Lyžiarske strediská skupiny skisport.com štartujú do novej zimnej sezóny

Vo všetkých 9 lyžiarskych strediskách skupiny skisport.com, Lackenhof/Ötscher a Hochkar v Dolnom Rakúsku, hornorakúskych top destináciách Hinterstoder a Wurzeralm či Kasberg a Hochficht, na Action Hill v tirolskom Hochkössen, v korutánskom stredisku Heiligenblut am Großglockner i na Schnalstalskom ľadovci v Južnom Tirolsku sú v ponuke atraktívne paušálne balíky počas víkendov, 3 alebo 4 dní či celého týždňa mimo hlavnej sezóny za senzačné rodinné ceny.

Kúpiť si môžete aj SunnyCard – sezónny lyžiarsky lístok pre celú rodinu, ktorý platí vo všetkých 9 strediskách skisport.com. Pri kúpe SunnyCard oboma rodičmi lyžujú ich deti do 15 rokov zdarma počas celej sezóny. Pri kúpe SunnyCard jedným rodičom lyžujú deti do 10 rokov, ktoré žijú v spoločnej domácnosti takisto zdarma.

SunnyCard U25

Pre všetkých mladých pod 25 rokov je vo všetkých 9 lyžiarskych strediskách skisport.com lyžovanie výhodné, pretože ponúkajú sezónny lyžiarsky lístok SunnyCard so zníženými cenami.

Ak plánujete dovolenku v niektorom z týchto 8 rakúskych lyžiarskych stredísk alebo v TOP destinácii, na Schnalstalskom ľadovci v južnom Tirolsku a využite cenovo výhodný skipas vďaka skisport.com. Deti do 10 rokov (r. 2008) v sprievode jedného z rodičov s platným skipasom majú kartu Snehuliak/Schneemankarte iba za 3 EUR/deň (potrebný dôkaz o rodinnej príslušnosti).

Lyžiarske strediská skupiny www.skisport.com

Hochkar

Toto najvyššie položené lyžiarske stredisko Dolného Rakúska je známe svojou legendárnou zárukou dobrých snehových podmienok. Vo vzdialenosti len 240 km od Bratislavy sa Hochkar prezentuje svojimi 9 modernými vlekmi a lanovkami, 19 km zjazdoviek, snowparkom a nádhernou krajinou s panorámou, ktorá je pre Dolné Rakúsko naozaj jedinečná! Hochkar funguje ako freeride centrum a tréningové miesto rakúskych lyžiarov – účastníkov svetových pohárov, kde vyrástli hviezdy Thomas Sykora, Andreas Buder a Kathrin Zettel.

Lackenhof am Ötscher

Lackenhof am Ötscher, vzdialený od Bratislavy len 220 km, je stredisko so širokým spektrom ponúk pre celú rodinu. Pre najmenších tu je Sunny Kids Park s pásovým vlekom, pre väčších je k dispozícii snowpark pre lyžiarskych a snowboardových freestylerov. Vďaka 9 lanovkám a 19 km zjazdoviek so všetkými úrovňami náročnosti si tu vhodný svah nájde každý lyžiar. V originálnych apré ski chatách môžu hostia nechať svoju peknú lyžovačku doznieť v príjemnej atmosfére pri kulinárskej ochutnávke miestnych špecialít.

Hochficht

Lyžiarsky región Hochficht sa nachádza v rozprávkovej zimnej krajine na trojmedzí Rakúska, Nemecka a Česka. Hojdačka cez tri vrchy je ľahko dostupná a svojou perfektne zladenou infraštruktúrou uľahčuje svojim hosťom lyžovanie. Rozmaznávajú ich tu krátke prechody od parkoviska k vlekom, výškovo nastaviteľné nástupné pomocné prostriedky, nový detský svet priamo vedľa lyžiarskej arény s najlepšou kuchyňou. V najväčšom rakúskom lyžiarskom stredisku mimo Álp si na rozmanitých svahoch, vo funparkoch a na cross trati nájdu výzvy rodiny i ambiciózni lyžiari. Stredisko Hochficht ponúka 9 lanoviek a vlekov a okolo 20 km zjazdoviek. Novinka zimnej sezóny 2017/18: 10-miestna kabínová lanovka s väčším komfortom a bezpečnosťou.

Kasberg

V strede Horného Rakúska, v Grünau, leží Almtal-Bergbahnen am Kasberg, lyžiarske stredisko pre rodiny vhodné pre začiatočníkov a pokročilých lyžiarov s rozsiahlymi, deťom prístupnými, zjazdovkami. Lyžiarsky región Kasberg je vybavený 10 vlekmi a lanovkami a má 21 km zjazdoviek. Početné chaty pozývajú na príjemnú chvíľku oddychu. Lyžiarska škola Grünau patrí podľa jednej štúdie k najobľúbenejším lyžiarskym školám v Rakúsku.

Hinterstoder a Wurzeralm Lyžiarsky región Hinterstoder-Wurzeralm leží pred dychvyrážajúcou kulisou pohoria Totes Gebirge, resp. vrchu Warscheneck a je dobre dostupný autom po diaľnici Pyhrn alebo verejnými dopravnými prostriedkami.

V stredisku Hinterstoder nájdete jedinú hornorakúsku lyžiarsku oblasť, ktorá hostila svetový pohár. Siaha do výšky 2000 m n. m. a tak zimným športovcom ponúka zvlášť vysokú záruku dobrých snehových podmienok na svahoch s celkovou dĺžkou až 40 km. Na svoje si tu prídu milovníci zimných športov hľadajúci výzvy, napr. na pretekárskej trati Hannesa Trinkla, i rodiny, ktoré túžia po zábave a rozmanitosti na mnohých „modrých“ trasách.

Oblasť Wurzeralm ponúka na 22 km zjazdoviek pohodovú lyžovačku s nádherným výhľadom na hory. Najrýchlejšia pozemná lanovka Európy vyvezie hostí k vrcholnej stanici Wurzeralm za rekordný čas. Tam na nich čaká Sunny Kids Park pre deti, nádherné zjazdovky a tradičné chaty.

HochKössen

HochKössen sa nachádza v tirolskom regióne Kaiserwinkl s najbohatšou snehovou nádielkou. Tu leží „Action Hill“ s vynikajúco upravenými svahmi pre lyžiarov všetkých úrovní, Sunny Kids Park pre najmenších a vynikajúca gastronomická ponuka uprostred nenapodobniteľnej panorámy pohoria Kaisergebirge. K dispozícii je 11 lanoviek a vlekov a celkovo 22 km zjazdoviek, resp. 51 ha lyžiarskej plochy.

Grossglockner/Heiligenblut – novinka: karta Grossglockner PlusCard

Spoznajte oblasť okolo pohoria Grossglockner z jeho najpôsobivejšej stránky. Nekončiaca panoráma, úžasné zjazdovky vo vysokohorskom prostredí, zážitky na celý život. Slnečné lyžiarske stredisko položené z väčšej časti na južne strane v regióne pod Großglocknerom ponúka 12 lanoviek a vlekov, 55 km (spádová priamka 31,1 km) veľkoryso rozmiestnených svahov pre všetky lyžiarske úrovne, 1500 ha freeride arénu a značkované lyžiarske trasy pre ambicióznych zimných športovcov. Vysoká poloha a moderné zasnežovacie zariadenia sú až do jari zárukou dobrých snehových podmienok. Užite si jedinečný výhľad na najvyšší vrch Rakúska, Großglockner (3 798 m) a ďalších 40 trojtisícoviek. Pekné reštaurácie a útulné lyžiarske chaty pozývajú na chvíľku oddychu a robia lyžovačku v Heiligenblut jedinečnou. Nová Grossglockner PlusCard ponúka vstup do jedinečného zážitkového sveta. Skúsení sprievodcovia rozšírili pre vás športové dobrodružstvo až za hranice jestvujúcich 55 km zjazdoviek a to za zvýhodnené ceny.

 

Skisport.com

Schnalstalský ľadovec v Južnom Tirolsku

Ľadovcové lyžiarske stredisko siaha až do výšky 3250 m n.m. a aktívnym dovolenkárom ponúka všetko, vďaka čomu je zimná dovolenka v Južnom Tirolsku zážitkom: od vysokohorskej kulisy Ötztalských Álp, obkolesenej rozmanitými zimnými strediskami so širokou rodinnou ponukou až po prvotriedne ubytovanie a špičkovú gastronómiu. Od údolnej stanice sa nadšenci zimných športov pohodlne za niekoľko minút dostanú lanovkou priamo na ľadovec. Tam, kde trénujú aj mnohé národné tímy, môžu lyžiari na svahoch vyskúšať všetky stupne náročnosti, vrátane 8-kilometrového zjazdu do údolia.