Tatra opäť vyrazila na cestu okolo sveta

Je to už viac ako 33 rokov odkedy vyrazila na cesty expedícia - Tatra kolem světa. Počas troch rokov prešla 6 kontinentov, 67 krajín a celkovo viac ako 195 tisíc km. Na svojich cestách propagovala Tatru a československé výrobky.

Výprava sa domov vrátila v apríli v roku 1990 tesne po nežnej revolúcii a tak v tom čase ostala zatienená inými udalosťami. Vo svete však budila mimoriadnu pozornosť.

  • Členovia expedície absolvovali asi 60 tlačových konferencií v 40tich krajinách sveta.
  • Nie vždy však bola pozornosť sveta pozitívnou skúsenosťou. Posádka spoza železnej opony bola niekoľkokrát obvinená zo špionáže.
  • V Guatemale dokonca strávila 9 dní vo väzení a prišla o časť filmového materiálu.
  • Počas ciest však postihla výpravu aj oveľa väčšia tragédia. V perejách pakistanskej rieky Hunza prišiel o život jeden z členov posádky…

Viac informácií o prvej expedícií môžete nájsť na oficiálnej stránke https://tatrakolemsveta.cz/

Tatra kolem světa 2

A je to tu. Pred pár mesiacmi Tatra opäť vyrazila na cestu okolo sveta. Tentokrát plánuje za 1095 dní navštíviť 69 krajín a celkovo najazdiť 270 000 kilometrov. Cieľom expedície je ukázať ľuďom doma svet zaujímavo a autenticky a zanechať aspoň taký dojem ako prvá expedícia.

Zaujímavosťou výpravy je možnosť pre každého stať sa na pár týždňov členom posádky. Viac informácií o tejto možnosti ako aj ďalšie detaily o expedícii možno nájsť na oficiálnej stránke https://www.tatrakolemsveta2.cz/ ale aj na Facebooku či Instagrame.

Tatra je momentálne v Iráne a 5 členná posádka má za sebou už aj prvý policajný výsluch.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tatra Kolem Světa 2 (@tatrakolemsveta2), 17 Apr 2020 o 11:55 PDT