Tip na knihu: Potulky s Charliem

Túlať sa s Charliem je príjemné. Spolu s ním spoznáte ľudí názormi a myšlienkami pestrých ako dúha. Objavíte nové miesta ale i miesta dobre známe či vlastne už neznáme, výrazne poznačené neustálym vývojom, ľudským i technologickým. S Charliem budete jeden deň spoločenský, no ďalšie dva tulákom ponoreným v samote do vlastných myšlienok. A na pokojnej myšlienkovej vlne sa budete plaviť od začiatku až do konca.  

Potulky s Charliem
Foto: Vydavateľstvo Absynt

 

Majster pera a nositeľ Nobelovej ceny za literatúru John Steinbeck sa začiatkom 60-tych rokov, v období, keď Spojené štáty bojovali s rasovou neznášanlivosťou a prechádzali prudkým vývojom, vybral so svojim verným spoločníkom, psom Charliem a obytným autom z New Yorku na západ a späť. Cestopis, ktorý z jeho ciest vznikol ale vlastne nie je úplne klasický cestopis. Nedozviete sa príliš veľa o miestach, ktoré navštívil. Cieľom knihy nie je poučiť o geografii či príliš zachádzať do histórie. Johnove citlivé vnímanie sveta a ľudí naokolo Vás však poteší, občas vyčarí úsmev na tvári ale aj poukáže na problémy, ktoré svet rieši dodnes.

Knihu Potulky s Charliem odporúčam všetkým, ktorí netúžia po dramatických riadkoch, ale po pokojnom, pohodovom čítaní pred spaním :)