Je tu nová ponuka kultových batohov Fjällräven pre Jeseň & Zimu 2019!

Všestranný a spoľahlivý batoh Fjällräven je ideálnym spoločníkom pre školy, každodenný život aj krátke výlety do prírody. Batoh Fjällräven, ideálny na nosenie veci - ľahkých aj ťažkých, na krátke vzdialenosti alebo aj na niekoľko dní a pritom je stále pohodlný a ľahko sa s ním pohybuje. To je to,čím sa batohy Fjällräven riadia už od počiatku v roku 1960. Dnes sa ponuka Fjällräven batohov značne rozšírila a stala sa známou pre svojou funkčnosť, spoľahlivosť a komfort.

Fjällräven ako poctu začiatkom a dlhoročnej histórii vývoja denných batohov predstavuje novú sériu Vardag pre Jeseň & Zimu 2019 - navrhnutú s jednoduchosťou v mysli a už známym logom od 70. rokov.

Ďalšou novinkou v kolekcii batohy je séria Norrvåge - vyrobená z prvotriednej recyklovanej vlny. A v neposlednom rade kultová rodina Kånken rastie s novými Kånken Art Essentials, ktoré oslavujú prírodu a pomáhajú chrániť ju prostredníctvom iniciatívy Arctic Fox.

Batohy boli pre spoločnosť Fjällräven vždy začiatkom

V roku 1960 začal mladý Åke Nordin Fjällräven v suteréne v Örnsköldsviku vo Švédsku tým, že vyvinul revolučný (ľahký a silný) dreveny batohovy rám a jeho prvý vlastný batoh, aby divočina bola o niečo prístupnejšia.

Koncom 70-tych rokov, keď Åke čítal v novinách o vzostupe bolesti chrbta medzi švédskymi občanmi, pričom čísla ukazovali, že až 80 percent Švédov (vrátane mladých ľudí) trpelo týmto problémom, bola už značka Fjällräven známou značkou. Åke veril, že jediným riešením by mohol byť batoh vyvinutý špeciálne pre školákov. Zrodil sa Fjällräven Kånken, začiatok úspešného príbehu Fjällräven batohov.

fjallraven

V tej dobe, Åke používal obraz líšky, ktorá utekala z kopca ako logo pre svoju značku. Bola to však skôr ilustrácia ako logo a naozaj sa neuchytila v mysliach ľudí. Bolo jasné, že Fjällräven potrebuje silnejšiu identitu. V preplnenej kuchyni Friluftsmagasinet - vtedy najvýznamnejší maloobchodník značky Fjällräven, ktorý neskôr zmenil meno na Naturkompaniet - Åke Nordin a obchodný manažér Erland Westerberg začal písať nápady. S pomocou niektorých expertov navrhli skrútenú líšku s iskrou v oku. Špecifické logo, ktoré je teraz možné vidieť nielen na veľkých mestských uliciach, ale aj v lese a divočine.

fjallraven logo

Pocta 70. rokom - nová séria batohov Vardag

Vardag je švédsky "každodenný". Nová rada Vardag ponúka ľahké batohy a toteback pre každodenné cesty do školy a do práce. Ako pocta začiatkom spoločnosti Fjällräven produkty z tejto série, ukázali originálne logo Fjällräven zo 70-tych rokov. Sú vyrobené z odolnej tkaniny G-1000 HeavyDuty Eco S, ktorá chráni vaše veci a dodáva klasický vzhľad Fjällräven.

vardag
Vardag 
​​​​
vardag
Vardag toteback

 

Každodenné tašky s nadčasovou mestskou príťažlivosťou

Nová rada Norrvåge je vyrobená z recyklovanej vlnenej tkaniny a má kožené detaily z prírodného tónu. Norrvåge Foldsack a Norrvåge Briefpack prichádzajú s priestorom pre notebook, čo z nich robí ideálnych spoločníkov pre každodenný život v meste. Norrvåge Pocket je najmenší člen série a je ideálny na prenášanie vašich nevyhnutných potrieb, ako sú telefón, peňaženka alebo cestovné doklady.

Norrvåge Foldsack
Norrvåge Foldsack

 

Norrvåge Briefpack
Norrvåge Briefpack

 

Recyklovaná vlna, v spoločnosti Fjällräven známa pod názvom Re-Wool, pochádza z pred- aj po- spotrebiteľských zdrojov po celom svete, vyrobená pre Fjällräven v Taliansku. Ide v podstate o staré odevy alebo kusy vlny z vlnových závodov, ktorá bola farebne roztriedená, rozrezaná a znovu spriadaná na výrobu nových odevov alebo v tomto prípade batohov. „Snažíme sa používať recyklované materiály vždy, keď je to možné,“ hovorí Christiane Dolva, manažér udržateľnosti spoločnosti Fjällräven. „Je to jednoducho preto, že použitím materiálov, ktoré sú už vonku, šetríme energiu a zdroje, radšej ako využívať viac energie na získavanie nových surovín. Vlna je úžasný materiál, je príliš dobrá na to ísť do odpadu. Veríme, že naša Re-Wool je dobrou alternatívou k panenskej vlne, pretože využíva materiál, ktorý by inak bol zbytočný.