Spoznajte letovisko Lignano – Floridu Jadranu

Pokiaľ stále váhate, kam ísť tento rok na letnú dovolenku, potom máme pre vás máme skvelý tip! Objavte kúzlo letoviska Lignano v Taliansku, ktoré Ernest Hemingway nazval Floridou Jadranu. Pre nekonečne dlhú piesočnú pláž s pozvoľným vstupom do mora a perfektnú vybavenosť je Lignano perlou medzi dovolenkovými destináciami, a to najmä pre rodiny s deťmi.

Tu sa budete baviť

Nechajte sa uniesť neopakovateľnou atmosférou tohto talianskeho letoviska s radom vyhlásených reštaurácií, pizzerií, kaviarní, diskoték a značkových obchodov. Na každom kroku narazíte na požičovňu bicyklov a bola by veľká škoda toho nevyužiť. Nenáročný terén a 40 km značených cyklotrás vás zavedie cez Bibione až do Caorle. Najmenší cestovatelia určite ocenia zábavné parky, detské ihriská, skvelý aquapark a zoo.

lignano

Každý si vyberie to svoje

Lignano sa skladá z troch častí – Lignano Sabbiadoro, Lignano Pineta a Lignano Riviera. Pokiaľ vyhľadávate rušnú atmosféru, je najlepšou voľbou Sabbiadoro, naopak ak preferujete pokoj a oddych uprostred zelene, zvoľte Lignano Pineta alebo Riviera.

Lignano Sabbiadoro je pulzujúcou časťou

Na svoje si prídete, pokiaľ sa na dovolenke chcete naozaj baviť. V Sabbiadoro to naozaj žije. Vyznačuje sa rušným denným i nočným životom. Na pláži nájdete širokú škálu služieb ako animačné programy pre deti i dospelých, detské ihriská, ihriská na plážový volejbal a futbal. Športoví nadšenci ocenia i Beach Arenu na pláži, kde sa konajú turnaje. V sezóne sa tu usporadúvajú i koncerty a predstavenia.

Pozdĺž pláže vedie promenáda a cyklotrasa, ktorá láka k prechádzkam, jazde na bicykli, korčuliach alebo k veľmi obľúbenej jazde na rikši. Priamo v srdci Lignano Sabbiadoro, len pár krokov od pešej zóny, môžete s deťmi navštíviť zábavný park Parco Junior, ktorý je vhodný pre menšie deti do 10 rokov. Staršie deti i dospelí si užijú hernú zábavu v zábavnom centre Big Ben Matic.

lignano

Časť Pineta je jedna veľká borovicová oáza

V tejto pokojnejšej časti letoviska Lignano nájdete veľa ubytovaní za prijateľnú cenu. Nechýba typická promenáda s obchodmi a reštauráciami. Nachádza sa tu i známy park Hemingway, ktorý poskytuje priestor na oddych i šport. Sú tu detské ihriská, usporadúvajú sa rôzne vystúpenia a zaujímavá je i stála expozícia s fotografiami zo života Ernesta Hemingwaya. Nielen deti budú nadšené z rozsiahleho aquaparku Aquasplash Lignano s množstvom atrakcií a z lunaparku Strabilia.

lignano

Najzelenšia a najpokojnejšia časť – Lignano Riviera

Leží pri ústí rieky Tagliamento, ktorá oddeľuje Lignano od Bibione. Krásne prostredie s typickými borovicovými hájmi priamo láka k ničím nerušenému relaxu. Navštíviť môžete zoologickú zahradu Punta Verde, kde žije viac ako 150 druhov zvierat. V mieste je niekoľko obchodov a reštaurácií. Ideálna dovolenka pre všetkých, ktorí si chcú oddýchnuť.

Kde je najlepšie zakúpiť si ubytovanie v letovisku Lignano?

Naozaj širokú ponuku ubytovania v letovisku Lignano nájdete na stránkach cestovnej kancelárie Ludor, ktorá sa na Taliansko priamo špecializuje. Ak chcete ušetriť čas strávený hľadaním, vsadiť na istotu a mať so zabezpečením dovolenky čo najmenej starostí, odporúčame k zakúpeniu využiť služby tejto skúsenej cestovnej kancelárie.