Zima pre celú rodinu v údolí Stubaital

To, že sa prívetivosť k rodinám s deťmi v tirolskom údolí Stubaital udomácnila, ukazujú mnohé vyznamenania za alpský lyžiarsky región najústretovejší voči rodinám. Jedným z kritérií je aj požiadavka umožniť deťom mladším ako desať rokov v sprievode jedného platiaceho rodiča jazdiť zdarma a ponúkať certifikované lyžiarske školy, ktoré vďaka koncepcii BIG Family Stubai lákajú na svahy celé generácie.

Najlepšia starostlivosť a veľa zábavy na zjazdovkách

Na Stubaiskom ľadovci, najväčšom ľadovcovom lyžiarskom stredisku v Rakúsku, vítajú maskoti B.BIG a Mini B. svojich zverencov v BIG Family Kinder- und Jugend Ski-Camp. Tu sa deti vo veku od štyroch rokov učia lyžovať v mini detskom svete.

stubaital

stubaital

O deti je v kráľovstve snehu vynikajúco postarané aj počas obeda. Pretože okrem pestrého detského sveta BIG Family Kinderland patrí k ponuke aj škôlka BIG Family Kindergarten a veľkorysá reštaurácia BIG Family Kinderrestaurant. O žiariace očká sa postará jazda na ratraku Pistenbully, ako aj napínavá ľadová rely cez ľadovú jaskyňu, fascinujúca prehliadka vedúca priamo do večného ľadu. Modré ľadové plochy, tajomné inklúzie a fascinujúce vrstvy ľadu – takto kuriózne a súčasne očarujúco to vyzerá 30 metrov pod lyžiarskym svahom. Zjazdovú zábavu a akciu zažijú malí i veľkí milovníci lyžovania na svahu BIG Family Boardercross s bubnami a ostrými zákrutami, na zjazde BIG Family Slalom alebo na kilometrovej dráhe BIG Family Fun Slope. NOVINKOU tejto zimy je BIG Family Slopestyle v stredisku Gamsgarten, kde hviezdy freestylu od rána precvičujú svoje prvé skoky.

Lyžiarske stredisko Skizentrum Schlick 2000 v obci Fulpmes je domovom maskota BIG Ron. Hneď ako napadne prvý sneh, nasadí si svoju žltú čiapku, obuje ružové lyže a vydá sa na cestu zo svojho letného sídla v horskom masíve Kalkkögel do krajiny Kinderland. Okrem iného sú tam pre malých hostí pripravené čarovné koberce, kolotoč, slalomová dráha, farebné vlajky a parkúr pomedzi bránky. Hry a zábava sú vďaka trpezlivým lyžiarskym inštruktorom zaručené. Priestory na spánok a prebaľovanie, stôl na obedovanie a ešte oveľa viac – v herni a izby na zahriatie BIG Ron‘s Spiel- und Aufwärmstube sú vítané bábätká od troch mesiacov aj bez prihlásenia. Keďže herňa a izba na zahriatie sa nachádza priamo v lyžiarskom stredisku, môže prísť mama s otcom svojich miláčikov kedykoľvek navštíviť. Na svahu Elfer v stredisku Neustift môžu mamičky a oteckovia so svojimi deťmi prefrčať po perfektne upravených dlhých sánkarských dráhach Elferbahnen. Vedľa seba tu nájdete hneď tri, pričom dve z nich sú trikrát týždenne v noci osvetlené. Pre lyžiarske rodiny sa tu okrem náročných zjazdoviek na hlavnom kopci strediska v obci Neustift nachádza aj cvičná lúka v Krößbachu, ktoré je domovom lyžiarskej sovy Elfi. Relatívne plochý terén s malým sklonom je ideálny na prvé chvíle na lyžiach.

Stubaital

stubaital

Vďaka tanierovému vleku a čarovnému kobercu je možné ľahko a rýchlo vyskúšať viaceré zjazdovky. Ponuka je doplnená o požičovňu lyží a horskú chatu s občerstvením. V stredisku Mieders sú deti králi! Maskot King Serli s deťmi zdieľa nielen svoj titul, ale aj svoj detský svet pri údolnej stanici sedačkovej lanovky. Táto časť je oddelená od ostatných zjazdoviek, a tak sú mladí lyžiari v bezpečnom chránenom prostredí. Rôzne učebné pomôcky, ako je tanierový vlek a čarovný koberec, zaručujú pohodlnú prepravu na vrchol. Zvlášť výhodná je nielen poloha v blízkosti odstavných parkovísk a autobusových zastávok: Rodičia, ktorí chcú svoje deti podporovať pri ich prvých oblúčikoch, tu nepotrebujú skipas!

Rodinná dovolenka s extra službami

K lyžiarskym kurzom patrí aj mnoho ďalších doplnkových služieb, ktoré si pre svojich zverencov vymyslel maskot B.BIG so svojimi spoločníkmi. Deti mladšie ako 10 rokov tak jazdia v sprievode jedného platiaceho rodiča vo všetkých štyroch lyžiarskych strediskách zadarmo. Ďalšou výhodou sú vlastné prístupy lyžiarskych stredísk na vleky pre deti zúčastňujúce sa lyžiarskeho kurzu, vďaka ktorým odpadá dlhé čakanie.

Podujatia pre deti

5. marca vás Stubaiský ľadovec pozýva na detskú fašiangovú slávnosť BIG Family Kinderfaschingsfest na vrcholovej stanici Gamsgarten. O zábavu a hry sa postará detský DJ, zdravotní klauni zo združenia ČERVENÝ NOS Clowndoctors a klaunská show Herberta a Mimi.