Angels Landing trek – fascinujúca vyhliadka v NP ZION

Pestrá, rozmanitá, farebná. Práve taká je príroda USA. Chránená v rámci 60tich národných parkov o celkovej ploche 211,000 km² láka ročne milióny turistov. Jedným z obľúbených národných parkov je aj Zion v štáte Utah. Takmer 100 ročný park tvorí množstvo pieskovcových útvarov, kaňonov a skalných veží.

  • Vďaka svojmu charakteru ponúka Zion nádherné výhľady a nezabudnuteľné túry. Najzaujímavejšou z nich je bezpochyby túra smerujúca na vrchol Angels Landing.
Keď cesta je cieľ

Prevýšenie takmer 460 metrov na necelých 4 kilometroch naznačuje, že výhľad na nádherný Zion kaňon si treba aj trošku zaslúžiť. No v tomto prípade je to práve cesta, ktorá láka najviac. Trek začína v Grotto Trailhead, kam sa možno dostať kyvadlovou dopravou.

Po trase West Rim Trail sa postupným naberaním výškových metrov dostanete k Scout’s Lookout odkiaľ je krásny výhľad na kaňon aj Angels Landing.

Angels Landing

A práve tu začína skutočná zábava i adrenalín. Výstup na vrchol vedie úzkym hrebeňom, pričom jediným istením je reťazové „zábradlie“. Pribúdajúcou výškou sa rieka na dne kaňona mení na malý potôčik a zároveň po oboch stranách chodníka fascinuje prehlbujúca sa roklina. Len sa treba pevne držať. Výstup rozhodne nie je určený pre ľudí so strachom z výšok. Dôkazom je aj niekoľko obetí, ktoré výstup podcenili.

360 stupňový výhľad na Zion kaňon

Po úspešnom zvládnutí posledného úseku na Vás čaká úžasný 360 stupňový výhľad na celý kaňon.

Angels Landing

Keďže ide o veľmi populárny výstup, je lepšie absolvovať ho v skorších ranných hodinách. Navyše môžete ešte v rámci toho istého dňa stihnúť aj návštevu The Narrows. Ide o ďalšiu obľúbenú a krásnu túru kaňonom pozdĺž rieky Virgin.

The Narrows Zion

Foto zdroj: Alex Proimos, Dillif