Ako sa zamilovať do Floridy — 5 jednoduchých krokov

Floridu si zamilujú nielen turisti, aj domáci si tu vždy nájdu to svoje. Je to jeden z tých kútov sveta, ktorý akoby na každom rohu ponúkal niečo úžasné a pritom vám dával aj čas a priestor na oddych a relax. No ak si chcete robiť veci podľa seba, môže byť trochu náročné len tak sa pustiť po vlastných a utiecť z vychodených chodníčkov. 

Dáme vám pár tipov, ako si užiť Floridu bez stresu

Preskúmajte divokú prírodu na člne 

Mokrade a aligátory naozaj treba vidieť zblízka, aby to stálo za to. Sú dokonalým protikladom mestského života, takže uniknete jeho ruchu a dotknete sa skutočnej prírody. 

Objednajte si výlet na člne, pri východe alebo západe slnka, a celkom určite sa vám naskytnú nezabudnuteľné pohľady, nech už budete na vode kdekoľvek. Niet lepšieho miesta, keď potrebujete uniknúť stresu a upokojiť myseľ pohľadmi na nádherné zákutia, kam len oko dovidí. 

Vyberte sa na pláž a nasajte jej atmosféru 

Na Floride je pláží dostatok, takže mestu uniknete rýchlejšie, než si možno viete predstaviť. Pribaľte si nápoje, jedlo a dobrú knihu a ani sa nenazdáte a budete v siedmom nebi. A nielen to, pár hodín, ktoré strávite vo vlastnom tempe, môžete pozorovať more, vylievajúce sa na pobrežie a cítiť piesok medzi prstami.  

Keď si oddýchnete, vyberte sa domov po vyhliadkovej trase a uvidíte, na aké reštaurácie či bufety cestou natrafíte. Viete, že chcete…

Priateľskí domáci obyvatelia vám vždy radi poradia

Floriďania sú na celom svete známi ako priateľskí a otvorení, takže si nenechajte ujsť príležitosť zoznámiť sa. Či už ste tu ako turista, alebo sa tu chcete vymaniť z kolobehu života a stresu, domáci vás určite privítajú s otvorenou náručou. 

Porozprávajú vám všetko o bežných veciach, ktoré treba vyskúšať, či už je to surfovanie, Disney World alebo výlet po pobreží, ale predstavia vám aj pár vecí, ktoré by ste si s týmto regiónom nespájali. Skvelou alternatívou sú lokálne kasína, ale aj kurzy varenia pod holým nebom, či hra cornhole na dvore za domom. A ak chcete vyskúšať všetky tri možnosti, poproste niekoho, aby vás naučil pravidlá rulety, zatiaľ čo vaši kamaráti budú hrať cornhole a spoločne to na grile poriadne rozpálite. 

Vychutnajte si lokálne delikatesy 

Keď si chcete vychutnať čerstvo ulovené a uvarené jedlo, ste na Floride správne, nenechajte si to ujsť. The Cuban je štandardnou súčasťou každodenného života na Floride a tunajšie plody mora sú jedinečné. To všetko dohromady vám nedá inú možnosť, len sa večer vybrať von a ochutnať celú paletu domácich pochúťok. To sú super vyhliadky pre tých, ktorí sa chcú túlať, stretnúť nových ľudí a zoznámiť sa s komunitou podobne zmýšľajúcich gurmánov. 

Pozrite si stredoškolský zápas v americkom futbale

Posledná vec na zozname: stredoškolský americký futbal! Ak sa chcete dostať do srdca diania a naozaj sa zoznámiť s domácimi, či už patríte k nim alebo nie, tu ste na správnom mieste. Opýtajte sa niekoho v miestnom obchode, kedy je najbližší zápas a veľmi pravdepodobne vám nadšene o ňom porozpráva a dozviete sa, kde sú najlepšie miesta na sedenie a ako sa najľahšie dostať k lístkom. Nič nie je lepšie, ak chcete povzbudiť miestne hviezdy a spolu s chladeným nápojom nasávať aj atmosféru. Len sa uistite, že máte dosť peňazí, aby ste mohli kúpiť poltucta lístkov pre kamarátov a rodinu, nech si ten deň naozaj užijete. 

Floridu si jednoducho musíte zamilovať 

Florida naozaj ponúka veľa, ak viete, kde máte hľadať. Treba si len nájsť čas a spoznať ľudí okolo seba, aby ste sa nikdy nemuseli hanbiť niečo sa opýtať, ísť do mesta, alebo aby vám odporučili niečo, čo si človek užije aj sám. Ak si to vezmete k srdcu, čoskoro zistíte, že tento kút sveta nebudete chcieť len tak opustiť!