Nová Ferrata Pamír v Slovenskej Ľupči. To musíš zažiť!

Spravte si celodenný výlet na elektrických kolobežkách a prevezte sa na ochutnávku syrov na farme Hiadlovských alebo si dajte do tela na novotvorenej Ferrate Pamír na Driekyňskej skale. Silu na ďalšie zážitky v podobe dobrej kávy a koláča určite odporúčame dočerpať v Mníchovom dvore

Medzi obľúbené zastávky návštevníkov v Slovenskej Ľupči patrí známi Hrad Ľupča. Vedeli ste, že k jeho bránam sa po novom môžete vyviesť aj ekologicky, prostredníctvom elektrických kolobežiek?

kolobežky Slovenská ľupča

Tie sú k dispozícii v Modernom návštevníckom informačnom centre priamo v obci. Súčasťou rozšírenej ponuky Moderného návštevníckeho informačného centra je tiež prenájom ferratových setov a prilieb.

Ferrata Pamír na Driekyňskej skale Ferrata Pamír na Driekyňskej skale

Odkiaľ pochádza názov „Ferraty Pamír“? 

„Skala ako symbol vôle, vytrvalosti a odvahy, ale aj pokory a porozumenia.“ Názov Ferraty Pamír je odvodený od pamírskej šesťtisícový Razdeľňaja. Táto hora pripravila o život 43 z celkových 45 horolezcov. V tejto výprave sa nachádzali aj siedmi Slováci z horolezeckého oddielu v Slovenskej Ľupči.

O šťastí mohli hovoriť iba dvaja, ktorí katastrofu v podobe lavíny prežili: Rus Alexej Koreň a Slovák, vtedy dvadsaťdvaročný Miroslav Brozman. 

Práve na Skalnej veži v ústi doliny Driekyňa urobili svoje prvé horolezecké kroky. 

Informácie o ponuke Moderného návštevníckeho informačného centra v Slovenskej Ľupči: 

  • Otváracie hodiny: utorok-nedeľa 10:00-17.00 hod. počas letnej sezóny (jún-september 2022)
  • Cenník: Ferratový set / deň 9,00 EUR
  • Ferratový set / 1/2 deň (4 hod) 5,00 EUR
  • E-kolobežka/deň 15,00 EUR
  • E-kolobežka/3 hod 7,00 EUR 
  • E-kolobežka/1 hod 3 EUR
  • Kontakt: 0905 794 274, 0903 162 908

 

V regióne Stredné Slovensko si príde na svoje naozaj každý. Viac informácií o podujatiach a zážitkoch v regióne nájdete na webe www.centralslovakia.eu. 

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky. 

stredne slovensko

slovakia.travel

ministerstvo