Skialpový sprievodca SkiTa3: Elektronika valcuje tatranské žľaby

Pomaly sa blíži doba, že keď pôjdem na záchod, budem si musieť nainštalovať nejakú mobilnú aplikáciu, aby mi otvorila dvere daného zariadenia. Našťastie ešte tak ďaleko nie sme, ale vývoj k tomu smeruje.

Teda dnes už bežne v horách využívame podporu rôznych technologických hračičiek. Turistická mobilná aplikácia TrekMapper.SK je pre nadchádzajúcu zimnú sezónu obohatená o integrovaného skialpového (lepšie povedané skitatrového) sprievodcu SkiTa3.

vysoka

Základom je autorské dielo Jána Šimona spod Tatier plus zopár mojich vlastných túr a zjazdov. Celkove tam nájdete viac ak 40 popísaných vrcholov a sediel.

Meranie sklonu a prevýšenia

Okrem tatranskej klasiky typu Baranie sedlo, Vysoká, Železná brána… som tam pridal zopár peciek typu Pustá lávka, Poľský okruh cez Morské oko, Kriváň východným žľabom, Prostredný hrot…

rysy

Aplikácia si zachováva svoj štandard bohatého výberu máp, mapových funkcií a jednoduchého ovládania. Všetko je optimalizované na minimum klikov, žiadne výsuvné a zásuvné panely.

Čo sa týka skialpu, tak treba spomenúť meranie sklonu a prevýšenia. Samotný sprievodca SkiTa3 obsahuje textové aj fotografické popisy. V spojení s dobrou mapou by nemal byť problém. Všetko funguje offline samozrejme.

 

Google play store:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mlanger.slovenskotourist

Inštruktážne video ako funguje skialpový sprievodca: