Novinky v lyžiarskom stredisku Grossarltal a regióne Ski Amadé

V rakúskom lyžiarskom stredisku Grossarltal ale aj v celom regióne Ski Amadé majú hostia možnosť využiť dátové lyžiarske okuliare už od roku 2014. No na túto sezónu bola spustená inovácia v podobe špeciálnej aplikácie, ktorú si môže stiahnuť každý užívateľ bezplatne z App Store. Táto aplikácia zásobuje okuliare informáciami o počasí, situácii na zjazdovkách a pri vlekoch, ale aj bezpečnostnými hláseniami. Užívateľom sa tieto informácie zobrazia dolu v pravom skle okuliarov. Okuliare sú však bezpečnostne nastavené tak, že sa pri určitej rýchlosti vypnú, aby nerozptyľovali lyžiara. Hostia strediska Grossarltal ale aj celého regiónu Ski Amadé si môžu už prednastavené dátové lyžiarske okuliare požičať za 19 euro na deň a to v 25 pobočkách Intersport Rent.

datove okuliare

Ski amadé – najväčší lyžiarsky región v  Rakúsku, do ktorého patria aj oblasti Schaldming-Dachstein, Gastein, Höchkonig, Großarltal. Päť regiónov, 760 km zjazdoviek, 270 vlekov a  260 lyžiarskych chát a  horských reštaurácií. Okrem perfektne fungujúceho servisu vo všetkých smeroch, či už spomínaných dátových okuliarov sú pre návštevníkov pripravené rôznorodé balíky zaujímavých akcií, z  ktorých vám niekoľko predstavíme.

„Skikeriki“ alebo lyžiarske kikirikí

Super akcia, ktorá je snom snáď každého vášnivého lyžiara. Región Großarltal ponúka lyžovačku pri východe Slnka. Jazda po svahu, na ktorom pred vami v  ten deň ešte nikto nelyžoval je niečo naozaj výnimočné. Pozor, o  túto akciu je veľký záujem a  keďže je počet miest obmedzený, treba si ju zarezervovať vopred. 

skikekiriki

Gazdovský trh pri lyžiarskej chate

Na stánkoch pri certifikovaných chatách vám miestni farmári ponúknu pestrú paletu svojich tradičných chutných produktov. Ak by ste si náhodou nestihli odopnúť lyže, ponúknu vám aj možnosť ochutnávky „drive in“. K  nákupu dostanete aj jutový ruksak, v  ktorom svoj nákup bezpečne dopravíte až do údolia.

Gazdovský trh

Jarná lyžovačka v kombinácii s vínom

Ak sa vám táto kombinácia  zapáčila, nezmeškajte marcový „Týždeň lyžovania a  vína“ v termíne 10. – 17. marca,  v  ktorom okrem super lyžovačky ochutnáte aj  to najlepšie z  rakúskych viníc a  regionálnych kulinárskych dobrôt. Partnermi tejto „chutnej“ akcie sa už stalo 22 horských chát a  reštaurácií. Ako ich spoznáte? Pri vchode majú umiestnenú plaketku s  certifikátom. Je to výborný nápad, ktorý nielenže pomáha miestnym producentom vín a  ostatných regionálnych produktov, ale hlavne nám, lyžiarom, ponúka možnosť ochutnať to naozaj najlepšie z  tohto vysokohorského kraja, ktorý je gurmánsky vychýrený. Ochutnať môžete napríklad doružova opečenú  vysokú roštenku z  pongauského hovädzieho dobytka alebo neuveriteľnú tvarohovo-čučoriedkovú štrúdľu z  miestnych horských čučoriedok a  tvarohu z  mliekarne z  údolia Enže.

Jarná lyžovačka v kombinácii s vínom

Nauč sa lyžovať za tri dni 

Ak ste na lyžiach večný začiatočník, máte super šancu. A  zvládnete to za 3 dni! Trojdňový lyžiarsky kurz, vrátane nocľahu v  3-hviezdičkovom penzióne s raňajkami, skipassu a  požičania lyží, stojí  419 EUR a  v  4-hviezdičkovom hoteli s  polpenziou 650 EUR. Po lyžiarskom kurze, ktorý trvá každý deň 4 hodiny – zvládnete bez problémov modrú zjazdovku. Ešte váhate? Balík „Learn2Ski in 3 tagen“ je možné rezervovať vo vybranom období.

ski amade

Veľkonočná rodinná akcia

Od 17. marca do konca sezóny môžete využiť v  Ski amadé mimoriadnu akciu pre rodiny s  deťmi. Ak si aspoň jeden z  rodičov kúpi 6-dňový skipass, lyžujú deti do 15 rokov (od ročníka 2002) zadarmo. Náš tip: 7 nocí v  prázdninovom apartmáne, vrátane 6-dňového skipassu pre 4 osoby (2 dospelí + 2 deti) od 949 EUR.

rodinna lyzovacka

Náš tip:  Využite ponuku 4 = 3

Užite si lyžovačku a  zábavu v  najväčšom rakúskom  lyžiarskom regióne počas  štyroch dní, s  tým, že platiť budete len tri dni. Napríklad 4 noci v  3-hviezdičkovom hoteli s  polpenziou v  dvojlôžkovej izbe a  4-dňovým skipassom vás môžu stáť od 299 EUR na osobu.