Predĺžení vikend v Poľsku

Ahoj tento krát sem sa rozhodli pre výlet k našim susedom do Poľska na Targovicu ale preskočme balenie a cestu a poďme rovno na prvú zástavku.

Prvý deň sme vyštartovali smer Rio de Klin

Cesta na vrch s autom po záchytné parkovisko bola strastiplná najmä pre staršie auto, ktoré je už v dôchodkovom veku tak, ako minulé výlety jazdíme na Octavii 1genracie. Došli sme na parkovisko a vyrazili pešo na sochu až hore, kopec bol celkom strmý najmä, keď pršalo. Porobili sme fotky aj videá, záhadné prestalo pršať keď sme natáčali ako sme sa balili, že pôjdeme dole k autu začalo liať ako z krhly. 

Odporúčam každému či veriacim či neveriacim navštíviť toto krásne pútnické miesto. Prišli sme k autu reku pôjdeme smer ubytko no ale čo sa nestalo cestou s Klinu PRASK BUM rana ako s dela, no nič reku nejaký kameň ideme takto ďalej a zrazu BUM niečo nie je v poriadku auto bručí hučí no čo dodať lepšie ako kde aký tuning zastavíme na parkovisku a hľa odpadol výfuk.  A teraz nájsť  servis hm našli sme v Poľsku pán ochotný navaril so zváračkou kus trubky odskúšal vzal 20€ a šli sme ďalej. Prišli sme na ubytko už bola noc.

Počas pobytu prvá noc veľmi zlá, neviem kto nevie pochopiť že noční kľud je od 22:00 do 6:00 . 

Druhý deň 16.9 ideme smer Zakopané

Všade na pumpe je benzín 100oktan 1,50€/L nádhera.  Došli sme do Zakopaného no parkovné 0,60€ za každú hodinu veľmi pekná cena, priemerná cena za Wc je okolo 0,50€ osoba. Je tu pekne celkovo, ale na mňa už trošku moc ľudí a ruch. Jedlo je priemerné na ceny. Rátajte tak, že za parkovanie na deň môžete minút 5-10€ ba aj viac. V Zakopanom sme navštívili aj kontaktnú volieru s papagájmi cena na osobu 4€ a za kŕmenie 0,65€. Určite sa oplatí sem prísť.

Ďalší deň smer Nowa Targowica ved kôly tomu sme sem hlavne prišli.

Na trhovisku sa dá najesť za 15-20€ pre dve osoby  Tento rok 2022 je trhovisko na moje očakávania nič extra tovaru viac ako u nás, ale po väčšine rovnaké ceny ako na Slovensku. Boli sme nakúpiť v Targu lacnejšie maslo, ale treba dávať pozor a čítať pozorné lebo není maslo ako maslo odporučeme na preklady požívať google lens v prípade Androidu, pečivo mi príde dobre, pivo je tiež lacnejšie ako u nás, zelenina a ovocie sú drahšie. Zvieratká na každom rohu ovca alebo horská krava, no a posledný deň, teda ideme domov no chceli sme sa zastaviť ešte na Bačov stolec ale žiaľ, nevyšlo počasie, tak sme navštívili aspoň salaš.

Veľký výber ceny prijateľné je jasne vidieť, že nešetria ako v potravinovom reťazci no a ide sa domov. Za nás to stálo za to trochu oddýchnuť nachytať nové zážitky spoznať nové miesta a niečo zažiť. Náklady na cestu a ubytovanie 15.9-18.9.2022 2os Pohone hmoty: 120€  Spotreba: 7L/100km Ubytovanie: 160€    Vedľajšie výdaje: 200€