Ako som sa stal ozajstným hajkerom. Pacific Crest Trail 2022. Deň 6

7. marec 2022

Dnes som spal celkom dobre. Zima mi nebola a to sa blížila teplota v noci k nule. Spacák je zatiaľ výborný a s karimatkou som spokojný. Nevŕzga a je širšia, ako som mal predtým a ktorú som nechal doma.

Pomaly sa prebúdzam a okolo prejde už prvý hiker.

Za 15 sekúnd zacítim trávu - á Eric je už na ceste.

Niečo po šiestej má byť východ slnka. Tu v kopci je to však o pol hodinu neskôr, pretože zavadzia sám kopec. S prvými lúčmi všetku moju výbavu vyťahujem von a pokladám na kríky. Všetko je stále viac-menej mokré, či vlhké ešte zo včerajška. Dievka vedľa mňa je už hore, odzdraví, spakuje sa a za pol hodinu je fuč.

ráno1

ráno2

Suším si veci na slnku dobrú hodinu a pomaly to pakujem do batoha. Dám si jeden cukor, polovicu voľajakej energickej tyčinky a odchádzam. Má to byť hneď zrána stúpanie v jednom kuse, prevýšenie cca +300m. Úzky chodníček, samé skaly. Potom nasleduje mierne klesanie, znova menší výstup na ďalší kopec a potom už len klesanie do kempu Lake Morena.

Neviem, čím to je, ale prvú polhodinu sa trápim

Nejde mi to do hlavy, veď som sa fajn vyspal a som relatívne oddýchnutý. Že by som bol fakt taký lempl a nedám tristo výškových metrov? Batoh mi sedí lepšie, ale ten ma vôbec teraz netrápi. Nemám energiu. Nakoniec zhltnem ešte dve tablety hroznového cukru - a to je ono. Vystrelím ako raketa a už je to dobré. Neponáhľam sa však, užívam si prírodu, fotím, točím videá a niečo po 12 hodine prichádzam do kempu.

as

Sadnem na betónovú lavičku a oddychujem. Začnem si variť aj obed, čo ešte mám so sebou. Nejaké mäsko s ryžou a zeleninou. Fakt dobré, len drahé (tuším 13$ v REI). Ako tak idem jesť, objaví sa Sarah. Vzápätí aj Legend - je to legenda na PCT, všade ho tu poznajú, pobehuje po rôznych kempoch a asi je dobrovoľník, či Trail Angel. Keďže asi musel byť so Sarah,

hneď mi ponúka 20000$ za jej život,

a či beriem šeky. Hahaha. Legend vyzerá, ako keby nemal ani 10$. Je to taký miestny maskot.

asd

Neskôr prídu k Sarah viacerí hikeri a že sa idú pozrieť, ako si stavia prístrešok a či to robí dobre. Nakoniec jej to chalani postavia a samozrejme, už to vyzerá k svetu a Sarah to budovala zle. Ale teraz to už chvalabohu bude vedieť.

Po obede sa idem osprchovať. Je tu akási budova so sprchami a WC. Je tam automat na sprchu, 4 minúty stoja 50 centov, 8 minút 1$. Hodil som tam jednu mincu (štvrť dolár) a nič. Ježišmaria, zasa budem bojovať s batériou? Mačkám, tlačím, otáčam a stále nič. Stojím tam nahý ako taký blbec, bezradný a neviem čo mám robiť. Je mi zima. Pozerám lepšie na ten automat a najnižšia sadzba je 50 centov za 4 minúty. Aha, žeby chcel ešte jednu mincu, aby sa rozbehol? Áno, tak to presne bolo. Aj trocha teplej vody mi dal.

Vrátim sa, postavím stan a na lavičke oddychujem. Chystám sa do obchodu, ktorý je asi kilometer v dedinke. Vedľa mňa sa rozbalí Kurt s dcérou April. Veľmi milí ľudia, keď sa vracali z obchodu a videli ma smutného, ponúkli mi plechovku pivka. Prisadli si, rozprávame sa, ďalšie pivko a ešte tretie. Už by aj bol čas ísť do obchodu a April vraví, že pôjde so mnou, chce kúpiť im obom pizzu.

pivko

V obchode mi pomôže, keď som ju poprosil, s výberom potravín a sladkostí. Ona si objedná pizzu, ja cheesburger.

Pizza je hotová skôr a vravím jej, nech nečaká na mňa, nech uteká domov (tato bude určite hladný).

Prinesú mi cheesburger, stál niečo cez 10$ a bol fakt dobrý. Zatiaľ najlepší.

dzedzina

Vrátim sa do kempu, pozvem Kurta a April na moje pivo, ktoré som kúpil, posedíme ešte chvíľu a potom už zaleziem do stanu. V blízkom altánku sa podvečer stretli miestni hikeri, ale moc im nerozumiem, tak tam radšej ani nejdem. Všetko sú to Američania. Vlastne zatiaľ som tu jediný cezpoľný.

stan

V stane ešte poupravujem nejaké texty. Viac už nevládzem. A to som nezačal ešte vôbec strihať videá, ako som vyrazil z Campo. Budem si musieť na to vyhradiť jeden voľný deň.

predošlá časť: deň 5

nasledujúca časť: deň 7

moja "príprava" na PCT:

Ako som sa chcel stať hajkerom. Epizóda I. Časť I.

Ako som sa chcel stať hajkerom. Epizóda I. Časť II.

Ako som sa stal hajkerom. Epizóda II. Časť I.

Ako som sa stal hajkerom. Epizóda II. Časť II.

Ako som sa stal hajkerom. Epizóda II. Časť III.