Novinka od BLACK HILL OUTDOOR: Merino ponožky stvorené pre zážitky

Za vznikom slovenskej značky Black Hill Outdoor stojí snaha o návrat k prírodným materiálom a tvorbu funkčného, nadčasového a univerzálneho oblečenia pre outdoorových nadšencov. Na Dobrodruhovi ste už mohli čítať o testovačke výbavy od tohto lokálneho výrobcu. V ich portfóliu nájdete kvalitné kúsky z prémiovej merino vlny - bundy, vesty, či nohavice, no postupne svoju ponuku rozširujú o ďalšie produkty. Jednou z noviniek sú celoročné funkčné ponožky Ďumbier.

Každý milovník outdooru totiž vie, že za základom skvelých zážitkov nie je len dobrá obuv, ale aj dobré ponožky. Tie od Black Hillu obsahujú až 70% merino vlny. Hoci zvyčajne šijú svoje oblečenie zo 100% merina, v prípade ponožiek bolo nevyhnutné kvôli vyššej námahe materiálu v obuvi pridať prímes polyamidu a elastanu. To však nijako neubralo na ich funkčných vlastnostiach, skôr naopak. Sú nielen mimoriadne príjemné na dotyk, ale aj odolné voči mechanickej námahe, čo oceníte v náročnejších podmienkach. Vďaka anatomickému strihu a funkčným riešeniam sú vhodné na všetky outdoorové aktivity aj bežné nosenie. Napriek vyššej gramáži sú nositeľné celoročne.

merino ponozky
Merino ponožky vynikajú svojou funkčnosťou a komfortom pri nosení aj v náročných podmienkach. Udržujú ideálnu mikroklímu chodidiel a nohy sú tak v pohodlí počas všetkých vašich aktivít.

Prečo je merino vlna materiálom číslo jeden?

Výber materiálu bol pre značku jasnou voľbou – z merino vlny vyrábajú všetky svoje výrobky. Má totiž vynikajúce funkčné vlastnosti a je pritom 100% prírodná a ekologická. Priadza, z ktorej sú ponožky Ďumbier vyrobené, je certifikovaná značkou bluesign®. Najväčšou prednosťou merina je jeho schopnosť termoregulácie, a to nielen v zime, ale aj v lete. Vlna udržiava ideálnu mikroklímu chodidiel a vďaka vysokej priedušnosti vlákien pokožka voľne dýcha. V zime merino hreje a v lete, naopak, chráni pred prehriatím. Ak sa aj noha spotí, vlhkosť sa rýchlo odvedie odparovaním, čo navodzuje pocit ochladenia. Pri nadmernom potení dokáže merino absorbovať až 30% svojho objemu bez toho, aby ste pocítili akýkoľvek diskomfort. Vaše nohy si tak udržia pocit sucha a pohodlia aj pri náročných výkonoch. Ak sa Vám podarí namočiť si nohy v podmáčanom teréne alebo snehovom záveji, ponožky vyschnú veľmi rýchlo.

Navyše, merino je prirodzene antibakteriálne, takže ponožky sú odolné voči zápachu - po vyzutí obuvi Vás na chate či v stane neprekvapí nepríjemný odor. Ponožky netreba často prať, stačí ich vyvetrať a sú opäť pripravené na ďalšie nosenie. To z nich robí ideálnu výbavu na dlhšie treky, stanovanie, či cestovanie, keďže sú nenáročné na údržbu a vystačíte si s menším počtom párov, čím ušetríte vzácne miesto vo vaku.

merino ponozky
/Základom skvelých zážitkov je dobrá obuv, no rovnako dôležitý je aj výber ponožiek.

 

Ponožky Ďumbier sú vhodné na všetky aktivity v prírode – od turistiky, cez lyžovačku až po rybolov, do menej náročných aj extrémnych podmienok. Svoju funkciu plnia aj pri zmene intenzity pohybu a hoci sú hrubšie, vašim nohám v nich nebude horúco ani počas teplejších dní. V letných horúčavách ale možno budete chcieť uprednostniť ponožky z ľahšieho úpletu, ktoré pribudnú v ponuke čoskoro. Zatiaľ sú k dispozícii v celoročnej unisex verzii v univerzálnej čierno-hnedej kombinácii. V najbližšej dobe budú ponožky Ďumbier dostupné aj v iných farebných prevedeniach.

Kto už skúsil merino vlnu, bude isto súhlasiť, že na trhu hádam neexistuje praktickejší a univerzálnejší materiál, ktorý má rovnako výborné funkčné vlastnosti. Vymyslela ho totiž príroda sama a tak je do prírody priam stvorené. Navyše, v podaní značky Black Hill Outdoor ide o slovenský výrobok ušitý v našich krajčírskych dielňach. Kúpou ich výrobkov teda získate kvalitné, funkčné a nadčasové kúsky a zároveň podporíte domácu výrobu.