Jesenná turistika po Muránskej planine

Málokto bol na jeseň v NP Muránska planina. Kto aj bol, vie dobre že je tu turistika, hlavne v tomto období najkrajšia. Sama môžem potvrdiť. Pozitívom je aj kľud a ticho, teda málo turistov, čo človeku niekedy padne vhod.

Prvou trasou bol hrad, ktorý zväčša všetci poznáme, relatívne sme o ňom počuli. Preto som sa rozhodla venovať pozornosť Trom chotárom

Vybrala som sa z Revúcej autom smerom do Tisovca, kde som zastala na vrchu Dielik. Tam sa moje potulky začali. Najskôr som si pozrela pomník SNP z mojej strany vpravo. Po pozretí som sa vybrala mojim smerom vľavo a rozhodla sa ísť pozrieť Tri chotáre

Osobne odporúčam v toto obdobie zájsť na Tri chotáre, alebo celkovo na sedlo Dielik, NP Muránska planina, ktorá je krásna. Najkrajšie zábery sú na jeseň. Pridávam niekoľko fotografií, kde môžete vidieť aj bohatosť stromov. Pozitívom je, že si prírodu viete vychutnať naplno bez turistov. 

  • Tri chotáre je vrch odkiaľ je pekný výhľad. Je označený žltou značkou, dlhý je 14,1km, 963m. Odkiaľ môžete pokračovať na Nemcovú, čo trvá 0:20min., ktorú som prešla. Ďalej sa môžete vybrať po červenej do Muráňa, čo trvá 2 hodiny, alebo na chatu pod Muránskym hradom, čo zaberie 3:25hod. Keď sa vyberiete po žltej značke prídete k Bodnárke v čase 1:30 a ďalej v čase 3:10 sa dostanete do Revúcej.

Samozrejme sama som nechodila po trasách Muránskou planinou, zobrala som si posily, aspoň jednu.