Fjällräven polar 2018 – Dobrodružstvo života

Veľmi úspešný zimný event od Fjällräven je späť, tentoraz s ešte viacej zapojenými krajinami, vďaka čomu túto života meniacu príležitosť môže zažiť ešte viacej ľudí. Ale najskôr, čo je Fjällräven Polar?

Fjällräven Polar je 300km dlhá cesta so psími záprahami cez arktickú divočinu. Viac než výnimoční 20-ti ľudia z celého sveta sa k nám pripájajú, aby mohli byť súčasťou tohto dobrodružstva života. Cestujú zo Signaldalen v Nórsku do Vakkäräjärvi vo Švédsku, kde sa učia od tímu našich expertov a sú vybavení tou najlepšou zimnou výbavou a oblečením od Fjällräven. Každý má svoj psí záprah, kde sa starajú o svoje psy, pripravujú vlastné jedlo a kempy. Týmto všetkým poukazujeme na to, že každý, so správnou výbavou a prípravou, môže podniknúť podobnú zimnú výpravu.

4 rýchle fakty o Fjällräven Polar

14 krajín bolo reprezentovaných na Fjällräven Polar 2017 Viac než 3 milióny kliknutí na web – nárast o 106% od 2015 922,000 hlasov bolo zaslaných  Celosvetový dosah online obsahu bol 516,000,000, čo je nárast o 266% v porovnaní z roku 2015, vďaka novému webu, ktorý zlepšil online marketing.

Fjallraven polar 2018

Fjallraven polar 2018

Novinky pre rok 2018

Už 16. novembra sa otvorí aplikačný formulár pre aprílový, 1-týždňový Fjällräven Polar. Ľudia z celého sveta sa budú zapájať posielaním fotiek a videí cez našu stránku venovanú tomuto eventu, v nádeji, že práve oni vyhrajú jednu z 20 miesteniek. Registrácie vyžadujú krajinu vášho pôvodu. Kľúčové obchodné siete Fjällräven, ako napríklad v Nemecku, Anglicku a Švédsku, mali v každej krajine po dve dostupné miesta – jedno zvolené hlasmi a druhé porotou Fjällräven. Tento rok bude rozdelenie krajín nasledovné:

 1.    Región Severovýchod: Švédsko/Fínsko/Baltické krajiny  2.    Región Severozápad: Nórsko/ Dánsko/Island   3.    Región Stredozemie: Francúzsko /Taliansko/Španielsko/Portugalsko/ Grécko/Turecko/Cyprus   4.    Región Spojené kráľovstvo/Benelux: Spojené kráľovstvo/Írsko/Benelux   5.    Región GAS: Nemecko/Rakúsko/Švajčiarsko/   6.    Región Centrum Európy: Poľsko/Česko/Slovensko/Maďarsko/Slovinsko/Chorvátsko/ Bosna-Hercegovina/Srbsko/Albánsko/Rumunsko, Moldavsko/Macedónsko   7.    Región Ázia 1: Kórea/Japonsko/Taiwan/Indonézia/Filipíny   8.    Región Ázia 2: Čína/Thajsko/Malajzia/Vietnam/ Singapur/Austrália/Nový Zéland   9.    Región Severná Amerika: USA & Kanada   10.    Región Svet: Krajiny nemenované vyššie.

Andreas Cederlund

„Tento rok by sme chceli rozšíriť platformu registrácií na Fjällräven Polar,“ hovorí Andreas Cederlund, vedúci eventu Fjällräven Polar. „Chceme, aby sa mohli pripojiť viacerí ľudia z viacerých krajín. To znamená, že krajiny, ktoré majú 2 voľné miesta na Polar, budú musieť ustúpiť a poskytnúť tak šancu na miesto aj menším krajinám. Taktiež veríme, že sa nám podarí vzbudiť viac záujmu u niektorých krajín, tým, že ich dáme do jednej skupiny, hlavne u krajín so vzájomnou rivalitou.“ Priestor na registráciu bude prebiehať do 14. decembra. Človek s najväčším počtom hlasov z každého regiónu sa automaticky kvalifikuje. Porota Fjällräven potom vyberie druhého človeka z každej skupiny. Pozerajú pritom na kvalitu registrácie, ale takisto na aj na to, či sa daný človek hodí do tímu (skúsenosti, vek a pohlavie).

Samotný event sa uskutoční od 9.-15. apríla 2018. Fjällräven bude zverejňovať každý deň videá z tejto výpravy na ich Facebookovej stránke a inšpiratívne obrázky, zachytávajúce náladu výpravníkov na ich Instagrame.