Zipline Bovec - Krnica: 200 metrov nad zemou a 80 kilákov za hodinu

Bola to pecka! Pohodová, no zato dobrodružná aktivita, po ktorej som zvládol ešte rafting. Kedy ste naposledy vyskúšali niečo, čo ste ešte nikdy predtým neskúsili? Pohodlne sa usaďte do sedadla a preleťte sa cez údolie na oceľovom lane. Jednoduché! Ja som si s partiou Dobrodruhov vyskúšal Zipline nad slovinským mestečkom Bovec aj toto leto. 

zipline bovec

Čo je to vlastne Zipline? 

Jazda na oceľovom lane zavesenom ponad údolie. Lano je upevnené na 2 bodoch a vy ste na ňom bezpečne zavesení pomocou kladky a sedacieho úväzu. Ak to riadne rozbehnete, máte šancu svišťať rýchlosťou možno až 80 km/h. Po úvodnom preglgnutí sa aspoň raz treba pozrieť pod seba. V rýchlosti budete vnímať fantastické výhľady zo Zipline perspektívy. Tie sa dajú prirovnať napríklad k zážitkom z paraglidingu. Pritom konkrétne na Zipline v Bovci - Krnica som bol na najvyššom bode približne 200 metrov nad zemou.

zipline bovec zipline bovec

ZipLine sa nachádza v mnohých outdoorových centrách po celej Európe a aj svete. V minulosti som na Dobrodruhovi predstavil napríklad Zipline Omiš, no túto zábavu som skúsil na viacerých miestach.

Poďme si priblížiť, ako tomu bolo teraz

Z Bovca nás terénne auto vyviezlo na Planinu Krnica (1252 metrov) pod vrchom Kanin, kde sme sa obliekli do vybavenia a inštruktori do detailov vysvetlili všetko potrebné. Po inštruktáži nás čakalo postupne 5 lán, z ktorých to najdlhšie meria vyše 700 metrov. Súčet dĺžky všetkých piatich lán je cez 3200 metrov. Takže paráda, o zábavu bolo postarané. Po piatom lane sme zbehli 5 minút pešo k autu, ktoré nás zviezlo späť do Bovca. 

zipline bovec zipline bovec

Ak teda ani po raftingu na Soči či canyoningu stále nemáte dosť, Zipline je super príležitosť ako využiť čas a dopriať si ďalší adrenalínový zážitok.

Alebo naopak, najprv Zipline a potom ďalšia aktivita, ako vám bude vyhovovať. 

  • Názov: Zip Line Krnica
  • Doba celkom: 2,5–3 hodiny
  • Trvanie samotného programu: 1,5–2 hodiny
  • Cena: 55 EUR/osoba

Program výletu do Slovinska: https://www.dobrodruh.sk/clanok/zimne-outdoorove-slovinsko-s-dobrodruhom