CK AVEMA - poznávacie zájazdy - odporúčam

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Na jeseň roku 2013 som sa zúčastnila poznávacieho zájazdu z Istanbulu po Antalyu s CK Avema. Vrelo odporúčam , predtým som cestovala s viacerými cestovkami, ale ani v jednej sa sprievodkyňa nesprávala tak milo ako v Aveme a dostala som také služby a informácie ako nikde inde. Môžem len odporúčať.

Dobry den, v oktobri sme boli s manzelom na zajazde s cestovkou Avema. Mali sme aj knaza. Velmis a nam pacilo, boli sme uz vselikde, ale tu nas milo prekvapila organizacia, vsetko super klapalo, sprievodkyna bola zohrata s tureckym sprievodcom, rozpravali nam veci, co by sme sa nikde nedocitali. Do toho este duchovny otec Rudolf, no parada. Velmi sme boli spokojni, amevu urcite odpurucame!

Manzelka ma nahovorila na tuto poznavacku. Videli sme Pamukkale a Antaliu. Hotely pekne, ciste, sprievodkyna Karla mila. Isli by sme znova s avemou. Odporucam

V apríli 2018 som sa zúčastnila pútnického zájazdu s CK Avema na ostrove Cyprus. Bola to pohodová púť, bez stresov, dobrá sprievodkyňa, ktorá nám na každom mieste podala zaujímavé informácie. Hotel výborný, izby s výhľadom na more, strava zodpovedala tým 3-4*, chutilo nám. Nie je to však púť ako na území Európy. Turci po obsadení Cypru zbúrali takmer všetky kresťanské kostoly, takže z nich zostali iba ruiny. Čo nezbúrali, to prestavali na mešitu. Sv. omšu sme mali síce každý deň, museli sme sa však uspokojiť s tým, že sa konala v reštaurácii hotela, kde sme boli ubytovaní. Za chrbátom nám čašníci robili rámus s riadmi a navzájom sa hlasno rozprávali, žiaden rešpekt .
Chcela by som upozorniť, že doporučujem tým, ktorí sa chcú na túto púť vybrať, aby si ten ponúkaný balíček služieb /obedy, večere/ zakúpili. Nebola tam totiž žiadna možnosť nakúpiť si potraviny. V blízkosti hotela neboli obchody a počas výletov sme tiež takú možnosť takmer nemali.
Z CK sme v pokynoch na cestu dostali aj informáciu, že je prísny zákaz dovážať akékoľvek potraviny na Cyprus, že by mohli byť problémy na letisku. Nie som si celkom istá, že je to naozaj tak. Viem, že niektorí bez problémov previezli v kufri nejaké potraviny.
Zarážajúce je, že návšteva jediného kresťanského miesta, kláštora sv. Ondreja je ponúkaná ako fakultatívny výlet a treba si to tiež priplatiť. Ten výlet stojí za to. Kláštor je v prevádzke. Je to jediné miesto v rámci tejto púte, kde sa dajú kúpiť aj náboženské pamiatkové predmety. Na nádvorí sú predajné stánky.

Dokúpením stravy a fakultatívneho výletu počítajte s výdavkom cca 200 Eur.

Pútnický zájazd bol netypický, veď CK to aj uvádza ako púť a dovolenka zároveň. Bola možnosť kúpania v mori, hotel je pri mori. V apríli bola však voda studená, napriek tomu sa odvážlivci kúpali. Počasie bolo slnečné, mali sme 29-31C.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi