Altenalp Türm: lezenie na hrane z ktorého vám mrzne krv

“Livin´ on the edge”, názov piesne od kapely Aerosmith, hovorí o živote na hrane. S malou obmenou slov - “Climbing on the edge” sa však celkom hodí pri lezení na vrch Altenalp Türm. Ak Vás láka adrenalín a panoramatické výhľady, Altenalp Türm v Švajčiarskych Alpách ponúka skutočné lezenie na hrane. A možno si pri ňom v hlave zaspievate aj refrén spomínanej piesne.

Mimo najpopulárnejších trás

Vrch Altenalp Türm (2033 m. n. m.) sa nachádza v masíve Alpstein vo východnej časti Švajčiarska v blízkosti rakúskych hraníc. Alpstein patrí k o niečo menej navštevovaným častiam Švajčiarskych Álp. To však nie je vôbec na škodu. Možno si konečne ulovíte dokonalý záber prírody bez más ľudí.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Bruno (@grbergler), 11 Júl 2019 o 11:51 PDT

K najkrajším turistickým trasám v tejto časti Álp patrí Saxer Lücke. Veľkú časť trasy je možné v súčasnosti absolvovať aj lanovkou. Ak však máte čas, vymeňte lanovku za turistické topánky. Horalka bude chutnejšia, ak ju vytiahnete z vrecka po poriadnom výkone. Na trase Saxer Lücke je najpopulárnejším výhľad práve na spomínaný vrch Altenalp Türm. Či už lanovkou alebo po vlastných, pri pohľade naň určite ostanete uchvátený.

Tipy na turistické trasy v masíve Alpstein nájdete aj tu:

https://www.appenzell.ch/en/alpstein/hiking/hiking-tour-suggestions.html

Trasa Saxer Lücke je súčasťou tzv. geologickej trasy.