Terchová – viac ako len rodisko Juraja Jánošíka

Obec Terchová je v očiach väčšiny Slovákov nespochybniteľne spätá s legendou o najznámejšom slovenskom zbojníkovi Jurajovi Jánošíkovi. Práve táto malebná obec je považovaná za rodisko národného hrdinu, ktorý „bohatým bral a chudobným dával“. Krásy Terchovej však siahajú ďaleko za hranice Juraja Jánošíka. Pozrite sa s nami na miesta, ktoré pri Vašej návšteve tejto severoslovenskej obce určite odporúčame navštíviť.

Zdroj: www.megaubytovanie.sk
Zdroj: www.megaubytovanie.sk

 

Kostol sv. Cyrila a Metoda

Rímsko-katolícky kostol svätého Cyrila a Metoda, postavený začiatkom štyridsiatych rokov 20. storočia, je najväčším kostolom, ktorý bol na Slovensku zasvätený dvom vierozvestcom pochádzajúcim zo Solúna. Jeho neodmysliteľnou súčasťou je aj drevený betlehem, ktorý je výtvorom domácich rezbárov a konštruktérov. Zaujímavosťou je, že na Terchovskom betleheme aj v súčasnosti každoročne pribúdajú nové časti a rozšírenia, na ktorých sa podieľajú moderní terchovskí umelci.

Okolitá príroda Malej Fatry

Obec Terchová je svojou geografickou polohou známa aj ako turistické centrum Malej Fatry. Ak preto patríte do skupiny ľudí, ktorá obľubuje turistiku a návštevy prírody, odporúčame Vám naplánovať si tu viacdňovú dovolenku. Spoznať Malú Fatru sa totiž za jeden deň určite nedá. Pre dokonalý zážitok si môžete rezervovať ubytovanie v niektorej z chát na prenájom, ktoré sú situované na samote a návštevníkom poskytnú skvelý východiskový bod na prebádanie okolitých hrebeňov.

https://www.megaubytovanie.sk/
Zdroj: www.megaubytovanie.sk

 

Rozhľadňa Terchovské srdce

Rozhľadňa v Terchovej, vybudovaná na vrchu Oblaz, bola postavená v roku 2015. Výškou 30 metrov patrí k najvyšším a zároveň najkrajším rozhľadniam na celom Slovensku. Prístup k nej je navyše nenáročný a zvládne ho naozaj každý. Približne kilometrovú cestu z centra obce Vám spríjemní aj náučný chodník, ktorý Vašu prechádzku spraví nie len zaujímavou, ale aj vzdelávacou.

Terchová v spojení s nádhernou okolitou prírodou vytvára ideálne miesto pre Vašu dovolenku v kruhu priateľov či rodinných príslušníkov. Ubytovanie v Terchovej si však určite plánujte vopred. Bez dobrej prípravy sa totiž môže stať, že najlepšie ubytovacie zariadenia budú už plne obsadené. Dôvodom je fakt, že Terchová stále patrí medzi najpopulárnejšie destinácie slovenských a českých turistov. Práve českí turisti navyše tvrdia, že pokiaľ už precestovali celú Šumavu a Južnú Moravu, nie je krajšieho miesta (pozn. redaktora: v rámci Slovenskej a Českej republiky), ktoré by ich dokázalo zaujať viac ako dovolenka v okolí fatranských či tatranských regiónov.