Slovenská WAKESKATERKA si v Brazílii zajazdila v lagúnach obklopených piesočnými dunami

Krásne miesta na svete s ešte krajšími vodnými plochami. To je presne to, o čom Zuzana Vráblová sníva. Pohľad má vždy zaostrený smerom von z okna, či už sedí v lietadle alebo vo vlaku a neustále vyhľadáva zaujímavé lokality, ktoré ponúkajú neštandardné možnosti na jazdenie. Najúspešnejšia slovenská wakeskaterka a šesťnásobná majsterka sveta si jeden zo svojich veľkých cestovateľských snov splnila a vy sa teraz spolu s ňou môžete preniesť na nádherné miesto v severovýchodnej Brazílii. 

NP Lençóis Maranhenses

Národný park Lençóis Maranhenses sa nachádza v regióne Maranhao a rozkladá sa na území veľkom až 155 000 hektárov. Lokalita je špecifická prírodným unikátom, aký nenájdete inde na svete. Miesto, ktoré na prvý pohľad vyzerá ako púšť, v skutočnosti púšťou nie je.

brazlia
Daniel Deak Bardos / Red Bull Content Pool

 

Ročne tu totiž spadne okolo 1200 mm zrážok, ktoré v období dažďov vytvoria medzi nekonečnými bielymi piesočnými dunami priezračné lagúny. A práve azúrové lagúny Zuzanu nadchli až tak, že ich nevedela dostať z hlavy a nechcela sa vzdať myšlienky, že by si na tomto mieste raz mohla zajazdiť. Projekt sa stal skutočnosťou, k Zuzke sa pridal aj americký wakeskater Brian Grubb a z brazílskeho raja si teraz môžete pozrieť toto parádne VIDEO.