Faerské ostrovy na vlastnú päsť

Faerské ostrovy sú pre množstvo ľudí stále veľkou neznámou. A keď aj o nich niečo vieme, väčšinou je to poznatok, že sú prekrásne. Keď som plánoval svoj výlet, rozhodoval som sa medzi Islandom a Škótskom. Nakoniec som sa vybral na Faerské ostrovy. Tie podľa mňa predstavujú práve niečo medzi Islandom a Škótskom. Dostal som sa tak do nádhernej krajiny, kde ovce dávajú dobru noc a domy majú zelené strechy skoro po celý rok.

  • Za celkovo 6 dni som precestoval 6 ostrovov, okúpal sa v jednom z vodopádov a zaspával v aute pri nádherných západoch slnka

Úchvatný vodopád Mulafossur

Navštívil som miesto s jedným z najznámejších vodopádov Mulafossur pri meste Gasaldur. Spravil som si aj výlet k jazeru Leitisvatn, ktoré tým že je tesne pri okraji útesov nad oceánom tvorí prekrásnu optickú ilúziu.

Bol som aj na mieste Saksun, ktoré svojou nádherou dokáže očariť každého, ale aj v hlavnom meste Faerských ostrovov - Tórshavn. Navštívil som však aj ďalšie nádherné miesta ako napríklad Klaksvík, Tjørnuvík, Vidareidi, Eiði, Kirkjubøur a ďalších.

Cestovateľská beseda s Lukašom Koribskym o jeho sólo tripe po Faerských ostrovoch sa bude konať v klubovni Dobrodruh, viac info TU: https://www.facebook.com/events/1891882074164936/