Cesta SNP - apríl/máj 2015

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Ahoj ahoj :),
nájde sa tu niekto kto by chcel na prelome Apríla/Mája podniknúť cestu SNP (t.j. peši po červenej značke naprieč SR - ak nevieš čo to je, kuk google, ja som to tiž dlho nepoznal :))?
Nakoľko už pracujem a voľna je po menej, plán je takýto:
- začať trasu od BA smerom na východ, prvých pár desiatok km (50 - 70) trasy prejsť počas víkendu 18. a 19.4.2015 (vyrazili by sme už v piatok poobede). Potom sa vrátiť naspäť do "bežného života".
- vrátiť sa späť na miesto kde sme skončili dňa 24.4.2015 po obede a pokračoať už súvisle v ceste SNP, ktorú chcem dokončiť najneskôr do 17.5.2015 (ak teda pracuješ, tak potom bude potrebné vybrať si dovolenku v tomto období, vďaka 2 sviatkom = 1.5 a 8.5 by si si tak musel vybrať len 13 dní dovolenky, avšak na SNP by sme spolu aj s 1. víkendom mali dokopy cca 26 celých dní, čo by v prípade, že máš aspoň akú - takú kondičku a počasie nám bude priať, malo byť postačujúce :)).

Ďaľšie organizačné info:
- je mi jedno či si chalan/baba, študuješ/pracuješ, pokiaľ si vieš na dané obdobie vybaviť voľno a nebudeš musieť cestu kdesi v polke pre "neočakávané udalosti" prerušiť.
- mal/a by si mať už nejaké predchádzajúce skúsenosti s turistikou, bivakovaním a prespávaním v horách, každopádne by sme si to aj tak pred SNP pár krát vyskúšali, aby sme si boli vzájomne na istom. Ja skúsenosti mám :).
- je potrebné mať /zohnať si aspoň základnú výbavu na takýto trip (odskúšaný dobrý batoh, športové oblečenie, dobré odskúšané boty, dobrý spacák, karimatku, čelovku a pod..veci ako stan, ešus a pod mám aj ja :)).
- ak niesi z BA nevadí, na prvé dni úseku (ak sa nebudeš musieť vracať domov) nebude problém prespať u mňa v BA
- ja kondičku už mám + pravidelne ju ešte každý deň zvyšujem, každopádne by som sa rád dohodol na aspoň pár spoločných, viac-dňových túrach s plne naloženým batohom pred samotnou SNP - jednak aby sme sa navzájom oťukali, ale tiež aby sme sa aklimatizovali či už kondične, ako aj na samotnú výstroj a pod..
- chcem ísť vo dvojici (proste mi to tak vyhovuje :) - jednak sa dá na všetkom rýchlejšie dohodnúť, ľahšie sa hľadá miesto na prespatie, vojdeme do 1 stanu, ľahšie sa dohodneme, užijeme si viac tichej prírody a pod :)).
- parťáka/čku chcem nájsť najneskôr do 15.3.2015, teda cca mesiac pred začatím trasy.

Čo viac dodať? Snáď len to, že ja o SNP snívam s prestávkami už cca 2,5 roka, takže je načase si tento sen aj naplniť, nech uvoľním priestor tým ďaľším :).
Ak máš záujem, ozvi sa mi pls na: [email protected], nepíš mi tu na dobrodruha, nekontrolujem to :).

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi