9 lokalít a pamiatok v Bratislave, ktoré by mal vidieť každý turista

Pri mojom cestovaní a štúrovaní po Slovensku som nevynechal ani naše hlavné mesto. V Bratislave sa nachádza viacero zaujímavých a jedinečných miest či pamiatok, ktoré ju robia výnimočnou a mal by ich vidieť každý správny turista. Súhlasíte?

Dóm sv. Martina

Dóm sv. Martina je najvýznamnejším, najstarším a najväčším kostolom v Bratislave. Patrí k tým najznámejším dominantám Bratislavy a jeho interiér je naozaj nádherný.

Dóm sv. Martina - interiér

Hrad Devín

Zrúcanina hradu Devín patrí k tým najstarším zrúcaninám hradov na Slovensku, má za sebou celkom dlhé dejiny, o ktorých sa môžete viac dozvedieť počas prehliadky a páčiť sa vám budú aj výhľady z Devína.

Hrad Devín

Slavín

Toto miesto je pamätníkom padlých vojakov, no ponúka tiež krásne výhľady na celú Bratislavu. Okrem toho, že to nie je až tak ďaleko z centra, dá sa tam dostať aj autobusom, pre tých lenivejších, tak sa vám bude páčiť aj to ticho a pokoj.

Slavín

Bratislavský hrad

Bratislavský hrad patrí k tým najväčším symbolom Bratislavy. Posledné roky prešiel celkom rozsiahlou rekonštrukciou, čo mu len prospelo. Vidieť tam môžete zaujímavé výstavy a netreba zabúdať aj na záhradu, ktorá je súčasťou hradu.

Bratislavský hrad

Most SNP 

V Bratislave sa nachádza viacero mostov, ktoré patria k zaujímavým architektonickým stavbám. K takým patrí určite aj Most SNP, ktorý je zaujímavý tým, že ho nepodopiera ani jeden pilier a nachádza sa tam aj známe UFO.

Most SNP

Kamzík 

Táto televízna veža je vysoká takmer 200 metrov. Dostať sa k nej môžete pešo, ale aj autom. Ja som však čakal popravde trošku niečo iné. Nie je tam totiž žiadne vyhliadkové miesto. Jediný výhľad, ktorý sa vám naskytne je z reštiky, ktorá sa vo veži nachádza...

kamzík veža

Modrý kostolík

V Bratislave sa nachádza viacero zaujímavých kostolov. Medzi jeden z najnavštevovanejších a najfotografovanejších je aj Kostol sv. Alžbety, ľudovo nazývaný aj Modrý kostolík.

Modrý kostolík

Kaštieľ v Rusovciach

O tomto kaštieli som sa dopočul len tak náhodou, a takéto náhody ma naozaj bavia. Aj napriek tomu, že ide už len o zrúcaninu kaštieľa, tak stojí za návštevu.

rusovce kaštieľ

Múzeum Danubiana

Ide o múzeum moderného umenia, ktoré sa nachádza len pár kilometrov od centra mesta a páčiť sa vám budú nielen zaujímavé diela, ale aj okolie, kde sa toto múzeum nachádza. Dostať sa tam môžete, okrem bežných spôsobov ako je auto či autobus, dokonca aj loďou. A v cene je už aj vstupné do múzea.

danubiana

Ktoré miesta či pamiatky by ste ešte určite doplnili do tohto môjho zoznamu, čo sa oplatí vidieť v Bratislave? Dajte mi vedieť do komentárov, budem sa tešiť.

„Po troch rokoch v zahraničí som dal výpoveď v práci a vrátil som sa späť na Slovensko. Založil som si cestovateľský blog Nie je túra bez Štúra a stal sa zo mňa turista vo vlastnej krajine. Snažím sa so Štúrom ukázať, že Slovensko má, čo ponúknuť a stačí mu dať len šancu."

Radoslav Hoppej