vyjadrovať ale o čo predviedla dotyčná pani nebolo vhodné sprievodcu. Celý zájazd sa niesol v duchu rýchlo sem, rýchlo tam. Nebyť perfektných šoférov sprievodkyňa by nechala cestujúcich v Osvienčime a odišla by bez nich. Nastúpili sme do autobusu a pýta sa "sme všetci"?/čo tak si nás prerátať?/ . Nikto sa neozval tak hovorí šoférom" poďme ,kto tu nie je má smolu" a sadla si na sedačku. videli sme ten nechápavý pohľad vodičov tak zobrali papiere a začali rátať. Nakoniec pravdaže ešte niekto chýbal. Tí ľudia možno ani netušia že nebyť šoférov tak ich tam pani sprievodkyňa pokojne nechá. Krátko po nástupe nám rozdala dotazníky že nech ohodnotíme výlet a cestovku. Pravdaže otázky postavené takou formou "len nás chváľte". Akonáhle papiere vyzbierala jej úloha sa v autobuse úplne skončila. Ale to správanie resp. nesprávanie ktoré nasledovalo tak to prekvapilo aj ľudí ktorí si ju dovtedy celkom obhajovali. Tesne pred hranicami bola na poľskej strane obchádza/boli tam zátarasy/. Museli sme zísť z diaľnice a pokračovať cez Poľské dediny. Ľudia ktorí sedeli vzadu alebo spali nezaregistrovali že sme zišli z diaľnice kvôli zátarasam. Nakoľko sme sedeli skoro za ňou videli sme že nespí a celú situáciu vidí. Pravdaže jeden pán zo zadnej časti autobusu prišiel dopredu a začal nadávať šoférom /počas jazdy/ ,že prečo "do riti zišli z diaľnice " a idú takouto trasou. Šoféri zas raz zachovali chladnú hlavu a profesionalitu a snažili sa pánovi vysvetliť že boli na cestách zátarasy... A čo robila našla milá pani sprievodkyňa? Nič pozerala von oknom a tvárila sa že jej sa tu nič netýka. Keby sa bola postavila zobrala do ruky mikrofón a stačilo dvoma vetami oznámiť prečo sme zišli z diaľnice a že určite šoféri spravia všetko preto aby nás do cieľových staníc dostali včas. Celá situácia by sa určite ukľudnila a šofér ktorý práve prechádzal úzkymi a kľukatými cestičkami poľských dedín by sa mohol plne venovať ceste. Keď sme pricestovali do Žiliny pani "sprievodkyňa" sa rozlúčila odrapotanou frázou a viac ju nezaujíma. Na tomto zájazde je úplne zbytočný sprievodca /teda pokiaľ je takýto ako táto pani/,pokojne stačia aj šoféri ktorý riešili aj problémi za ňu. Nikdy viac už cez túto cestovnú kanceláriu nikam nepôjdeme a to sme ešte pre zájazdom rozmýšľali že využijeme aj ďalšie ich ponuky.

Adresovane pre nick - len nazor.

Touto vetou: "Ak je pravda, ze majitel portalu a majitel ck je totozny, tak je to zaujimava situacia...." si mal na mysli, ze portal Dobrodruh.sk a CK DAKA je to iste??? :)

Ak ano, tak povazujem za spravne tutu dezinformaciu upresnit.  Mozno ta tak napadlo na zaklade tejto vety p. Martina Jurkovica /z CK DAKA/ vyššie v tomto Fore: "Na našej stránke je možné okomentovať každý zájazd...." p. Jurkovic, ako majitel CK DAKA mal ale na mysli domovsku stranku CK DAKA a nie toto Forum na Dobrodruh.sk :) Zrejme si to zle pochopil.

Dobrodruh.sk a CK DAKA nie je to iste, toto forum bolo na Dobrodruh.sk vytvorene nasimi citatelmi. Tak ako desiatky inych podobnych tem v Hodnoteni cestovnych kancelarii. Tym to cele konci.

Dakujem za pochopenie

Jozef Terem, zakladatel Dobrodruh.sk

 

 

 

 

 

Ahojte, rozhodla som sa napisat prispevok pre ludi, ktori vahaju ci s touto cestovkou ist alebo nie. Ja som taktiez vahala, no nakoniec som to riskla, kedze ziaden termin u inych cestoviek sa nezhodoval s mojou dovolenkou. Ja som bola 13.8.2014 na 5 dnovom zajazde v Parizi s CK DAKA a bola som velmi spokojna. Zajazd som kupovala cez more zliav a vsetky vyhody co tam boli uvedene sme skutocne aj dostali. Zajazd prebehol v poriadku, videli sme vsetko co pisali v programe, sprievodkyna bola fajn, soferi autobusu vzdy dobre naladeni. Odporucam ist do Pariza dokym nemate 26 rokov, pretoze do tohto veku boli takmer vsetky vstupy do pamiatok zadarmo. My co sme mali uz 26 a viac rokov sme museli vsetko platit. Zajazd do Pariza odporucam samozrejme vsetkym vekovym kategoriam, je tam fakt nadherne.

Dobry den, ja by som pridala moju skusenost z ck Daka. Cestovala som na 2 dnovy zajazd do Osviecimu lebo ma velmi zaujala ponuka a aj hotel v ktorom sme mali byt ubytovany , ale zabudli napisat ze to je hotelova ubytovna pri zeleznicnej stanici a ze mate v izbe sprchu a umyvadlo no hroza takto som si ubytovanie nepredstavovala.Sprievodkyna nastupila az v ziline co si myslim ze tiez by to tak nemalo byt. Ranajky kontinentalne nehrozi sunka salama pasteka jogurt a parky ktore len zatazko doplnali. Mali sme pisane ze prichod do ba bude o 20.45 do ba sme prisli o 23.30 co ty co neboli z ba nestihly spoj domov. Zazitky neskutocne inak prehlidky staly za to aj solna bana bolo to uzasne . Celkovo hodnotim ze z touto cestovkou nie . Autobusari boli super.

V termíne 30.08.2014 - 31.08.2014 sme sa zúčastnili zájazdu Cestovnej kancelárie DAKA do Osvienčimu a Krakowa. Odchod bol časovo vyhovujúci, Autobus bol vhodný a pohodlný, jedine možno vytknúť slabšiu video-audio komunikáciu. Cesta bola príjemná, sprievodkyňa pomerne dosť rozprávala a sprevádzala nás tam, kde sme nemali zabezpečeného odborného slovensky hovoriaceho sprievodcu. Ubytovanie bolo super v sieti hotelov ibis buget, dokonca bola možnosť beyplatného wi-fi pripojenia. Hotel sa nachádza blízko centra takže po Osvienčime sme si ešte dali večernú prechádzku po historickom centre a zažili krásy nočného Krakowa. Vrelo doporúčam predmetný zájazd.

Dobrý, nemusíte sa obávat , absolvovali sme s CK DAKA ŠAMORÍN poznávací zájazd do Beneluxu
október 2014)
bol výborne zorganizovaný, všetko čo bolo napísané , bolo aj naplnené, a tiež som ho kupovala cez zlavomat. Čiže vrelo odporúčam nesklamali.

Boli sme s touto CK v Anglicku na 5 dni. Cesta autobusom - vsetko v poriadku. Ubytovanie taktiez v poriadku. Sprievodkyna az na druhy den zistila, ze spojene postele sa daju od seba odtiahnut. Takisto nebola k dispozicii trojka izba, namiesto toho jedna trojica dostala pristelku. To by nebol az taky problem. Problem nastal pocas jednotlivych navstev casti Londyna a okolia. Sprievodkyna rozpravala potichu, cize ju poculi asi 10 ludia okolo nej, vzadu nebolo pocut nic. Takze vyklad v podstate ziadny. Problem bol hlavne pri prestavkach, ked o case stretnutia po volne vedelo tych par vyvolenych vpredu. Svoje si povedala, zvysok ju nezaujimal. Pri presunoch nahodila tempo, ktore starsi ludia nezvladali. Kvoli jej neinformovanosti sme nestihli Stonehenge, pretoze sa listky predavali len do 3. My sme tam dorazili o pol 5, na co reagovala slovami, ze listky sa VYPREDALI, nie ze sa predavaju len do 3. Po trojhodinovej ceste bez prestavky zo Stonehenge do Oxfordu nam povedala, ze na prehliadku Oxfordu mame 30 minut. Z toho sme 15 minut stravili hladanim toaliet. Hlavne, ze v prvy den sme mali 5 hodin na prehliadku vianocnych trhov/lunaparku... Takisto v posledny den skupina, co s nou este ostala a nevydala sa vlastnou cestou nestihla Westminsters Abbey, pretoze bolo otvorene len do pol 2 a este len o 1 sa mali stretnut pri pevnosti Tower. Povestne bolo aj cakanie na autobus, ked nam povedala, ze sa o 7 stretneme na dohodnutom mieste a tam sme cakali 45 minut, kym dorazi autobus, pretoze z dovodov nam neznamych este len o 7, ked uz sme vsetci boli na urcenom mieste telefonovala soferom, ze mozu vyrazit z parkoviska. To iste aj v posledny den. Stretnutie o 17:45 a autobus dosiel o 18:20. Takze sme v oboch pripadoch poriadne premrzli. Cudujem sa, ako moze takato CK fungovat, ked vytvori program prehliadky a nezisti si otvaracie hodiny pamiatok v nom zahrnutych... Ludia boli sklamani, pretoze viacero z nich islo na tento vylet a cestovalo 18 hodin v buse kvoli Stonehengu a vysledkom bolo, ze si ho mohli odfotit cez sklo z autobusu!!!

Vážený/á Pitkin,

ďakujeme za Váš názor, považujeme ale za potrebné uviesť niekoľko vecí na pravú mieru.

Všetky informácie o rozchodoch a následných stretnutiach Vám boli zdielané ešte v autobuse, presne z toho dôvodu, aby ich všetci počuli. Ak si spomeniete na prvý deň a na neustále meškajúcich cestujúcich (meškanie sa nabralo už v Bratislave), musíte uznať, že zraz musel byť ešte pred príchodom autobusu, nakoľko ten nemohol stáť na nástupných miestach dlhšie než 10 minút a teda nemohol čakať na zatúlaných cestujúcich.

Je pravda, že v hoteli nemali pripravené trojposteľové izby pre 6 dám, ktoré si ich objednali. Ponúkli im dvojposteľové izby s prísteľkami, no následne sprievodkyňa vybavila plnohodnotné trojposteľové izby, v ktorých boli dámy ubytované. Dvojposteľové izby dostal každý podľa svojej objednávky - keďže sa však niektorí cestujúci sťažovali šoférom na to, že dostali spojené postele, sprievodkyňa oznámila v piatok ráno to, že twin postele sa dajú odtiahnuť od seba, pokiaľ to niekomu vadí (double boli spojené napevno).

Westminster Abbey bol otvorený aj v čase Vášho pobytu pri ňom, za prehliadku sa však platilo, na čo Vás sprievodkyňa upozornila a následne ponúkla aj možnosť odpojiť sa od skupiny a postaviť sa do radu na vstup.

Čo sa týka vstupu do Stonehenge, žiaľ, tento sme naozaj nestihli - čo mrzí tak cestovnú kanceláriu, ako aj sprievodkyňu. Bol to náš prvý zájazd do Londýna a je nám ľúto, že práve tento bod programu nevyšiel. Veríme však, že Vám toto sklamanie vynahradila návšteva Windsoru, Toweru alebo výhľad z London Eye. Na našej stránkek www.ckdaka.sk nájdete už čoskoro nový, vylepšený program zájazdu do Londýna.

Martin Jurkovič
CK DAKA

Skvele. Velmi spokojny. Soferi 100 bodov. Nina 100 bodov. Hotel premier clase nic moc ale na prespatie uplne postacujucu. Lietadla som od unavy nevnimal. Telku nemal cas sledovat a wifi slapalo v pohode. Pocasie v parizi nadherne. Jedine minus som badal v klientoch. 100 ludi 100 chuti. Slecna si obuje stokle a davaj behat po meste :D tak cca 5 ludi si muselo ist oddychnut na hotel. Ak bude priestor a cas tak ck daka urcite

Mimochodom. Pariz za 200e no nekup to. :) ale necakaj za to all inclusive + wellness a ze ti bude niekto skrabkat chrbatik k tomu. Za dva kila veeelmi dobra kupa. Dakujem

Chcela by som napísať poznatky z nášho zájazdu do Paríža s cestovnou kanceláriou DAKA. V dňoch 12.12. až 15.12.2014 môj manžel objednal zájazd do Paríža cez CK DAKA. Nikdy som sa s touto CK nestretla a tak ako by to urobil asi každý, čítala som si o nej všetky recencie. Mala som zmiešané pocity z reakcií ľudí, ktorí už mali s ňou svoje skúsenosti. Avšak už na letisku vo Viedni sa naše pochybnosti pomaly rozplývali, keď po hale začala pobiehať drobná dievčina so zoznamom v rukách a zisťovala, kto ide do Paríža. Po prílete na letisko v Paríži nás zhromaždila a všetkých si nás „označkovala“ drobnými srdiečkami (čo bolo veľmi milé), povedala všetky základné pokyny, vytiahla z batožiny svoju „usmievavú kvetinku“ – akože poznávacie znamenie a pohli sme sa do hotela. Ubytovanie nás dosť sklamalo, ani nie tak maličká izba, chýbajúca skrinka alebo vešiaky na bundy a iné oblečenie, ktoré sme museli mať stále v kufroch, ale najmä „sprchový kút“ ak sa tomu tak vôbec dá hovoriť. Ja som dosť malá, ale môj manžel mal veľký problém sa tam osprchovať, ledva sa tam zmestil. Čo ale musím uznať bola čistota izby. Raňajky boli úmerné cene ubytovania.
Všetky negatíva ale postupne zatienila srdečnosť a úžasne milý prístup sprievodkyne Marcelky Korinovej, ktorá nás sprevádzala počas celých dní v Paríži. Toto úžasné milé žieňa dalo zo seba skutočne všetko. Počas štyroch dní v Paríži sme vďaka nej ani nevnímali skutočnosť, že nám skoro stále prší na hlavu. Lebo počasie nám naozaj vôbec nevyšlo. Nemali sme šťastie avšak mali sme šťastie na sprievodkyňu, ktorá celé dni neúnavne držala nad hlavou svoju „kvetinku“, dávala na nás pozor, aby sme sa nestratili, všetko nám trpezlivo ukazovala a na všetky otázky neúnavne dokola odpovedala. Nikdy som sa s takouto sprievodkyňou nestretla. Vďaka nej máme obrovský zážitok z Paríža. Videli sme toho za štyri dni veľmi veľa a rada by som si tento zájazd zopakovala, ale snáď v teplejšom období. Chcela by som tu podotknúť, že nie som si istá, či ten, ktorý zájazd je len o cestovnej kancelárii ako takej. A teda nemožno cestovnú kanceláriu hodnotiť za celý zájazd . Pri poznávacom zájazde je veľmi dôležité najmä to, kto a ako ju na tomto zájazde prezentuje. Takže ešte raz obrovské ďakujeme za všetko, čo ste nám v upršanom Paríži dala pani Marcelka. A nakoniec odkaz pre pána Jurkoviča – prajeme Vám, aby Vašu cestovku zastupovali len takíto obetaví ľudia a potom Vám účastníci zájazdu prepáčia aj malé nedostatky – ako nie dosť veľká izba s televízorom . Veď po namáhavých dňoch plných zážitkov sme boli ozaj radi, keď sme „zaľahli“ do postele.
Ďakujeme manž. Bednárovi

Chceli by sme sa s vami podelit o nase skusenosti so spolocnostou CK Daka a jej delegatkou pocas 5-dnoveho adventneho pobytu v Londyne (26.11. 2014 - 30.11.2014). Pripravili nam naozaj „nevsedný“ zazitok plny neprijemnych skusenosti a nenaplnenych ocakavani. Ponuka a program zajazdu bol mimoriadne zaujimavy a vyzeralo to na skvely vylet. To by vsak CK Daka musela vybrat ineho sprievodcu. Samotna sprievodkyna (Erika K.) bola velkym sklamanim. Clovek, ktory tvrdi, ze bol v Londyne niekolkokrat a vyzna sa v nom, by mal sprevadzat trosku inak a takisto byt aj viac informovanejsi. Zucastnili sme sa viacerych poznavacich zajazdov a s lutostou musime povedat, ze tento bol jednoznacne najhorsi z najhorsich. Hned prvy den bol ohromnym sklamanim ucastnikov zajazdu a predzvestou fiaska, ktorym sa tento vylet nakoniec stal. Vsetko zacalo, ked sme prve tri hodiny prveho dna straveneho v Londyne, doslova, utekali za pamiatkami. Starsi ludia nezvladali tempo sprievodkyne. Po prichode na urcene miesto, sprievodkyna bez toho, aby pockala na tych "pomalsich", zacala hovorit informacie o danom objekte. Hovorila tak potichu, ze to poculi mozno najblizsi 10 ludia a zvysok nemal sajnu o com rozprava. (Navyse rozpravala velmi potichu, co malo za nasledok neinformovanost o case stretnutia a neustale meskanie niektorych ucastnikov, pretoze ju malokto pocul.) Nasledne sme mali moznost pozriet si obrovsku galeriu s uzasnymi expoziciami, na ktore sa mnohi tesili. Bohuzial, dostali sme len 35 min, co sa nedalo stihnut ani keby sme behali po galerii. Z tejto galerie sme sa presunuli k Buckinghamskemu palacu, kde sme mali podla programu vidiet striedanie strazi. „Mali sme vidiet", pretoze to bolo napisane v programe, ale nestalo sa tak kvoli obrovskemu mnozstvu ludi, ktore sa tlacilo pred palacom v case, ked sme tam dorazili - konkretne o 11:15. Okoloiduci prislusnik britskej policie nam vysvetlil, ze ak chceme nieco vidiet, musime prist NAJNESKOR 10:30. Uprimne? Keby nemali straze sprievodnu hudbu, ani by sme nevedeli, ze sa nieco deje. Velke sklamanie! Nasledoval dalsi beh k Piccadilly Circus, kde sme opat nepoculi vyklad sprievodkyne, nakolko vybrala miesto, na ktorom sa z kazdeho rohu ozyval iny umelec predvadzajuci svoje hudobne schopnosti. Tu sme dostali znova 30 minut na rozchod, udajne, aby sme sa mohli naobedovat. 30 min nam ledva stacilo, aby sme nasli nejaku restauraciu a nieto sa najest. Ale nevadi, vsetci sme si pomysleli, ze nas asi caka nabity program a rozhodli sme sa, aj ked hladni, pokracovat v behu na dalsie miesto. Bolo presne 14:00, ked sme dorazili k parku, v ktorom sa konali Vianocne trhy. Tu nam sprievodkyna ukazala miesto, kde nas o 19:00 mal vyzdvihnut autobus. S hrozou sme zistili, ze nas unavenych po dlhej ceste a hladnych kvoli kratkemu casu na obed, nechala na 5 dlhych hodin na Vianocnych trhoch. Suhlasim, trhy boli krasne, ale na to, aby si ich clovek prezrel, urcite nepotrebuje 5 hodin, hlavne, ked sa v Londyne nachadza tolko krasnych miest, ktore by sa dalo vidiet. Vyzeralo to, akoby uz mala vlastny program a potrebovala sa nas na co najdlhsie "zbavit". O 19:00 sme sa my, ucastnici zajazdu, stretli na mieste, na ktore mal prist autobus aj delegatka. Na nase sklamanie, nebol tam ani autobus ani sprievodkyna. Ta sa po nejakom case zjavila a az potom volala soferom autobusu, aby nas prisli vyzdvihnut. Viete si predstavit, ako boli vsetci "nadseni", ked sme museli 45 trcat v zime na mieste, z ktoreho sme mali o 19:00 odchadzat. Vtedy sme si uz naozaj mysleli, ze tento den nas uz nic neprijemne necaka. Mylili sme sa. Po prichode k hotelu, nas sprievodkyna poziadala, aby sme nevystupovali, vraj musi zistit, ci pre nas pripravili izby. Toto ale mala mat zistene uz vopred, resp. pocas tych 5 hodin, ked nas nechala na trhoch. V hoteli to takisto neprebiehalo hladko, nakolko 3-postelove izby nemali k dispozicii, napriek tomu, ze si ich ludia objednali.

3. den bol druhy den straveny v terene. Tento den sa zacal skvele. Cakala nas prehliadka Windsoru. Tu nemozem sprievodkyni vytknut absolutne nic. Tentokrat, vdakabohu, prehliadka nebola v jej rezii, kedze tu mali audio sprievodcov a preto tato cast dna dopadla nad nase ocakavania a vsetci sme sa tesili, ze sa konecne nieco na tomto vylete podarilo. Tu teda mozem naozaj, bez akejkolvek ironie, vyjadrit moje podakovanie, ze ste nam umoznili vidiet tuto pamiatku. Horor nasledoval hned po Windsore. S velkym ocakavanim sme sa presuvali k starovekym monolitom Stonehenge. Uz na polceste sme zacali tusit, ze asi nieco nie je v poriadku, ked nam dala sprievodkyna hlasovat, ci tam naozaj chceme ist. Samozrejme, chceli sme. A tak sme teda o 16:35 dosli na miesto a nase velke sklamanie, bolo zavrete. Na ceste stale zavora s napisom "Listky sa predavaju do 15:00" (samozrejme v anglictine). Ked sa autobus neposuval dalej, ludia zacali tusit, ze sa nieco deje. Sprievodkyna nam vysvetlila, ze Stonehenge neuvidime a ked sme trvali na tom, aby nam vysvetlila preco, oznamila nam, ze listky su vypredane. Pre tych nas, ktori vieme anglicky bolo hned jasne, co sa stalo. Prisli sme neskoro a sprievodkyna nemala ani tolko slusnoti, aby to priznala, ba co viac, ani sa za to neospravedlnila. Dostali sme od nej odporucanie, aby sme si Stonehenge odfotili z autobusu! Sprievodca ma mat predsa zistene otvaracie hodiny. Ak by sme si chceli tieto informacie zistovat sami, urcite by sme si nezaplatili zajazd so sprievodcom, ale isli by sme "na vlastnu päst"! Stonehenge bol jedinyn dovodom, preco vacsina ludi cestovala na tento zajazd autobusom, co je naozaj vycerpavajuce a strastiplne. Pokracovali sme do Oxfordu, kde sme mali absolvovat prehliadku tohto krasneho mesta. Mysleli sme si, ze to bude naplast na nase sklamanie utrpene pri Stonehenge, ale opat sme sa mylili. Zabudli ste do programu napisat, ze tato prehliadka bude z atutobusu. Po dlhom somrani ludi sa sprievodkyna rozhodla dat nam 30 min rozchod. Polovicu z tohto casu sme hladali toalety a druhu polovicu casu sme potrebovali na cestu k autobusu, ktory opat nebol na predtym uvedenom stanovisku. Musim sa priznat, ze toto sme ocakavali, pretoze sme si vsimli znacku "Zakaz statia" a to aj napriek tomu, ze nas sprievodkyna ubezpecovala, ze na tomto mieste sa moze parkovat, ale len 30 min, To bol aj dovod preco sme nemohli mat viac casu na prezretie si Oxfordu.

4. den V tento den nam sprievodkyna hned rano spomenula, ze mame moznost pozriet si dalsie Vianocne trhy v Londyne, v blizkosti London Eye. A to uz bola naozaj posledna kvapka. Vedeli sme, ze ak nechceme premarnit poslednych 9 hodin zmeskanych otvaracich hodin, je cas sa od nej oddelit. Musime povedat, ze toto bolo nase najlepsie rozhodnutie. Vdaka tomu, sme videli vela pozoruhodnych miest, ktore urcite stoja za to a o ktore bol zvysok skupiny ochudobneny. Podla toho, ako sa vyjadrili ostatni ucastnici zajazdu, sprievodkyni ostalo uz len par ludi, ktore mohla sprevadzat. Aj tento den sa jej vsak podarilo zavrsit v "jej" style. Opat sme dosli na miesto stretnutia, kde nas mal cakat autobus, ale opat sa to nestalo. Uz nemalo ani zmysel nic vraviet. Vsetci sme sa tesili domov a hlavne byt co najdalej od tejto sprievodkyne, ktora nam namiesto krasnych zazitkov pripravila presny opak. Povodne sme zvazovali dalsie zajazdy, ktore ponuka CK Daka, ale po tejto skusenosti a hlavne po zisteni, ze Erika K. sprevadza aj v inych destinaciach (ako nam sama prezradila), rozhodli sme sa jej sluzby nevyuzit. Je naozaj velka skoda, ze cestovna kancelaria, ktora ponuka tak zaujimave pobyty ma medzi svojim personalom takuto nezodpovednu a nevhodnu osobu. Tato sprievodkyna je dokazom toho, ze niektori ludia sa naozaj minu svojmu povolaniu a ze nie kazdy je vhodny na pracu s ludmi. Mozete si byt isty, ze ani jeden ucastnik tohto zajazdu Vam nerobi dobru reklamu. S touto sprievodkynou sa to inak ani neda... Po navrate z vyletu sme sa obratili na CK Daka s nasou staznostou a opisom udalosti, ktore sme zazili (19.12.2014). Zial, doteraz (6.3.2015) sa nikto zo spolocnosti neunuval co i len napisat, ze sa staznost vybavuje, resp. ze dostali nas e-mail a budu sa tym zaoberat...

Koniec apríla začiatok mája 2015.

Nástup na autobus presný, cesta ako bolo povedané dlhá, dostali sme aj cestovné balíčky a kto potreboval aj dáždniky na požičanie, keďže nám 3 dni pršalo v jednom kuse. Autobus klimatizovaný s telkou úplne v pohode. Za 1 EURo sa dalo kúpiť všetko, kava, caj, voda, pivo... proste pohoda. Bol aj Welcome drink (mineralka avsak lepsie ako nieco ine). Takže cesta v pohode no problém - šoféri paráda, žiadna arogancia - super chlapi. Program nám sprievodkyňa dokonca obmenila keďže 1.5. (sviatok) mali pozatvárané múzea, takže super promptné v prospech našej spokojnosti. Sprievodkyňa (Marcelka) milá, skúsená a znalá veci - výklad dobrý, fundovaný aj v autobuse aj na mieste, znalá pomerov niekam sme sa dostali aj bočným vchodom aby sme nemuseli stáť tie nekonečné rady. Videli sme všetko čo bolo v programe a to sme sa vôbec nenaháňali mali sme aj dosť času na rozchod, nákupy a vlastné pozeranie. Niekto vyššie strašne kritizoval to ubytko(anonym 199), ale ten jeho príspevok som už čítal aj pred zájazdom - a vravím si moc rozmaznaný. Ubytko žiadna sláva ale ako bolo na obrázkoch tak aj v skutočnosti takže žiadne nemilé prekvapko, net sme mali v mobile, tak nás wi-fi netrápilo. Lietadlá? Zbytočne písal o nich o 9 až pol 10 sme došli na hotel umyť, pobaliť, zjesť a pred spaním prestali lietať takže úplná pohoda (unavení ako psi by sme aj tak zaspali aj pri lietadlách), rozmýšľam kedy šli spať či o 8 oni či čo. A ráno začali 20 min po tom ako sme sa zobudili takže tiež pohoda. Tie lietadlá nám absolútne nevadili. Raňajky o pol 8 boli dostačujúce - napratali sme sa - klasické kontinentálne, vela dzemov, masla, jogurty, musli, dzus, kava, caj cokolvek si clovek mohol dat akurat nam chybali take nase veci ako syr, sunka, vajicka alebo parky.... ale to je typicke nase nie ich. Boli sme párik a spolu sme minuli 330 eur ( vstupy, darčeky, jedlo a podobne). Jediný nedostatok bolo počasie celé 3 dni pršalo a cca 12 stupňov, inak ale krásny zážitok, na moste lásky sme si zaqačili zámku a požiadal som priatelku o ruku. Pre nas sqvely zazitok

Rada by som sa tiez podelila o svoju skusenost s CK Daka a dojmami po absolvovani zajazdu v Parizi. Tak ako pise Martin z BB vyssie, termin sme mali 29.4. - 3.5.15 so sprievodom p. Marcely Korimovej.
Alfa a omega kazdeho poznavacieho zajazdu je sprievodca. Samozrejme su dolezite veci ako spravna organizacia v ramci programu a podobne, ale toto ma tiez vo svojej rezii prave sprievodca. p. Marcele sa neda nic vytknut, velmi ustretova, prirodzene mila, fundovana, s uzasnym pristupom k cestujucim, s velkym prehladom a znalostami o krajine v ktorej sprevadza. Kedykolvek sa na nu dalo obratit, ochotne zodpovedala kazdu jednu otazku. Bolo vidiet, ze ma osobny zaujem na tom, aby boli ludia spokojni.
Ubytovanie ma neprekvapilo, vedela som ze ide o 1* hotel, tam sa ziaden luxus ocakavat neda, vzhladom k nizkej cene zajazdu uz vobec nie. Kedze som bola vo Fr. prvy raz, nevedela som, aky typ ranajok sa u nich podava. Ja osobne nie som na sladke dobroty, takze mne neulahodili. Jogurty a dzemy vobec nejem, radsej by som bola za syry, zeleninu, a naopak pochutila by som si na ich typickom croissante, co ma troska sklamalo, ze ani jedno rano ponukany nebol. Ale beriem, ked mali to byt ich typicke ranajky. O napratani sa vsak neda hovorit ani nahodou.
Ubytko naozaj velmi jednoduche, ale islo len o prespatie, takze pohoda. Cistota bola, dokonca hned na druhy den vymena uterakov, co by som ani necakala. Postel manzelska, ale skor take 1 + 1/2 lozko so spolocnym paplonom, matrac vsak dobry, vyspali sme sa. Lietadla mi nevadili, ani dialnicu som nevnimala, skor hlucneho suseda z vedlajsej izby. Steny boli ako z papiera, takze som pocula kazde jedno slovo. Wifi slabe, ale nejak sa nam predsa podarilo po pripojeni na siet odoslat zopar fotiek do BA. Co je vsak pravda z recenzie kritickeho anonyma 199 z r. 2014 je nedostatok elektr. zastrciek. Mali sme 3 veci na nabitie - mobil, tablet a digi fotak, na izbe 2 zastrcky, jedna z nich v kupelni. Rano nemilo prekvapeni, ked nam v kupelni nenabilo nic. Nenapadlo by nam, ze zastrcka je funkcna len pri zasvieteni svetla, to je nonsens.
Zvlastna pre mna bola nemoznost pouzivat toaletu v buse, vraj z dovodu chybajucej vody. V pripade takej dlhej cesty - 17 h - i ked prestavky boli kazde 4h, by funkcna toaleta v dnesnej dobe a v luxusnych busoch mala byt uplna samozrejmost.
Druha vec, informacia o zatvorenych muzeach v den sviatku prace - CK by pri planovani programu toto mala brat v uvahu a podla toho prisposobit dany program. Navsteva Versailles mala byt prave 1.5. Sice sa nasledne preplanovala na den posledny, ale kedze CK info o volnych dnoch vo Franc. ma, stat by sa to nemalo.
Celkovo spokojnost, pocasie nam, zial neprialo, zazitok by sa pri prijemnom pocasi este umocnil, ale to uz nie je samozrejme vec CK.

Výborná komunikácia s majiteľom, ochotný, férový človek
Cesta autobusom bez problémov, sprievodkyňa nás v priebehu cesty informovala o ďalšom postupe a pod., boli pravidelné zastávky, dostali sme balíček (nafukovací vankúšik, štuple..) a fľašu minerálky
Veľmi dobre naplánovaný program počas 3 dní v Paríži, výklad bol fajn, sprievodkyňa ochotná, potešilo, že nás aj upozornila na možné riziká, oblasti, kde sa zdržiavajú rôzni špekulanti a vreckoví zlodeji a pod.
Hotel ako písali mnohí vyššie jednoduchý, ale čistý, izba aj sprcha boli síce pomerne malé ale neviem, my sme sa v nej dvaja osprchovali s priateľkou naraz :D na raňajky všeličo na výber (musli, jogurty, pečivo sladké aj obyčajné, keby sme nechodili neskoro, tuším by sa nám aj croissanty ušli, kávovar, ...)
Súčasne chcem touto cestou pozdraviť ľudí, ktorí písali vyššie sťažnosti že ich televízor mal len 8 programov a pod, smejem sa na vás, ja teda neviem ale prišli sme okolo desiatej večer na hotel a po sprche sme si ľahli do pohodlnej postele a zaspali, televízor sme ani nezapli :D (ale wifi fungovala bez problémov)
z tých lietadiel nad hlavou som mal trochu obavy, ale pri zavretom okne som ich vôbec nevnímal,
Šiel by som s CK DAKA opäť niekam, pomer cena zájazdu/kvalita a úroveň zájazdu veľmi dobrý

Maroš

Ahojte! Rada by som pridala svoju recenziu. :) Bola som s touto cestovnou kanceláriou v Paríži, a keďže rada cestujem a na Francúzsku mám obzvlášť slabosť, nebudem klamať, že som mala veľké očakávania. Bolo super! Príjemná cesta, aj napriek jej dĺžke. Ochotná a prívetivá sprievodkyňa, ktorá sa perfektne vyznala a program naplánovala veľmi efektívne, vybrala take časy alebo vchody, že sme nikdy nestáli dlho v žiadnych radoch, všetko sme postíhali a o rozchody núdza nebola tiež. Paríž je naozaj krásne mesto a musím povedať že to bol úžasný zájazd a môžem túto cestovku len doporučiť!

No, nedá sa mi nevyjadriť ku komentárom určitých ľudí, ktorí sa nazývajú vraj nenároční. Nemám pocestovaný celý svet, ale nebola to ani moja prvá zahranična cesta...hotel nebol síce najlepším kde som bola, ale zďaleka nie najhorším. Neviem čo viac môže človek chcieť ako čistú a pohodlnú posteľ, keď v tej izbe je len na pár hodín, aj to v noci a navyše zrelý tak akurát na spánok.
Čo sa týka sprchy, odporúčala by som si vyskúšať byť ubytovaný vo formulach alebo podobných zariadeniach, kde je sprcha na chodbe, hodinu si človek počká kým dôjde na rad, môže sa osprchovať tak akurát so studenou vodou, a otočí sa tam ledva jeden priemerne stavaný človek. Nehovoriac o tom, že ste mohli o príspevok vyššie čítať, že v tejto sa bez problemov osprchovali dvaja.
Ze nie su na izbe velke skrine? a načo preboha? načo by som si vyberala všetky veci z kufra do obrovskej priestrannej skrine a o dva dni ich znova zase všetky balila?
A televízor? nedajte sa vysmiať, že naozaj vam vadilo malo kanalov na televizore. Televizor sa da pozerať aj doma :P

Človek nevyhovie všetkým, nikdy, ale skúste sa ľudia radšej zamyslieť a užiť si chvíľu s človekom s ktorým tam ste a prečo tam ste a nehľadať chyby, ktoré aj tak nie su vobec opodstatne :)

Nedavno sme sa vratili z leteckeho zajazdu do Pariza a jedine co mozem napisat SUPER. Obavali sme sa co dostaneme za uvedenu cenu, ale dostali sme profesionalnu sprievodkynu, utulny a cisty hotel so skvelou polohou, let s kvalitnou spolocnostou a nespocetne mnozsto zazitkov. Uz teraz planujeme dalsie zajazdy s CK DAKA, kedze sme sa s podobnym pristupom ci uz pred zajazdom alebo pocas zajazdu nestretli zatial u ziadnej CK. Dakujeme...

Ja som sa práve vrátila z Francuzskej riviery a bol to jeden z najlepších výletov. Autobus splňal požiadavky, šoféry maximálne profesionalny. Ked povedali, že budu o 9.00 pred hotel tak tam aj boli, takmer na sekundu. Im dávam 100%! Výber hotela podľa mňa tiež dobrý, síce trochu menší,ale zato čistý, čo je pre mňa dôležitejšie, ako to, že nemá balkon. /ako niekomu vadilo/ Byť ubytovaný v centre Cannes 5 minut od pešej zony, je super... Strava: klasická francuzska, sladké raňajky, ale nám nič nechýbalo, bol aj syr aj slané maslo. Výborná káva a džús. Program super, pol dňa spoločný a pol dňa vlastný program, čo nám tiež vyhovovalo. Videli sme krásne mestá,pláže, super atmosféra... Ja tomuto zájazdu nemám čo vytknúť a odporúčam...

Absolvovala som s touto CK jednodnovy zajazd do Budapesti, ale nikdy viac..Absolutne neprofesionaly pristup zamestnancov. Mailom Vám príde stanoveny program, ktory mate absolvovat. A Aby sprievodkyna povedala v autobuse ludom do mikrofonu, ze sa vlastne nezhodli na programe zajazdu s pánom vodicom pretoze kazy z nich ma inu predstavu o zajazde a preto musia zavolat do cestovky aby si to vydiskutovali? Po upozorneni na to, ze klima v autobuse bola pustena strasne silno a ludia su naobliekaní v bundách pretoze je im zima to odignorovali so slovami ved zima je iba vam, ostatní su ok..Nepacil sa mi ani pristup pani sprievodkyne, ktora na kazdu otazku ohladom organizacie reagovala podla mojho nazoru velmi neprijemne akoby sa jej vlastne cely zajazd vobec netykal.

Slaba organizacia, nepresne pokyny, neskutocne drza ponizujuca sprievodkyna, sprievodkyna a sofer sa hadaju na programe. Slaba hodnota zajazdu v porovnani s cenou. neodporucam.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi