Kam na lyžovačku s malými deťmi? Poradíme vám!

Pre rodičov, ktorí milujú lyžovanie, nie je nič krajšie, ako vidieť svoje vlastné ratolesti stáť sebavedomo na lyžiach. Deti je dobré viesť k lyžovaniu už od útleho veku, čo v dnešnej dobe vôbec nie je náročné. Dnes už aj maličké deti majú možnosť rýchlo sa zaučiť do tohto obľúbeného zimného športu, a čo je až neuveriteľné, zvládajú toho oveľa viac, než by sme si mysleli. Pozrite sa spolu s nami na pár miest, kde si ako lyžujúca rodina prídete na svoje.

Hoci slovenské zjazdovky tým rakúskym ešte konkurovať nemôžu, pre rodiny s malými deťmi je domáca pôda v mnohom výhodná. Ani u nás už nie je problém nájsť kvalitné služby a vybavenie na zimnú dovolenku s deťmi, na ktorej nechýbajú ani animátori či lyžiarska škôlka. Výhodou je blízkosť, nižšia cena a pre deti odpadá aj jazyková bariéra.

Ak premýšľate, kam na zimnú dovolenku s deťmi a uvažujete nad Slovenskom, určite stojí za to vyskúšať najväčší Fun Park na Slovensku v Donovaloch. Je stvorený pre deti a rodinky a na svoje si prídu úplný začiatočníci, aj pokročilí detskí či dospelí lyžiari. Okrem lyžovania park ponúka veľa možností na zábavu, plno hier a súťaží. K dispozícii je pre deti 9 posuvných pásov na ľahšie začiatky v lyžovaní a samozrejmosťou je carusel - kolotoč poháňaný motorom, vhodný pri výučbe v lyžiarskej škôlke. Nechýba jazda v snežnom vláčiku a každodenná poludňajšia “Show na snehu” plná zábavy a hier.

Nízke Tatry a v nich ukrytá veľká lyžiarska výzva v podobe Jasnej sa tiež každoročne pýši skvelými lyžiarskymi podmienkami. Ponúka mnoho rôznorodého aktívneho oddychu a tie najmodernejšie lanovky, ktoré vás vyvezú až na Chopok. Pri tom všetkom organizátori nezabúdajú na rodiny s deťmi a k dispozícii je lyžiarska škôlka už od troch rokov s kvalifikovanými inštruktormi. Ak trochu váhate, či je bezpečné pre deti začínať tak skoro, alebo si nie ste istí sebou, lebo vás pokúšajú nebezpečné terény mimo klasické zjazdovky, odporúčame radšej uzatvoriť si poistenie na lyžovačku.

O lyžovačke na Slovensku by sme nemohli hovoriť, ak by sme nespomenuli známe strediská vo Vysokých Tatrách - Tatranskú Lomnicu, Štrbské Pleso a Starý Smokovec. Viac ako 20 kilometrov upravených lyžiarskych trás, carvingová trať so šírkou až 60 m a snehové podmienky, na ktoré sa dá spoľahnúť aspoň 5 mesiacov v roku. Do toho nádherné vysokohorské prostredie a liečivý vzduch. Ak lyžovačka na Slovensku, tak určite treba vyskúšať naše veľhory. Pre rodinky s deťmi je dobré si zvoliť vhodné prostredie na ubytovanie, ktoré zabezpečí dostatok oddychu, ale aj zábavy pre malých špekulantov. Mnohé hoteli ponúkajú animátorské služby pre deti, a tak sú aj rodičia čiastočne odbremenení. Tatry sú skvelé v možnostiach nielen sa dostatočne  vyblázniť na snehu, ale ponúkajú množstvo turistických trás a prírodných zaujímavostí, ktoré môžu byť pre deti príjemnou zmenou. V prípade turistík, zvlášť v zimnom období, odporúčame uzatvoriť si poistenie na hory.