Svadobná cesta na Slovensku?

Koronavírus zmenil cestovateľské plány nejednému z nás. So zrušenými letmi, zatvorenými hotelmi a obmedzeným prechodom cez hranice v dnešnej dobe nikto nepočítal.

Niektorí z nás museli zrušiť nielen dovolenku, ale aj vysnívanú svadobnú cestu. Cestovanie za hranice je zatiaľ v nedohľadne, no krásy Slovenska si, dúfajme, budeme môcť užívať o čosi skôr. Prečo si teda nespraviť medové týždne doma?

Cestovanie po Slovensku

Za novými zážitkami nemusíte cestovať tisícky kilometrov ďaleko. Aj Slovensko má toho veľa čo ponúknuť. Plno hradov, zámkov, nádherná príroda a kopec miest ešte stále neobjavených turistami.  Ak teda svadobná cesta na tropickom ostrove nie je vaším jediným snom, dajte našej domovine šancu.

Pobytom doma navyše podporíte slovenskú ekonomiku a turizmus, ktoré to budú po ustúpení koronavírusu určite potrebovať.  A nemusíte sa báť, ani medové týždne na Slovensku nemusia byť nuda. Tu je pár našich tipov, ako si spoločný čas užiť čo najpríjemnejšie:

1. Strávte pár dní v domčeku na strome

Už aj na Slovensku si môžete vyskúšať netradičné bývanie v korunách stromov. A hoci je takýchto domčekov u nás ešte len zopár, určite stojí za to stráviť v niektorom z nich aspoň jednu noc. Veď ktorý zamilovaný pár by si nechcel užívať spoločné chvíle ďaleko od všetkých, pozorovať nočnú  prírodu z výšky a kochať sa novými svadobnými obrúčkami vo svite Mesiaca?

2. Objavujte romantické slovenské mestá

Ďalšou skvelou možnosťou môže byť „road trip“ po slovenských historických mestách. Tie sú ideálnou voľbou nielen na pokľaknutie so zásnubným prsteňom, ale aj na romantické prechádzky čerstvých novomanželov. A že si máte z čoho vyberať. Banská Štiavnica, Bardejov, Kremnica, Levoča či Kežmarok – stačí sa len rozhodnúť, ktorý kút Slovenska chcete navštíviť.

3. Vychutnajte si pobyt v kúpeľoch

Za termálnymi prameňmi nemusíte utekať až na Island či Azory. Užiť si ich môžete aj na Slovensku. Hoci sme rozlohou malá krajina, liečivých prameňov máme naozaj dosť. Prečo si teda neužiť svadobnú cestu napríklad v kúpeľoch? Necháte sa rozmaznávať a nerušene si budete užívať jeden druhého. A ešte si k tomu poriadne oddýchnete a načerpáte novú energiu.

slovensko svadobna cesta

4. Brázdite po horách

Ak ale ničnerobenie nie je pre vás a ste aktívny pár s láskou k adrenalínu, zamierte do hôr. Aj tu je hromada možností. Môžete sa ubytovať u miestnych, v malom penzióne alebo dokonca stanovať. Na takejto svadobnej ceste nebudete potrebovať honosnú róbu doplnenú zlatými náušnicami a náhrdelníkom, za to vám dobre poslúžia kvalitné topánky a nepremokavé oblečenie.

slovensko svadobna cesta

Či už sa rozhodnete zdolať slovenské štíty alebo sa vyberiete na ľahšie prechádzky, dovolenku určite neoľutujete.