Elektromobilom na dovolenku k moru? Žiadny problém!

Elektromobilita sa stáva čoraz viac skloňovaným pojmom aj na Slovensku. Funguje u nás Slovenská asociácia pre elektromobilitu (SEVA), ktorá má pod svojimi krídlami väčšinu súkromného sektora v oblasti elektromobility. Cieľom je spojenie celosvetových i lokálnych značiek. Elektromobily sú však čoraz častejšie aj v hľadáčiku milovníkov áut, ktorí majú pozitívne predstavy o budúcnosti a snažia sa k nej prispieť aj voľbou ekologickejších vozidiel. Značka Kia v tomto smere nezaostáva. Práve naopak. 

Elektromobil ako spoločník na ceste na dovolenku k moru. Aké má výhody?

Milujete cestovanie autom, pretože vám dáva slobodu? Elektrické rodinné autá Kia sú skvelou voľbou pre vyznávačov slobody, minimalizmu a ekológie. Komfortne, bezpečne a štýlovo vás odvezú kam budete chcieť, kľudne aj na dovolenku k moru. Prečo ísť napríklad elektromobilom Kia Niro EV? 

Zvládnete to na jedno či dve dobitia 

Medzi obľúbené dovolenkové destinácie, do ktorých Slováci cestujú autom, sú Chorvátsko či Taliansko. Máloktorý šofér však dá cieľovú trasu bez prestávky na kávu, jedlo či krátky odpočinok.  Majitelia elektromobilov však musia myslieť aj na nabíjanie. Jeho dĺžka i dojazd jednotlivých elektrických áut sa líšia. Elektromobil Kia Niro EV má dojazd na jedno nabitie až 460 km. Tým pádom je stvorený na prekonávanie dlhých vzdialeností. To znamená, že do dovolenkovej destinácie v Taliansku či Chorvátsku prídete na jedno, maximálne dve dobitia

Navyše z nabíjania si nemusíte robiť ťažkú hlavu. Crossover Kia Niro disponuje službou Kia Charge, ktorá je určená pre všetkých majiteľov elektrických a elektrifikovaných vozidiel Kia. Vďaka nej môžete svoje elektrické auto nabíjať na viac ako 342-tisíc nabíjacích staníc v 29 krajinách Európy. Naviac čas, počas ktorého sa bude auto nabíjať, využijete na obed, oddych či prechádzku v okolí dobíjacích staníc.  Chcete svoje elektrické auto nabíjať v pohodlí domova? S Kia máte aj túto možnosť. Okrem pohodlia a efektívneho využitia času vám to prinesie aj značnú úsporu financií. 

Užijete si tichú a podmanivú jazdu 

Preferujete rýchle presúvanie sa autom do dovolenkovej destinácie po diaľnici? Alebo sa radi túlate po mestských cestách, kocháte sa okolím a nemáte problém kedykoľvek zastaviť a pozrieť si kultúrnu pamiatku či akúkoľvek atrakciu detailne? Kia Niro sa stane vašim príjemným spoločníkom pri jazde na diaľnici aj v meste. Máte na výber z troch režimov jazdy. Okrem ekologickej môžete využiť pohodlnú aj športovú. 

Zdvihne vám sebavedomie 

Sebavedomie je kľúčom k naplno prežitému životu, k novým priateľstvám i príležitostiam. S Kia Niro obrazne povedané nezostanete sedieť v kúte. Bude vás štýlovo sprevádzať všade, kam sa pohnete.  Svojím elegantným a nápaditým dizajnom vám dodá sebavedomie vtedy, keď to budete najviac potrebovať. Na stretnutie so známymi, rodinou, či na ceste na dovolenku k moru. Pripomenie vám vašu jedinečnosť a prinesie odvahu. Nie nadarmo jej predná maska pripomína tvár tigra a svetlá na denné svietenie majú motív tlkotu srdca. 

Vďaka technologickým funkciám budete vždy a všade v obraze

Cestou k moru vás na slovenských i zahraničných cestách postretne čokoľvek. Aktuálne informácie o počasí, dopravnej situácii či najbližšej reštaurácii sa vždy hodia. 

V prípade uzavretej cesty si ľahko zvolíte najrýchlejší variant cesty do vysnívaného cieľa. Ak sa vám podarí zabudnúť, kde ste svoje vozidlo zaparkovali, aplikácia Kia Connect vás nenechá v štichu. A sledovanie dostupnosti nabíjacích staníc je s Kia Niro samozrejmosťou. 

Bezpečnosť je nadovšetko. Pocítite to na vlastnej koži 

Asistent jazdy na diaľnici, systém na prechádzanie čelným zrážkam pri odbočovaní, systém monitorovania mŕtveho uhla, inteligentný tempomat s podporou navigácie, bezpečný prejazd zákrutami či asistent na predchádzanie zrážkam s chodcami pri cúvaní sú len malou ochutnávkou funkcií, vďaka ktorým sa budete v Kia Niro cítiť bezpečne.